baš sam gledao video pre nedelju dana i isto me to pogodilonenadnenad wrote:
1:52
Tone to die for
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Tone to die for
Odlično! A baš pre dva dana sam probao jednu Dobro gitaru.Rocket Roll wrote:Let's go back a bit.
- Dersu Uzala
Jasta da je deb'o kad ga je ubo u Mesa Boogie Mk IIb ili IIc, ne vidim odavde. I to woodie. Zna Mikey sta valja, ali on ionako koristi ceo zivot Boogieja, nothing new.sinisake wrote:![]()
Deb'o.
- Dersu Uzala
Imo je Mike neki video od pre Isusa, kao kako je snimio Tubular Bells i zasto bas tako. I onda je objasnjavao svaku partituru, sedeci u studiju i svirajuci sve to. Micim da je najjaci instraksnal video evr, ali ne mogu da ga nadjem. Imo je tih sedamdesetih ceo album 'snimljen' na papiru. Pre nego sto ce ga ocvirati i usnimiti na traku, sve je imao duzinom cele sobe gde se to snimalo kompletno obradjen time-sheet, color coded, za svaki sekind svake pesme, koji ide na traku. Ja kad sam to vido, shvatio sam ko je Mike Oldfied a ko je recimo Tocak (open thy floodgates, Sesame, Pandora).
Ne mos se poredi nivo tog profesionalizma sa onim nasim balkanskim, na o-ruk.
Ovo nije taj konkretno video, but you'll get the picture.
E naso! Nije Tubular Bells docu, nego Knebworth.
Ne mos se poredi nivo tog profesionalizma sa onim nasim balkanskim, na o-ruk.
Ovo nije taj konkretno video, but you'll get the picture.
E naso! Nije Tubular Bells docu, nego Knebworth.
majk je opasan baća, ali njegov rad amplitudira ko grdelička klisura... mislim pola ovih albuma iz 80ih i 90ih su meni lično bezveze, isti bit, neke analogne sintulje i čuda, a sve je prilično jednostavno i "atmosferično" podseća me na neke jeftine "World Music" "sastave" koji rade tako nešto...
tako da jebiga, jeste majkara intelektualac i profesionalac, ali računa se šta izbaci iz studija, da se razumemo izbacio je neke bogovske stvari, ali te momente recimo koje gore pomenuh je lagano mogao da izbegne... its too damn cheesy n' corny n' sounds ain't much actually(ko bi ikad želeo da pusti take albume pored recimo Tangerine Dream-a)
e da kao primer tih albuma mi pada onaj Celtic album, kako se zove de imaju one škotske Dark Island i valjda She Moved Trough The Fair i tako svašta... ja se ispržio kad sam video, a ustvari je dojaja cheesy i bit je ubogaljio sve zapravo
tako da jebiga, jeste majkara intelektualac i profesionalac, ali računa se šta izbaci iz studija, da se razumemo izbacio je neke bogovske stvari, ali te momente recimo koje gore pomenuh je lagano mogao da izbegne... its too damn cheesy n' corny n' sounds ain't much actually(ko bi ikad želeo da pusti take albume pored recimo Tangerine Dream-a)
e da kao primer tih albuma mi pada onaj Celtic album, kako se zove de imaju one škotske Dark Island i valjda She Moved Trough The Fair i tako svašta... ja se ispržio kad sam video, a ustvari je dojaja cheesy i bit je ubogaljio sve zapravo
Last edited by Duane on 29 Oct 2012, 13:03, edited 2 times in total.
pa cool al nije Oldfield ono bash da kazem tipican primer za ovu temu, tone to die for, ono, citav njegov pristup djitrici i muzici je ono netipican, on je pre za temu gitarske tehnike, kompozicije, komponovanje, bla bla.... kao njegov guitar sound kao sound je prilicno casual.
jes' al poglej onaj video što je nenad okačio, ono je iskidavanje, momentalna userčuga, žice kao sajle
- Dersu Uzala
Cini ti se, Mike je u to vreme (za mene i ne postoji drugo vreme sem od 1970. i neke do 1983. recimo, nista kasnije nisam ni slusao) koristio ultra lagane zice (8-38 i 9-42). Prema tome nema sanse da su nesto debele.
A ton je, podvukosmo, Mesa Boogie Mk II. A ne glupi strat
. Any strat iz gona saund osom na Boogieju.
A ton je, podvukosmo, Mesa Boogie Mk II. A ne glupi strat

ma ja to figurativno kažem žice sajle jer tako zvuče, kao oni support kablovi na mostovima da vibriraju...
jedan poen za mesa bugi
a ti daj jedan pojen stratu jer je ono definitivno strat ton na steroidu
ot:
ako smo kod gitaroške muzike, ovaj čovek je skončao na motociklu pre 41 godine... southern style
Duane Allman EVREBODHEEE
organski LP zvuk, djubrio bi baštu s'njim
jedan poen za mesa bugi

a ti daj jedan pojen stratu jer je ono definitivno strat ton na steroidu
ot:
ako smo kod gitaroške muzike, ovaj čovek je skončao na motociklu pre 41 godine... southern style
Duane Allman EVREBODHEEE
organski LP zvuk, djubrio bi baštu s'njim
kolko su oni mogli da se izgube u tom džemovanju(nema veze za hot lantu, ona je odsvirana ko sa albuma nego slušam ovaj filmor), to je za mene vrhunsko sviračko umeće majke mi...
- Dersu Uzala
Zato i kazem, svakog gosta tri albuma dosta. POstoji par bendova koje sam slusao a da se to proteglo na peses'. Posle petog sestog albuma, ja bi svakom zabranio da nastavi dalje. Nek se bar izrotiraju, promene svi instrumente u bendu recimo, pa da ih obuzme neki novi talas kreativnosti. Ovako, obicno je samo rinse-repeat cycle.Duane wrote:...ali njegov rad amplitudira
-
madre mia..dweezil wrote: njegov guitar sound kao sound je prilicno casual.
- Dersu Uzala
Uvek mi se svidjao zvuk ovog Mice.
ovo je stvarno vrhMUzzY wrote:majko moja...zwelj wrote:Pat Metheny - The Roots Of Coincidence
http://www.youtube.com/watch?v=mY7ie6dnZd8
http://www.youtube.com/watch?v=Fzg28PLqr1w
That's the tone i would die for xD i bad company staf
http://www.youtube.com/watch?v=Fzg28PLqr1w
That's the tone i would die for xD i bad company staf