Trzalica wrote:- jedan takav gitarista koji vežba i svira par sati dnevno sigurno ne obitava na ovakvom ili sl. internet forumima kao redovan član koji još ima vremena da savetuje druge. Takva osoba svraća periodično, prijatelju!
Koje žice za električnu gitaru (sa .010 idem na .008)?
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Koje žice za električnu gitaru (sa .010 idem na .008)?
sinisake wrote:Ne mora da znaci. Evo recimo, ja jednom rukom sviram, drugom pisem poruke.
- DrGreenthumb
- MF veteran
guv'nor wrote:sinisake wrote:Ne mora da znaci. Evo recimo, ja jednom rukom sviram, drugom pisem poruke.
Sve je u zglobu - hammer on/hammer off - hammer time!
On topic - debljina zica je samo jedna promenljiva u jednacini tenzije, osecaja, action-a, "debljine" tona. Meni je npr. na Music Man-u (25.5 skala, tremolo) 10/52 a na Tasman Teletu (25.5 skala, fixed bridge) 11/54 pa mi opet MM ume da pokida prste i uopste uzev je mnogo tvrdja pod rukom, dok se Tele svira effortless. Naravoucenije, dok ne probas sam na svojoj gitari, svojim prstima, kroz svoj rig, neces ni sam znati sta ti vise odgovara...
Cheerz!
Probao sam razne krevete, duseke, dok nisam nabavio jastuk konturDrGreenthumb wrote:Naravoucenije, dok ne probas sam na svojoj gitari, svojim prstima, kroz svoj rig, neces ni sam znati sta ti vise odgovara...
DrGreenthumb wrote:guv'nor wrote:sinisake wrote:Ne mora da znaci. Evo recimo, ja jednom rukom sviram, drugom pisem poruke.![]()
Sve je u zglobu - hammer on/hammer off - hammer time!![]()
On topic - debljina zica je samo jedna promenljiva u jednacini tenzije, osecaja, action-a, "debljine" tona. Meni je npr. na Music Man-u (25.5 skala, tremolo) 10/52 a na Tasman Teletu (25.5 skala, fixed bridge) 11/54 pa mi opet MM ume da pokida prste i uopste uzev je mnogo tvrdja pod rukom, dok se Tele svira effortless. Naravoucenije, dok ne probas sam na svojoj gitari, svojim prstima, kroz svoj rig, neces ni sam znati sta ti vise odgovara...
Cheerz!
Hteo bih samo da dodam - Svaka gitara ima svojih mana i vrlina. Fora je da je dovoljno upoznaš, skapiraš koje su joj dobre strane, šta joj tačno leži i da setapom to maximalno iskoristiš.
I još jedno - Ne bih nikome ko se bavi instrumentom manje od bar 5 godina (ozbiljno i konstantno) preporučio da stavlja na gitaru bilo šta tanje od 9-ki i deblje od 10-ki. Ono, u periodu gde BAŠ ne znaš gde ti je pedu a gde glava, igranje sa takvim stvarima je čisto traćenje vremena i para.
hahahaahahhhahhahcccira wrote:Probao sam razne krevete, duseke, dok nisam nabavio jastuk konturDrGreenthumb wrote:Naravoucenije, dok ne probas sam na svojoj gitari, svojim prstima, kroz svoj rig, neces ni sam znati sta ti vise odgovara...
- DrGreenthumb
- MF veteran
HmmmDuane wrote:hahahaahahhhahhahcccira wrote:Probao sam razne krevete, duseke, dok nisam nabavio jastuk konturDrGreenthumb wrote:Naravoucenije, dok ne probas sam na svojoj gitari, svojim prstima, kroz svoj rig, neces ni sam znati sta ti vise odgovara...
Izgleda sasavo ali mene glava vise ne boli!
Samo da pomenem da su Elixir najkvalitetnije zice na koje sam naisao... Lake su za odrzavanje, cvrste, dugog vijeka, imaju neki zastitini sloj....sta jos reci? Preporucujem svima, stvarno su fenomentalne. 
ja sam presao sa devetki na desetke... ton je nekako... puniji... ne znam kako da opisem...
bolji u svakom slucaju...
... a tek kad pređeš na jedanaestice pa ti pokrive vrat...Wolf wrote:ja sam presao sa devetki na desetke... ton je nekako... puniji... ne znam kako da opisem...
Da, hibridi su super stvar (ali ne da preteras kao mi mJetalci, pa sa 9/46 da predjes na 10/60
)
- nemanjavelimirovic
- u zemlji telecastera
Neznam 10- 46 standardni set je meni zakon...a kad bih svirao recimo neki Short Scale isao bih i na deblje zice...11-12-13...
Vracanje unazad nikako nije dobro. Vecina muzicara svira 10ke...retko koji sviraju 9ke tj. mnogo veci broj je onih koji sviraju 11 i deblje...
Vracanje unazad nikako nije dobro. Vecina muzicara svira 10ke...retko koji sviraju 9ke tj. mnogo veci broj je onih koji sviraju 11 i deblje...
- nemanjavelimirovic
- u zemlji telecastera
Ma jok....ne verujem da Brian May svira osmice to je nemoguce...Ovi ostali metalci moguce...