@Dweezil, hvala na druzenju i opisu,a mi se svakako vidimo ponovo, bice josh testiranja i 1-1 poredjenja
U principu je Dweezil sve objasnio. Ja samo da dodam josh par stvari koje sam zapazio.
Naime, prvo mi je drago sto je bash moj drugar prvi testirao amp, zbog vishe stvari. Ne samo zbog tehnike sviranja i godina iskustva vec i zbog toga sto se zanrovski poklapamo nekih 30-40% max.
Zato mi je bilo jako interesantno i drazesno da cujem u kojim sve zanrovima Cornford moze da se snadje. Mozda nije najveci all-arounder koji sam cuo, ali svakako po meni moze da se stavi u u tu ligu, bez problema. Juce me je Cornford dakle potpuno osvojio!
Druga stvar, koju nismo napomenuli, je drazesan prirodni reverb ampa. Po meni on jako lepo i prirodno zvuci i samim tim redukuje potrebu sto se tice revrrba kao efekta na mnogo manju meru a u nekim slucajevima je i iskljucuje. SVe u svemu, zaista ima neki svoj sound. No, primetio sam da mu zbog toga manje odgovaraju zice poput oni EB Slinky koje malo vishe reverbuju, nekako to nije po mom ukusu.
Sto se American STrata ticce koji je dw pominjao, on je Vintage 57 Hot Rod Strat sa Tone Zone humbackerom na bridgu i ja sam prezadovoljan njime, jer zamasti sasvim dobro kad i kako treba
Treba reci josh par stvari. Pojacalo je prilicno effects friendly, imam osecaj sta god da se na njega kaci da to lepo zvuci. Cak i Dr.Boogey pedala koja nekim pravi probleme ovde bez problema moze ici direktno u amp i zaista to zvuci onako metalski i bezobrazno kako treba
Sa reverb i delay efektima na procesoru radi zaista sjajno, cak van mojih ocekivanja.
Pored njega JVM nekako zvuci suvishe boxy, ima on svoje prljavstine ali je nekako manje definisan i zamuljan.
Iskreno, meni se svidja i kako Cornford zvuci sa skroz zatvorenim kabom ako se dobro podesi bas, podseca me na one stare prave Marshalle, ali svakako da je potrebna veca soba i to sam se vec dogovorio sa drugarom-sledeci put i Cornford i JVM prebacujemo u veliku sobu, pa cemo i tu varijantu da snimimo.
Anyway, ima dosta klipova, ostaje danas da se vidi kako je sve to ispalo, pa se javljam
Pozz svima!
Boki