Oprema Koju Imate

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Driver

Re: Oprema Koju Imate

Post by Driver » 22 Feb 2011, 08:22

Moze to i ovde, kupis pojacalo od Pece, pa onda caskas sa njim, pa ti onda on odrzava.. :ziveli:
Salim se malo, ali je stvarno interesantna prica...

Hotstepper

Post by Hotstepper » 22 Feb 2011, 09:44

Za nas klinchadiju iz "hiper-potroshachke" ere to je skoro pa i nezamislivo, k'o kraj kosmosa...

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 22 Feb 2011, 10:56

Dersu Uzala wrote:Mada, nema tu sta da se popravlja, jos niko nije cuo da je neki Boogie rikno.
E, sad si slagao. Istina je surova i baš obrnuta - kvare se poprilično.

Nije da su kraljevi kvarova i da crkavaju kao muve, ali su daleko od, recimo, blackface / silverface Fendera, ili tako tih PTP, PCB-free pojačala.

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 22 Feb 2011, 14:08

Nisam slagao nego karikirao. Dok sam pisao, bas me zanimalo da li ce i ko ce prvi da se javi i da stavi primedbu. Nisam mislio da ces biti ti, iskreno. Da se ne kvare (mada prevashodno su kvarovi krivica operatera) ne bi postojao ni jedan jedini repairmen, jel...

Poenta je da se manje kvare u poredjenju sa bilo kojim drugim modernim proizvodjacima, PCB or not. A daleko su kompleksnija. Ne mozes da poredis stari blackface bilo kakav Fender, jednokanalni lampas, sa 3 ili 4-kanalnim Boogiejima gde svaki kanal ima po 3 ili 4 'moda' sto dodatno komplikuje stvar.

E sad, licno, nikada nisam poslao nijednog Boogieja na popravku (samo na checkup kad ih kupim ako su korisceni) i ne znam licno nikoga da mu se ikada pokvario Boogie. Samo sam citao po forumima, i to je najvise vezano za Nomad seriju gde su pokusali da upakuju suludo pojacalo (3-kanalno, svaki kanal sa 2 moda) za 1000$. U sustini, jedini problem za koji sam cuo nema naravno nikakve veze sa PCB, PCB je verovatno najpouzdaniji nacin izrade elektronske opreme. Ima veze sa potenciometrima koji su nekako cudno dotegnuti a od drndanja znaju da prosviraju tu i tamo. Foot controller jack u pojacalu je smesten pod cudnim uglom pa se desi da se cestom diskonekcijom i cimanjem razjebe.

Ali recimo, RoadKing je krunski model, i PCB je. Nadji mi jedan jedini link, pazi jedan jedini link gde je jedan jedini lik imao problema sa falicnim RoadKingom. Shouldn't be too difficult. Kad si se vec javio, cikam te. :ziveli:

A ako slucajno ne nadjes, isto vazi za bilo koje pojacalo iz Mark serije. Ili DC serije. Ili F-serije. Samo ne iz Nomad serije.

sinisake
The original one

Post by sinisake » 22 Feb 2011, 14:18

:kokice:

Hotstepper

Post by Hotstepper » 22 Feb 2011, 14:23

sinisake wrote::kokice:
:1: :mrgreen:

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 22 Feb 2011, 14:28

Ja ne znam nikog da mu se pokvario jugo. :lol:
Takve stvari sam samo cuo.

:ziveli:

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 22 Feb 2011, 14:35

Pronadji negde na vascelom internetu nekoga ko se zali da mu se pokvario Boogie. :mrgreen:

Ja ne znam ikoga da mu se nije pokvario Jugo. :ziveli:

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 22 Feb 2011, 14:38

sinisake wrote::kokice:
Dersu Uzala wrote:...Dok sam pisao, bas me zanimalo da li ce i ko ce prvi da se javi i da stavi primedbu...
Ti medjutim jesi bio jedan od kandidata :kokice: .

Anyway, kapiram da je RR covek sa obavezama, a to guglanje bi moglo da potraje tako da u stvari prepustam 'izazov' mladjim dokonijim pojedincima. :bambi:

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 22 Feb 2011, 14:45

Dersu Uzala wrote:...bas me zanimalo da li ce i ko ce prvi da se javi i da stavi primedbu. Nisam mislio da ces biti ti, iskreno.
Nisam išao okolo čekajući kad ću da stavim primedbu, veruj mi. Prosto mi je upalo u oči.

I da, potenciometri su, kako kažu, glavni uzrok kvarova.

Having said that, voleo bih da jednom imam RoadKinga. Glavu.
Dersu Uzala wrote:Nadji mi jedan jedini link, pazi jedan jedini link gde je jedan jedini lik imao problema sa falicnim RoadKingom.
Sve se kvari. Ovo je proizvod pet minuta guglanja:

"Ive used the amp for two months on gigs and it has'nt let me down, having said that I did have a problem when i still had it at home tweaking it . Channel 3 & 4 lost power and I had to send the amp back to have some updates." - http://www.harmonycentral.com/products/86061

"Everyone should know by now, that amp is nothing but problems. Amp techs will tell you the truth. As far as I'm concerned, Mesa has taken a HUGE dive..." - http://www.harmonycentral.com/products/86061

"...1) unit was floor model 2002 needed updates (relay dropout) I was not too concearned cause I knew I was getting a newer unit with all the updates. 2) 4 months later got the new unit, But it had a problem w/solo knob 3) 9 months later finally got a replacement" - http://www.harmonycentral.com/products/86061

"When I did have a problem with my first Road King they sent me tubes and gave me all the information to send it to a official repair station. Great Customer support." - http://www.harmonycentral.com/products/116488

"...took it to the Mesa repair guy a few times. They are pretty good and get the problem fixed in a reasonable amount of time. These are pretty complicated amps to work on and the repair guy I took it to had to have Mesa support in CA to help him. My amp still needs more updates but they wanted me to send it to CA but I didn't feel like sending it since I have a new head." - http://www.harmonycentral.com/products/86061

whosyourdaddy

Post by whosyourdaddy » 22 Feb 2011, 16:41

evo da uletim ja u ovo dosadnu raspravu ciji je "boogie" veci...

od prosle nedelje ponosan vlasnik

Takamine EG440C

Body Shape: NEX C/A
Rosette: Abalone
Top: Solid Spruce
Inlays: Abalone Dots
Back: Mahogany
Sides: Mahogany
Fingerboard: Rosewood
Electronics: TP4T Preamp
Tuners: Gold

ImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImage

prezadovoljan! :ziveli:

tHe bLuEsMaN

Post by tHe bLuEsMaN » 22 Feb 2011, 18:18

Cestitke :ziveli: Kolika je cena? 8)

whosyourdaddy

Post by whosyourdaddy » 22 Feb 2011, 18:28

tHe bLuEsMaN wrote:Cestitke :ziveli: Kolika je cena? 8)
28k dindzi, mada dosta sam je ganjao, jedva nasao jedan komad u mix-u.

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 22 Feb 2011, 18:39

U, to je jedna sjajna gitarica! Odličan izbor!

tyler durden
MF veteran

Post by tyler durden » 22 Feb 2011, 19:59

whosyourdaddy wrote:evo da uletim ja u ovo dosadnu raspravu ciji je "boogie" veci...

od prosle nedelje ponosan vlasnik

prezadovoljan! :ziveli:

nice!! ja se već neko vreme razmišljam da uzmem nešto ovako

Post Reply