Nije to nuzno templarski krst. A ni stit. Originalni templarski krstovi drukcije izgledaju. Slicniji su malteskom krstu. Koja lavlja glavudza? Ono je lav iz profila, grb Engleske iz Ricardovog perioda bas (http://en.wikipedia.org/wiki/File:Henry_II_Arms.svg).Duane wrote:sve je to fino, al stit templarski na gitari? malo je bzvz... i ona lavlja glavudzha... da nekazem kitschasto..al ono, khitara je u rangu "sta reci?"
Šta ste lepo od opreme probali ovih dana :-)
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
- Dersu Uzala
Re: Šta ste lepo od opreme probali ovih dana :-)
vazi se, onaj shlem me naveo da mislim da je krst templarski, nebitno, ciji da je, krstaski, malteski, sve su to "braca po oruz'ju" koja su posteno placala kiriju i zaradjivala za lebac...Dersu Uzala wrote:Nije to nuzno templarski krst. A ni stit. Originalni templarski krstovi drukcije izgledaju. Slicniji su malteskom krstu. Koja lavlja glavudza? Ono je lav iz profila, grb Engleske iz Ricardovog perioda bas (http://en.wikipedia.org/wiki/File:Henry_II_Arms.svg).Duane wrote:sve je to fino, al stit templarski na gitari? malo je bzvz... i ona lavlja glavudzha... da nekazem kitschasto..al ono, khitara je u rangu "sta reci?"
ali zasto bi neko zeleo beli stit sa crvenim krstom na 12 pragu, a okolo sve braon-zlatno? meni je to pomalo kitscheraj, pa sve i da je richard licno urezivao krst

danas sam u noti u novom sadu probao gibson sg specijal koji kosta 76 tisuca, kao i sg standard koji je 104. tisuce, i totalno sam se razocarao . od oba je bolje zvucao epiphone prophesy les pual gx, a i bolje je uradjen. kvalitet izrade na gibsonima je u rangu kineskih gitara koje kostaju do 15-tak hiljada , drugarov ibanez gax je bolje napravljen. znaci treba da ih bude sramota sta prodaju i za koje novce. taj epiphone kosta 66 hiljada i zvuci za dve klase iznag pomenutih gibsona moja topla preporuka za njega, dok pomenute gibsone zaobilaziti u sto sirem luku, bar cu ja to uraditi, steta bas sam se bio nameracio na tog specijala.
Taj SG Special je nesto sjeban, stoji u Mitrosu maltene od otvaranja...majtimika wrote:danas sam u noti u novom sadu probao gibson sg specijal koji kosta 76 tisuca, kao i sg standard koji je 104. tisuce, i totalno sam se razocarao . od oba je bolje zvucao epiphone prophesy les pual gx, a i bolje je uradjen. kvalitet izrade na gibsonima je u rangu kineskih gitara koje kostaju do 15-tak hiljada , drugarov ibanez gax je bolje napravljen. znaci treba da ih bude sramota sta prodaju i za koje novce. taj epiphone kosta 66 hiljada i zvuci za dve klase iznag pomenutih gibsona moja topla preporuka za njega, dok pomenute gibsone zaobilaziti u sto sirem luku, bar cu ja to uraditi, steta bas sam se bio nameracio na tog specijala.
ovaj je u noti proban a ne u mirosu , a i standard nije nista bolji kao da su ga deca na tehnickom sklapala
uglavnom sam posle toga batalio sa idejom da prodam moju jamahu jer je bolja triput od tih nabedjenih gibsona.
uglavnom sam posle toga batalio sa idejom da prodam moju jamahu jer je bolja triput od tih nabedjenih gibsona.
Sad sam procitao oba posta...majtimika wrote:ovaj je u noti proban a ne u mirosu , a i standard nije nista bolji kao da su ga deca na tehnickom sklapala

majtimika wrote:danas sam u noti u novom sadu probao gibson sg specijal koji kosta 76 tisuca, kao i sg standard koji je 104. tisuce, i totalno sam se razocarao . od oba je bolje zvucao epiphone prophesy les pual gx, a i bolje je uradjen. kvalitet izrade na gibsonima je u rangu kineskih gitara koje kostaju do 15-tak hiljada , drugarov ibanez gax je bolje napravljen. znaci treba da ih bude sramota sta prodaju i za koje novce. taj epiphone kosta 66 hiljada i zvuci za dve klase iznag pomenutih gibsona moja topla preporuka za njega, dok pomenute gibsone zaobilaziti u sto sirem luku, bar cu ja to uraditi, steta bas sam se bio nameracio na tog specijala.
ja sam probao u Liri Gibson SG standard i mogu da kazem da je odlicna gitara... doduse nisam probao taj epiphone prophecy pa ne bih mogao da uporedim...ali, sta znam, meni se dopao SG standard... mozda i ovde vazi ona "prica" da si ti probao neki "los komad" (mada smatram da ta prica ne bi smela da vazi kod jako skupih i zvucnih imena; ali znajuci da je ceo svet lagano, ali sigurno, otisao u ..rac, stvarno me ne chudi nista)...
ja sam juce probao Rocktron tri-wah,i veoma sam se iznenadio...wah je odlican,ali odlican..uz 3 moda,bass classic i normal ako se ne varam,veoma je upotrebljiv..a cena je 8000dinzi... 

- Rocket Roll
Fender Jazzmastera iz '76, užasno oštećenog i sa samo pet žica - da se rasplačeš.
Gazda zna šta ima ali se prema njemu ponaša kao očuh (plus je eksperimentisao sa dubljenjem tela kako bi bridge bio stabilniji... ma, horor film).
Zvuk je sjajan - dogears su tako "stakleni" u visokim - ali je gitari potrebna kompletna restauracija.
Gazda zna šta ima ali se prema njemu ponaša kao očuh (plus je eksperimentisao sa dubljenjem tela kako bi bridge bio stabilniji... ma, horor film).
Zvuk je sjajan - dogears su tako "stakleni" u visokim - ali je gitari potrebna kompletna restauracija.
Rocket Roll wrote:Fender Jazzmastera iz '76, užasno oštećenog i sa samo pet žica - da se rasplačeš.

- Guitar_thrill
- MF veteran
isti utisak ima i moj drug, covek ima Ibanez SG iz onih zlatnih vremena....i kao nesto razmisljao da uzme Gibsona, i otisao,probao,i razocarao semajtimika wrote:danas sam u noti u novom sadu probao gibson sg specijal koji kosta 76 tisuca, kao i sg standard koji je 104. tisuce, i totalno sam se razocarao . od oba je bolje zvucao epiphone prophesy les pual gx, a i bolje je uradjen. kvalitet izrade na gibsonima je u rangu kineskih gitara koje kostaju do 15-tak hiljada , drugarov ibanez gax je bolje napravljen. znaci treba da ih bude sramota sta prodaju i za koje novce. taj epiphone kosta 66 hiljada i zvuci za dve klase iznag pomenutih gibsona moja topla preporuka za njega, dok pomenute gibsone zaobilaziti u sto sirem luku, bar cu ja to uraditi, steta bas sam se bio nameracio na tog specijala.

Uvek je lepo videti tako nešto. Stvarno šteta za stanje u kojem je gitara, ali sve to može da se sredi, uz malo volje i čeličnih živaca. Opasan clean + reverb instrument.Rocket Roll wrote:Fender Jazzmastera iz '76, užasno oštećenog i sa samo pet žica - da se rasplačeš.
- Dersu Uzala
Kul je sve burazeru, kul je. Kazem, to je bila 'one off' gitara, sto kazes kiceraj, mada se meni svidela. Priznacu ti, kad sam je prvo video i ja sam se mislio pobogu i zaboga. Onda mi je drugar objasnio ideju, a i rad. A i gitara je bila statement za neki muzicki show i odradila je svoje. Ljudi su flipnuli no to je druga prica. Anyway, povremeno stoji kod mene nedeljama pa znam i kako svira. Kad budem imao vremena, pokazacu ti nesto drugo, bas me zanima kako ces reagovati. Razni ljudi razne cudi, nema 'tacnog' odgovora. U medjuvremenu samo da ti pokazem malo manje dramaticnu verziju istog momenta. To je ta Krstaska serija. I Katedralna. Nema lazni pickguard pa prema tome nije Illusionist serija ali to je to.Duane wrote: ali zasto bi neko zeleo beli stit sa crvenim krstom na 12 pragu, a okolo sve braon-zlatno?
Ovde ti jedna od recenzija i neke slicice.
http://www.musicplayers.com/reviews/gui ... hedral.php
Uzgred, ova firma nije dobila gitaru djaba, na recenziju. Morali su da je kupe. Pa su onda ispricali sta misle o citavoj raboti.
Hm hm sve me ovo jako uplasiGuitar_thrill wrote:isti utisak ima i moj drug, covek ima Ibanez SG iz onih zlatnih vremena....i kao nesto razmisljao da uzme Gibsona, i otisao,probao,i razocarao semajtimika wrote:danas sam u noti u novom sadu probao gibson sg specijal koji kosta 76 tisuca, kao i sg standard koji je 104. tisuce, i totalno sam se razocarao . od oba je bolje zvucao epiphone prophesy les pual gx, a i bolje je uradjen. kvalitet izrade na gibsonima je u rangu kineskih gitara koje kostaju do 15-tak hiljada , drugarov ibanez gax je bolje napravljen. znaci treba da ih bude sramota sta prodaju i za koje novce. taj epiphone kosta 66 hiljada i zvuci za dve klase iznag pomenutih gibsona moja topla preporuka za njega, dok pomenute gibsone zaobilaziti u sto sirem luku, bar cu ja to uraditi, steta bas sam se bio nameracio na tog specijala.

pa dobro... sta reci?Dersu Uzala wrote:Kul je sve burazeru, kul je. Kazem, to je bila 'one off' gitara, sto kazes kiceraj, mada se meni svidela. Priznacu ti, kad sam je prvo video i ja sam se mislio pobogu i zaboga. Onda mi je drugar objasnio ideju, a i rad. A i gitara je bila statement za neki muzicki show i odradila je svoje. Ljudi su flipnuli no to je druga prica. Anyway, povremeno stoji kod mene nedeljama pa znam i kako svira. Kad budem imao vremena, pokazacu ti nesto drugo, bas me zanima kako ces reagovati. Razni ljudi razne cudi, nema 'tacnog' odgovora. U medjuvremenu samo da ti pokazem malo manje dramaticnu verziju istog momenta. To je ta Krstaska serija. I Katedralna. Nema lazni pickguard pa prema tome nije Illusionist serija ali to je to.Duane wrote: ali zasto bi neko zeleo beli stit sa crvenim krstom na 12 pragu, a okolo sve braon-zlatno?
Ovde ti jedna od recenzija i neke slicice.
http://www.musicplayers.com/reviews/gui ... hedral.php
Uzgred, ova firma nije dobila gitaru djaba, na recenziju. Morali su da je kupe. Pa su onda ispricali sta misle o citavoj raboti.

sto ne menja cinjenicu da je kitschasta... jebiga meni su austrijiski dvorovi kitschasti i totalno nepotrebni, pa ih opet cene kao neke vrhunske zgradjevine... al eto jebiga da bi neko ziveo u palachi od zlata neko mora da spava na ulici...