Oprema Koju Nemate

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
HeatMan

Re: Oprema Koju Nemate

Post by HeatMan » 03 May 2012, 13:50

ja, poshto nisam bash bio pri lovi u to vreme, sam uzeo digitech hardwire tr7.. jer tu ima i tremolo i rotary machine i univibe.. zvuche ok.. mogu da se iskoriste skroz.. josh uvek mi stoje na pedalboardu..

mozda je do toga shto josh uvek nisam pri lovi :) ali ne verujem da bih prodavao to jer je to + 4 pedale otprilike..

Avlijaner

Post by Avlijaner » 03 May 2012, 15:41

Duane wrote:koji je najači klon univeba? dejavibe?
http://www.drybell.com/

Mozes da probas moj, nije jeftina pedala, ali kolje ostale i po boji i izradi... Zvonch je krenuo u proizvodnju i jako dobre kritike ima na netu, a dosta se veliki hype digao na TGPu...

Proguglaj malo, pa vidi...

guv'nor

Post by guv'nor » 03 May 2012, 16:47

Duane wrote: onda u principu uzimam najpristupačniju, što bi bio dejavibe?

šta uopšte od tih čuda može da se nadje?

skontao sam da moram da imam ovaj efekat, danas sam ceo dan svirao bluz i samo to mi je falilo(pored baterije za reverb)...
Kod nas Fulltone i Dunlop, možda je ostao i jedan Rotovibe u Mariću.
Fulltone ne šalje van Amerige ako u tvojoj zemlji već postoji distributer.
Najbolje (najjeftinije) da ti neko donese nešto od preko ako mož' da se iskombinuješ.
Ovaj MicroVibe je sasvim dojajna spravO, ako ti ne treba vibrato mode:

http://www.thomann.de/de/voodoo_lab_micro_vibe.htm
Neki kažu da je malo "tanji", ali ima unutra trim pot koji kao ne sme da se dira i ako ga svi čačkaju radi zadebljanja throb-a.
A i onaj čika sa prethodne strane svira DejaVibe ili Microvibe, zavisno od raspoloženja.

P.S. Kao što si video u prethodnih par postova, ima Vibe pedalina da ih biraš do prekosutra - sve one rade malo drugačije, ali ti na kraju dođe na isto. Ne mereš da se zezneš šta god da zemaš. :ziveli:

whosyourdaddy

Post by whosyourdaddy » 03 May 2012, 17:16

evo i ja pridodam diskusiji. :)
Do sada sam pravio Easyvibe, Tri-vibe, NeoVibe, ForumVibe, i Voodoo lab micro vibe.
Iako se osnovni 'vibe' zvuk mozes dobiti i sa easyvibe-om, ni jedan drugi ne zvuci kao NeoVibe/ForumVibe koji je najmekshi, idealno prima dist/fuzz.
Kao sto ste vec videli, taj vibe je kod Cortex-a, a kod mene je ostao micro vibe, meni zavrsava posao (iako ne zvuci toliko dobro kao onaj cortex-ov),
manje je pakovanje, radi na 9v, ima choppier lfo i veci speed, dosta je 'masniji', vec od pola intensity-a vec 'zvace' (sto mi se i ne svidja bas).
Meni je po zvuku MicroVibe najslicniji DejaVibe-u a ni jedan ni drugi nemaju taj shin-ei zvuk, mnogo su 'masniji'.
ali cuo sam i ljude koji mogu da izvuku isti zvuk iz P45/P90 tako da, 'bem li ga.

Kill surf city

Post by Kill surf city » 03 May 2012, 17:18

Spoiler:
Cortex wrote:[youtube]E2uWD1po3i8&feature=g-user-c[/youtube]
BAsh mi se svidja ovaj dist. Za opsesivne korisnike LM308N chipa :)
Mnogo dobro zvuchi.

Inache ovaj Jet City Music kanal mi je mnoooogo bolji od PGS-a, PGS je smorio mega. Bio sam fan mnogo dugo vremena, al sad kad vidim da su uploadovali novi video samo kazhem meh i bash retko koji pogledam.
Ovaj lik svira bolje nego Andy [mada je i Andy baja naravno] redovno pokazuje gutshots pedala prolazi razna podeshavanja sve je iskljuchivo na istoj opremi snimano, stradzhe les paulovi i sg na princetone-u, prosto, everything feels right.

ovaj alpha Dog je 100e. totalno je povoljan.
skrenuo bih pazhnju i na efekte firme wilson effects, mnogo su dobri a mega jeftini.
Lepo ovo radi, ali se za te pare moze naci i stariji parcov sa LM308N. :nixweiss:

bancika

Post by bancika » 03 May 2012, 17:55

ovaj sve uzeo od CA :)

guv'nor

Post by guv'nor » 03 May 2012, 18:57

whosyourdaddy wrote:Meni je po zvuku MicroVibe najslicniji DejaVibe-u a ni jedan ni drugi nemaju taj shin-ei zvuk, mnogo su 'masniji'.
Shin-Ei Uni_Vibe

Fulltone Deva Vibe 2

Za potpuno drugaciji osecaj™ i savrsenu transparentnost :mrgreen: tu je Deja Vibe 2, direkt u zid i nema glava da boli. :bambi:
Mslim da je u radnji u srbistanu ostao jos jedan, a ako ne - eBay ih je prepun; Fuler ih vise ne pravi.

djomla

Post by djomla » 03 May 2012, 21:13

Cortex wrote:[youtube]E2uWD1po3i8&feature=g-user-c[/youtube]
BAsh mi se svidja ovaj dist. Za opsesivne korisnike LM308N chipa :)
Mnogo dobro zvuchi.

Inache ovaj Jet City Music kanal mi je mnoooogo bolji od PGS-a, PGS je smorio mega. Bio sam fan mnogo dugo vremena, al sad kad vidim da su uploadovali novi video samo kazhem meh i bash retko koji pogledam.
Ovaj lik svira bolje nego Andy [mada je i Andy baja naravno] redovno pokazuje gutshots pedala prolazi razna podeshavanja sve je iskljuchivo na istoj opremi snimano, stradzhe les paulovi i sg na princetone-u, prosto, everything feels right.

ovaj alpha Dog je 100e. totalno je povoljan.
skrenuo bih pazhnju i na efekte firme wilson effects, mnogo su dobri a mega jeftini.

:homer: :homer: :homer: :homer: :homer: :homer: :homer:

O'ma ovo pazarim :)

Milanares

Post by Milanares » 03 May 2012, 21:44

ajd' klonirajte ovo ljudi!

nebojsak

Post by nebojsak » 03 May 2012, 22:02

Što reče Kill, nije ovo nešto preterano novo. Zvuči prilično Ratasto, a kontam da postojeći Rat može malo da se modne da se dobije oako nešto.

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 03 May 2012, 22:25

pa jeste njihov take on a Rat. ja inache veoma ne volim Rat-a. iznenadio sam se kad sam krajichkom oka primetio lm308n u opisu videa te povezao
a jbg, od toliko njih koji izdaju svoje varijante isprobanih recepata posle trista iteracija i tweakovanja vrednosti nije ni chudo da se od poznatih kola dobijaju nepoznata koja na poznata tek liche :lol:
dobar primer je i black arts pharaoh fuzz koji kida na svakom video-u koji sam gledao. a takodje nisam fan big muff-a.

nebojsak

Post by nebojsak » 03 May 2012, 22:32

Zato mi i bila čudna tvoja pohvala, pošto znam da ga ne voliš :) A ovde se baš čuje, uz dodatak malo maršalske mekoće i elastičnosti.

bancika

Post by bancika » 03 May 2012, 23:36

Cortex wrote:pa jeste njihov take on a Rat. ja inache veoma ne volim Rat-a. iznenadio sam se kad sam krajichkom oka primetio lm308n u opisu videa te povezao
ne bih toliko vaznosti pridavao lm308 ili bilo kom integralcu...otprilike me podseca prica na "magnete u magnetima", mislim na alnico II, alnico V, bla bla u pickup-ovima...
svakako, ima razlike kad krenes da ih menjas ali po meni integralac ne definise pedalu, nego sve ono oko njega. Kad si sa kolom srecan ondak mozes da eksperimentises i nabodes onaj koji se najbolje uklapa u to kolo. Makar ja tako posmatram stvari. Mada ne iskljucujem da u nekim (retkim) situacijama neko uzme i dizajnira celo kolo oko nekog integralca jer mu se neki njegov property svidja.

a inace, nikad ne bih uzeo starog raspalog rata pre ovakve pedale...kao sto ne bi uzeo starog ts-a pre green rhino na primer. Ova je nova, fleksibilnija i trajace dugo. Elektroliti u pedali od pre 30 godina verovatno nisu ni za go q* i ko zna ko je i kako cuvao pre tebe :)

Gagi

Post by Gagi » 04 May 2012, 18:42

[youtube]F7fYRV1ikRs&feature=share[/youtube]

:homer:

Post Reply