Dakle drugari, napokon je doshao i taj dan da predstavim svoju novu bebicu

Kao sto neki mozda znaju, Peavey JSX 212 combo je odavno napustio moje jato a ostao je Marshall JVM205C.
No, sada je i on dobio drugara.
Ponosno predstavljam Cornford Roadhouse 50w head u kombinaciji sa Pecinim P&K Audio 212 oversized kabinetom.
Sto se tice Cornforda, bilo je zaista mucno traziti ga po UK i objasnjavati englezima da ti poslaju fakturu sa potpisom da ne izgleda kao da ju je dete pravilo. Sva sreca, iz kuce Sounds Great Music su nasli razumevanje za moje molbe pa su sto se toga tice ispali jako korektni. No, samo placanje je bilo prilicno mucno.
Posto kao svaki normalni gradjanin sam skupio EUR-e, to naravno nije bilo dovoljno jer je ovo Srbija pa ne mozes da menjash eure za funte vec morash prvo da ih menjash u banci po najgorem kursu za dinare a ond a po josh gore da za dinare kupish funte

Ukrali su mi samo tim mahinacijama jedno 30-40 EUR.
Inace, prvo sam ganjao Cornford 30 combo ali su u kuci Mansons ostali gluvi na moje zahteve i bili su krajnje neprofesionalni pa sam nabasao na ovaj polovni u sjajnom stanju 50w primerak.
Odbili su oko 100 funti svoje takse ali je zato dostava Fedexom kostala citavih 140+ funti, pa se na krajnju cenu dodaju cena usluga od 5840 din od strane Fedexa za carinjenje+naravno neizbeznih 18+15% taksi...
Sve u svemu, dranje!
Sto se tice ampa, ono je izdanje sa 2xEL34 lampama ali cu svakako jednog dana da probam i 6l6 lampe da vidim raliku. Kao sto ste mozda videli/culi, ovo je prvo Cornford izdanje a da nije PTP vec da ima PCB.
No, kao i gomila ljudi, prve sumnje sam odagnao u Moskvi pre nekih 2 meseca kad sam ga cuo, bilo je ono paf na prvu loptu...
Pored ovog mog versatilnog JVM cuda Roadhouse mu dodje kao mlajdi brat. Dakle, nema onih silnih dugmica, 4-button footswitch, master 1,2, volume i tako to...
Ovo deluje kao ogoljeni primerak ampa ali u ovom slucaju me itekako to raduje.
Dakle nema mnogo filozofije i milion namestanja zvuka, vec zvuk iz njega zaista izlazi od samog starta ma kako mrdnuo potove.
Tek sad mi je jasno zasto je dobio tolike nagrade i pohvale od sjajnih muzicara poput Gutrija

Pogledajtegomilu klipova na YT i sve ce vam biti jasno
http://www.cornfordamps.com/r50.htm
Dakle, vec kad se zakaci amp gubi se predstava da je ovo najjeftinije Cornford pojacalo, da nije PTP... Ima video gde ovog malisana porede sa preskupim butique pojacalima i na kraju lim koji opasno svira pored silnih Diezela i slicnih ampova odlazi kuci sa Cornfordom.
http://www.youtube.com/watch?v=RpfwzhIN ... r_embedded
Juce sam ponovo, posle Moskve, shvatio zasto. Koliko god Roadhouse sa ovim EL34 cevima deluje Marsarolikom toliko je on sam za sebe, dakle ima svoj zvuk koji po vecini ukusa zaista moze da se kaze da je pravi butique.
Clean ton me je zaista ponovo iznenadio, kao da imate reverb, znaci jako lep i prirodan ton izlazi iz njega, sjajnog headrooma.
Kako se pojava gain tako amp prelazi i crunch, ali pravi spektakl krece sa pritiskanjem boost dugmeta

E, tu sam ja kao i vecina - blown away!

Da mi je neko pricao da ce iz ovog cuda izaci tolika toncina i OO, i da ce tako reagovati na tehniku muzicara, i da ce imati zaista sjajnu prirodnu gaincinu, ja mu ne bih verovao... Jos kad sam nakacio svoj Digitech GSP1101 procesor na njega za efekte, to je bilo to. Nema vece tacke koju mogu da stavim na kraju recenice
Posebnu zahvalnost je zasluzio Peca! Druze, josh jednom VELIKO HVALA!
Dakle, kabinet je klasican primerak sjajne Pecine izvedbe, 212 Celestion Vintage 30, oversized ali i konvertibilan (dakle moze da se bira da li ce biti sealed ili open back).
Sa ampom zaista zvuci sjajno sto i ne cudi sa obzirom da svi ovaj amp sviraju za V30 zvucnicima u oversized varijantama.
Ono sto me odusevljava je to sto je Peca pravio kab kao da je znao kako izgleda amp, pa sve izgleda kao da je izaslo iz iste radionice.
Peco
Toliko od mene za pocetak drugari,a javljam kad se sve malo usvira, mada napokon sam se nashao u pravom smislu reci...
Evo malo slicica od mene...