Šta ste lepo od opreme probali ovih dana :-)

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Dersu Uzala

Re: Šta ste lepo od opreme probali ovih dana :-)

Post by Dersu Uzala » 25 Jun 2009, 23:10

Duane wrote:sve je to fino, al stit templarski na gitari? malo je bzvz... i ona lavlja glavudzha... da nekazem kitschasto.. :D al ono, khitara je u rangu "sta reci?"
Nije to nuzno templarski krst. A ni stit. Originalni templarski krstovi drukcije izgledaju. Slicniji su malteskom krstu. Koja lavlja glavudza? Ono je lav iz profila, grb Engleske iz Ricardovog perioda bas (http://en.wikipedia.org/wiki/File:Henry_II_Arms.svg).

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 26 Jun 2009, 13:47

Dersu Uzala wrote:
Duane wrote:sve je to fino, al stit templarski na gitari? malo je bzvz... i ona lavlja glavudzha... da nekazem kitschasto.. :D al ono, khitara je u rangu "sta reci?"
Nije to nuzno templarski krst. A ni stit. Originalni templarski krstovi drukcije izgledaju. Slicniji su malteskom krstu. Koja lavlja glavudza? Ono je lav iz profila, grb Engleske iz Ricardovog perioda bas (http://en.wikipedia.org/wiki/File:Henry_II_Arms.svg).
vazi se, onaj shlem me naveo da mislim da je krst templarski, nebitno, ciji da je, krstaski, malteski, sve su to "braca po oruz'ju" koja su posteno placala kiriju i zaradjivala za lebac...
ali zasto bi neko zeleo beli stit sa crvenim krstom na 12 pragu, a okolo sve braon-zlatno? meni je to pomalo kitscheraj, pa sve i da je richard licno urezivao krst :D with all due respect, may it please the court...

:mrgreen:

majtimika

Post by majtimika » 27 Jun 2009, 18:45

danas sam u noti u novom sadu probao gibson sg specijal koji kosta 76 tisuca, kao i sg standard koji je 104. tisuce, i totalno sam se razocarao . od oba je bolje zvucao epiphone prophesy les pual gx, a i bolje je uradjen. kvalitet izrade na gibsonima je u rangu kineskih gitara koje kostaju do 15-tak hiljada , drugarov ibanez gax je bolje napravljen. znaci treba da ih bude sramota sta prodaju i za koje novce. taj epiphone kosta 66 hiljada i zvuci za dve klase iznag pomenutih gibsona moja topla preporuka za njega, dok pomenute gibsone zaobilaziti u sto sirem luku, bar cu ja to uraditi, steta bas sam se bio nameracio na tog specijala.

Z*Z*Z

Post by Z*Z*Z » 27 Jun 2009, 19:01

majtimika wrote:danas sam u noti u novom sadu probao gibson sg specijal koji kosta 76 tisuca, kao i sg standard koji je 104. tisuce, i totalno sam se razocarao . od oba je bolje zvucao epiphone prophesy les pual gx, a i bolje je uradjen. kvalitet izrade na gibsonima je u rangu kineskih gitara koje kostaju do 15-tak hiljada , drugarov ibanez gax je bolje napravljen. znaci treba da ih bude sramota sta prodaju i za koje novce. taj epiphone kosta 66 hiljada i zvuci za dve klase iznag pomenutih gibsona moja topla preporuka za njega, dok pomenute gibsone zaobilaziti u sto sirem luku, bar cu ja to uraditi, steta bas sam se bio nameracio na tog specijala.
Taj SG Special je nesto sjeban, stoji u Mitrosu maltene od otvaranja...

majtimika

Post by majtimika » 27 Jun 2009, 19:36

ovaj je u noti proban a ne u mirosu , a i standard nije nista bolji kao da su ga deca na tehnickom sklapala

uglavnom sam posle toga batalio sa idejom da prodam moju jamahu jer je bolja triput od tih nabedjenih gibsona.

Z*Z*Z

Post by Z*Z*Z » 27 Jun 2009, 19:42

majtimika wrote:ovaj je u noti proban a ne u mirosu , a i standard nije nista bolji kao da su ga deca na tehnickom sklapala

uglavnom sam posle toga batalio sa idejom da prodam moju jamahu jer je bolja triput od tih nabedjenih gibsona.
Sad sam procitao oba posta... :hide:

progg

Post by progg » 27 Jun 2009, 19:57

majtimika wrote:danas sam u noti u novom sadu probao gibson sg specijal koji kosta 76 tisuca, kao i sg standard koji je 104. tisuce, i totalno sam se razocarao . od oba je bolje zvucao epiphone prophesy les pual gx, a i bolje je uradjen. kvalitet izrade na gibsonima je u rangu kineskih gitara koje kostaju do 15-tak hiljada , drugarov ibanez gax je bolje napravljen. znaci treba da ih bude sramota sta prodaju i za koje novce. taj epiphone kosta 66 hiljada i zvuci za dve klase iznag pomenutih gibsona moja topla preporuka za njega, dok pomenute gibsone zaobilaziti u sto sirem luku, bar cu ja to uraditi, steta bas sam se bio nameracio na tog specijala.

ja sam probao u Liri Gibson SG standard i mogu da kazem da je odlicna gitara... doduse nisam probao taj epiphone prophecy pa ne bih mogao da uporedim...ali, sta znam, meni se dopao SG standard... mozda i ovde vazi ona "prica" da si ti probao neki "los komad" (mada smatram da ta prica ne bi smela da vazi kod jako skupih i zvucnih imena; ali znajuci da je ceo svet lagano, ali sigurno, otisao u ..rac, stvarno me ne chudi nista)...

muki17
Urednik

Post by muki17 » 28 Jun 2009, 20:15

ja sam juce probao Rocktron tri-wah,i veoma sam se iznenadio...wah je odlican,ali odlican..uz 3 moda,bass classic i normal ako se ne varam,veoma je upotrebljiv..a cena je 8000dinzi... :)

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 28 Jun 2009, 23:51

Fender Jazzmastera iz '76, užasno oštećenog i sa samo pet žica - da se rasplačeš.

Gazda zna šta ima ali se prema njemu ponaša kao očuh (plus je eksperimentisao sa dubljenjem tela kako bi bridge bio stabilniji... ma, horor film).

Zvuk je sjajan - dogears su tako "stakleni" u visokim - ali je gitari potrebna kompletna restauracija.

xspaceman

Post by xspaceman » 28 Jun 2009, 23:55

Rocket Roll wrote:Fender Jazzmastera iz '76, užasno oštećenog i sa samo pet žica - da se rasplačeš.

Gazda zna šta ima ali se prema njemu ponaša kao očuh (plus je eksperimentisao sa dubljenjem tela kako bi bridge bio stabilniji... ma, horor film).
:eek4i_2:

Guitar_thrill
MF veteran

Post by Guitar_thrill » 29 Jun 2009, 00:12

isti utisak ima i moj drug, covek ima Ibanez SG iz onih zlatnih vremena....i kao nesto razmisljao da uzme Gibsona, i otisao,probao,i razocarao se :grummel_2:

guv'nor

Post by guv'nor » 29 Jun 2009, 00:13

Rocket Roll wrote:Fender Jazzmastera iz '76, užasno oštećenog i sa samo pet žica - da se rasplačeš.

Zvuk je sjajan - dogears su tako "stakleni" u visokim - ali je gitari potrebna kompletna restauracija.
Uvek je lepo videti tako nešto. Stvarno šteta za stanje u kojem je gitara, ali sve to može da se sredi, uz malo volje i čeličnih živaca. Opasan clean + reverb instrument.

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 29 Jun 2009, 07:04

Duane wrote: ali zasto bi neko zeleo beli stit sa crvenim krstom na 12 pragu, a okolo sve braon-zlatno?
Kul je sve burazeru, kul je. Kazem, to je bila 'one off' gitara, sto kazes kiceraj, mada se meni svidela. Priznacu ti, kad sam je prvo video i ja sam se mislio pobogu i zaboga. Onda mi je drugar objasnio ideju, a i rad. A i gitara je bila statement za neki muzicki show i odradila je svoje. Ljudi su flipnuli no to je druga prica. Anyway, povremeno stoji kod mene nedeljama pa znam i kako svira. Kad budem imao vremena, pokazacu ti nesto drugo, bas me zanima kako ces reagovati. Razni ljudi razne cudi, nema 'tacnog' odgovora. U medjuvremenu samo da ti pokazem malo manje dramaticnu verziju istog momenta. To je ta Krstaska serija. I Katedralna. Nema lazni pickguard pa prema tome nije Illusionist serija ali to je to.

Ovde ti jedna od recenzija i neke slicice.

http://www.musicplayers.com/reviews/gui ... hedral.php

Uzgred, ova firma nije dobila gitaru djaba, na recenziju. Morali su da je kupe. Pa su onda ispricali sta misle o citavoj raboti.

Stanko

Post by Stanko » 29 Jun 2009, 12:51

Guitar_thrill wrote:
isti utisak ima i moj drug, covek ima Ibanez SG iz onih zlatnih vremena....i kao nesto razmisljao da uzme Gibsona, i otisao,probao,i razocarao se :grummel_2:
Hm hm sve me ovo jako uplasi :) nesto sam skupljao novce, i planirao sg standard da pazarim, mada ovo sad me pokoleba. Treba to i uzivo probati, ali vidim da ljudi i na stranim sajtovima kukaju na kvalitet novijih sg-ova. U svakom slucaju, sad imam neku drugu ponudu, videcemo sta ce prvo biti sa tim...

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 29 Jun 2009, 14:04

Dersu Uzala wrote:
Duane wrote: ali zasto bi neko zeleo beli stit sa crvenim krstom na 12 pragu, a okolo sve braon-zlatno?
Kul je sve burazeru, kul je. Kazem, to je bila 'one off' gitara, sto kazes kiceraj, mada se meni svidela. Priznacu ti, kad sam je prvo video i ja sam se mislio pobogu i zaboga. Onda mi je drugar objasnio ideju, a i rad. A i gitara je bila statement za neki muzicki show i odradila je svoje. Ljudi su flipnuli no to je druga prica. Anyway, povremeno stoji kod mene nedeljama pa znam i kako svira. Kad budem imao vremena, pokazacu ti nesto drugo, bas me zanima kako ces reagovati. Razni ljudi razne cudi, nema 'tacnog' odgovora. U medjuvremenu samo da ti pokazem malo manje dramaticnu verziju istog momenta. To je ta Krstaska serija. I Katedralna. Nema lazni pickguard pa prema tome nije Illusionist serija ali to je to.

Ovde ti jedna od recenzija i neke slicice.

http://www.musicplayers.com/reviews/gui ... hedral.php

Uzgred, ova firma nije dobila gitaru djaba, na recenziju. Morali su da je kupe. Pa su onda ispricali sta misle o citavoj raboti.
pa dobro... sta reci? :D i ocekivao sam da je vrhunski rad djitra... to nije diskutabilno... ume taj kramer da napravi... my bad :mrgreen:

sto ne menja cinjenicu da je kitschasta... jebiga meni su austrijiski dvorovi kitschasti i totalno nepotrebni, pa ih opet cene kao neke vrhunske zgradjevine... al eto jebiga da bi neko ziveo u palachi od zlata neko mora da spava na ulici...

Post Reply