I to stoji. Da me ne razumeš pogrešno, ja niti imam para za takav instrument, niti mi je ikad značilo da mogu da se pohvalim koliko sam puk'o na ovo i ono. Prosto imam u vidu svakog čoveka ko se ovde kod nas bavi ručnom izradom bilo čega. Pa i tebe. Zar tebe ne pogađa ovaj domaći manir da mušterije biraju ručni rad ne bi li se uštedelo, što elementarno ne kapiraju šta je ručni rad? I zar nisi bio u situaciji da ljudi budu surevnjivi prema tvom radu samo zato što ne piše neko zvučno ime na tvojoj pedali? Jeste, snobizam je ozbiljna boljka, samo ja mislim da se snobizam dobrano oseća i u tome što je ljudima truba kod te gitare samo to što na njoj piše "Dule iz Sremske Mitrovice", kao da će svim cicama da pukne lastiš na gaćama ako na gitari piše Fender umesto toga! Znaš, niko nije pokrenuo temu u kojoj će da se bavi time da li Am Dlx Ash vredi te pare...dweezil wrote:mislim ovakva tema treba da stoji na nekom stranom forumu tipa TDPRI i slicno, tamo bi imala neku tezinu i cilj. Ovde ljudi ne znaju ni ko je Buck Owens a ne ostalo...aj cheers
Možda je glupo što se ja ovim toliko bavim, niti sam u koži majstor Duleta, niti ću mu ikad biti mušterija. Sviram na gitari od 300 jura, i nemam problem s tim, niti ću ikad da budem na naslovnoj strani sa mojom gitarom, niti ću bolje da sviram sa 2, 3 ili 4 puta skupljom gitarom. Pišem o ovome samo zato što mislim da nije baš mnogo jaka fora to što ovde kod nas ljudi tako lako opljunu po nekome, samo li malo štrči iz mase - daj za glavu da ga skratimo da se ne ističe. Možda grešim, ali meni se baš taj naboj osetio u ovoj diskusiji.