Oprema Koju Imate

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
dweezil

Re: Oprema Koju Imate

Post by dweezil » 20 Feb 2011, 09:58

ssmc wrote:Ovo bre neka mikseta.
hahaha :bambi: ne zna se koja je prednja a koja zadnja strana head-a

ma zeam se @Dersu, pa bash to jachalo sam rasvijo kod drugara

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 20 Feb 2011, 14:38

Znam da se zezas. Bio bi lud da se nisi zezao. :mrgreen:

Nyarlathotep
MF veteran

Post by Nyarlathotep » 20 Feb 2011, 14:40

ssmc wrote:
Nyarlathotep wrote:ja imam Geoffrey Tease RMC3......
Malo šnjurah po netu i videh da je Teese napravio RMC3FL.U suštini RMC3 sa svim potovima i prekidačima napolju.
ledilo...ja ovaj moj nastelovao i ne pipam.heheeeheh....

Dimo

Post by Dimo » 20 Feb 2011, 16:54

Moj komplet :)
Image

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 20 Feb 2011, 17:04

Nema bez miljea nista. :ziveli:

Margos

Post by Margos » 20 Feb 2011, 17:30

RG100 :homer: :homer:

Born_Dead

Post by Born_Dead » 20 Feb 2011, 22:19

Dimo wrote:Moj komplet :)
Image
mrzim te zbog sedmozicane!!!!!!!!!
rg100,pa nesot mi se nije svideo kada sam ga probao,vise mi se dopao bandit.

Dimo

Post by Dimo » 20 Feb 2011, 22:32

Prodajem Jacksona...Heh,meni bas obrnuto,ja sam i Bandita probao i ovo,i uzeo ovo :mrgreen: Jako dobro pojacalo veruj mi...Samo treba lepo podesiti zvuk,za mjetal pravo,mada i klin razvaljuje :)

Born_Dead

Post by Born_Dead » 21 Feb 2011, 18:46

prodajes jacksa a ja ni dinara nema :/

pa jbg,ukusi.

Dimo

Post by Dimo » 21 Feb 2011, 20:40

Naravno... :)

jcm 800

Post by jcm 800 » 22 Feb 2011, 01:26

Dersu Uzala wrote:
xspaceman wrote: pa...more fat, more tite, more fluid ! ? :lol:
Ima, nikad ne znas kad ce zatrebati...

Image
Ne daj boze da ti se ovdje nesto pokvari...
:shock:

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 22 Feb 2011, 01:42

resenje

Image

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 22 Feb 2011, 05:14

Ne.

Resenje:

Image

Znaci 5 godina ga opravljaju dzabaka. Nit naplacuju ruke nit delove. Mada, nema tu sta da se popravlja, jos niko nije cuo da je neki Boogie rikno. E deco deco.

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 22 Feb 2011, 06:02

P.S. Iako su i Gibson i Epiphone recimo imali (a imaju i danas) limited lifetime warranty (nije prenosiva), good luck with fixing it free of charge. Otkako su ovi Jeshe postali vlasnici firme. Sa druge strane, Martin & Co. je legendarna firma osnovana 1833. godine, koja ima isti tip warranty-ja (limited lifetime) kao i Epiphone i Gibson, ali se dan danas religiozno pridrzavaju date reci. Sta vise, iako nije prenosiva na papiru, Martin ne pravi nikakav problem nekome ko je nasledio recimo gitaru. Deca i unuci likova koji su kupili neku njihovu akustaru pre rata donose gitare na opravke, i Martin ih sredjuje 'free of charge'. Registracione kartice nisu ni dolazile uz instrumente pre 60-tih godina, a i tada i kasnije recimo, deca dobiju na poklon od roditelja djitru i nikad ne popune listic i ne posalju ga postom. Ako 30 godina kasnije zoves Martin, samo te zamole da im posaljes svoju najraniju fotografiju sa gitarom i smesta ti postom posalju overen garantni list da mozes lokalno da popravis gitaru kod autorizovanog majstora.

Inace, najteze je danas u industriji (pojacala) dobiti sertifikat ovlascenog Mesa Boogie majstora. Recimo da si ne znam ko, i imas radnju 30 godina i popravljas sve moguce audio uredjaje, imas seme ovo ono, za Mesinu certifikaciju moras da polazes ispite. Nije im samo znanje bitno vec i kakav si lik. Masa ortaka pa tako i ja smo nosili pojacala na checkup (mnogi cak i na promenu lampi, muzicari se tim ne zezaju) u Mesa Boogie Hollywood store, gde pozadi imaju radionicu. To je jedina radionica na kugli zemaljskoj van Petalume (gde je fabrika) gde radnike placa direktno Mesa, to su njihovi ljudi a ne authorized repairmen. Ali ako ti je bas stalo, onda posaljes nazad u fabriku ako te ne kosta shipping djavo i po (npr iz Kanade ili Evrope). Cena pregleda i popravke je ista. Ali ti pregled i eventualnu popravku ili generalku rade 3 lika koji su dizajnirali ta pojacala.

To je neverovatan filing koji danas retko covek dozivi, kad ti ga likovi koji su ga dizajnirali pregledaju, promene neke dotrajale komponente koje ti i ne naplate, i na radnom listu se potpisu oni glavom i bradom (njihovi su potpisi u pojacalima originalno, na samoj sasiji) i na kraju ti se licno zahvale sto sviras njihove instrumente.

Pre par godina sam nagovorio ortaka da uzme jednog IIc+ iz radnje naseg treceg ortaka, ja prvo hteo da ga uzmem posto su ga prodavali bud zasto, staro pojacalo 28 godina (iz 1983.). ELem proba ga ortak, odlepi od raznih zvukova, mislim to je to, IIc+, nema dalje, prica o pojacalima tu prestaje. Elem, prepustim mu dil, i on kao sta sad, super je dil, sve radi...reko, vis ove potpise ovde na sasiji i pored kabla. Iz 1983. E kod tog lika cemo da ga posaljemo da mu uradi checkup. Tako i bi, i ja kazem ortaku e sad ga lepo zovi kad ga je primio pa procaskajte i pitaj ga sta ti on savetuje ili ako hoces neki mod odradjen. Nista preko veze. Okrene on Mesa Boogie tel sa sajta, javi se neko, pita drugar jel mogu sa Mike Bendinelli-jem da porazgovaram, kazu ovi izvinjavamo se, zauzet je trenutno. Ostavite vas broj i zvace vas nazad danas u toku dana. Sat vremena kasnije, zvoni mu cel i Mike Bendinelli na liniji i tako su oni caskali skoro sat vremena, Mike mu ispricao istoriju pojacala, sta sve treba da odradi (not much, regularan checkup i cleanup i promena par dotrajalih komponenti i lampi). Raspitao se za mog drugara ko je i sta je, pricali o biznisu ovo ono. Ortak kaze, ne mogu da verujem, pricao mi drugar za vas i vasu firmu, znam za firmu odavno ali nisam nikad znao nekog po imenu niti pricao sa bilo kim iz Boogieja. Na kraju mu kaze Mike, welcome to our family, we take care of our family, ortak se umalo ne rasplaka (dobro preterujem malo, zbog efekta :kokice: ).

Elem, taj moj isti ortak pravi gitare, ima svoju firmu, svoj warranty sistem, i zovu ga ne samo vlasnici vec i potencijalni kupci i klincadija i smaraju glupim pitanjima. A on se uvek seti dana kad je caskao sa sivom eminencijom iz MB, i ovaj ga tretirao kao sinovca, svasta mu tamo izobjasnjavao, odgovarao na najgluplja pitanja (moj drugar nema blage veze sa pojacalima, samo zna da svira i namesti zvuk, uopste ga nista drugo ne zanima). It rubs on you, that attitude.

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 22 Feb 2011, 06:22

Zaboravih da napomenem, zove mene ortak sedam sekundi posto se povratio posle razgovora sa Boogiejem. Isprica mi pricu, i kaze, jebote Aj kent fakin b liiv it. Znamo se sve ove godine ali sam mislio da me lozis. Ne mogu da verujem da me lik, gazda prakticno pored pravog gazde, zaposlen u firmi pod rednim brojem 2., prvi iza osnivaca, lik koji je dizajnirao sa gazdom moje pojacalo, ne mogu da jebeno verujem da on mene zove nazad i caska sat vremena sa mnom. Pa ako tako rade sa svim klijentima i buducim klijentima, kad ti ljudi rade? (rade danonocno, a rade i dok caskaju, za tvojim su pojacalom obicno dok pricaju sa tobom, ne kenjaju iz fotelje vec su za radnim stolom)

Post Reply