Oprema Koju Imate

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
verbatim

Re: Oprema Koju Imate

Post by verbatim » 26 Apr 2011, 01:00

nemaš pojma koliko mi znači nečiji utisak iz prve ruke kad već uživo to čudo od pojačala ne mogu da čujem, živ bio mnogo muške djece rodio :lol:
:ziveli:

boki1978

Post by boki1978 » 26 Apr 2011, 08:26

@Dweezil, hvala na druzenju i opisu,a mi se svakako vidimo ponovo, bice josh testiranja i 1-1 poredjenja :-) :ziveli:

U principu je Dweezil sve objasnio. Ja samo da dodam josh par stvari koje sam zapazio.
Naime, prvo mi je drago sto je bash moj drugar prvi testirao amp, zbog vishe stvari. Ne samo zbog tehnike sviranja i godina iskustva vec i zbog toga sto se zanrovski poklapamo nekih 30-40% max.
Zato mi je bilo jako interesantno i drazesno da cujem u kojim sve zanrovima Cornford moze da se snadje. Mozda nije najveci all-arounder koji sam cuo, ali svakako po meni moze da se stavi u u tu ligu, bez problema. Juce me je Cornford dakle potpuno osvojio! :bravo:

Druga stvar, koju nismo napomenuli, je drazesan prirodni reverb ampa. Po meni on jako lepo i prirodno zvuci i samim tim redukuje potrebu sto se tice revrrba kao efekta na mnogo manju meru a u nekim slucajevima je i iskljucuje. SVe u svemu, zaista ima neki svoj sound. No, primetio sam da mu zbog toga manje odgovaraju zice poput oni EB Slinky koje malo vishe reverbuju, nekako to nije po mom ukusu.

Sto se American STrata ticce koji je dw pominjao, on je Vintage 57 Hot Rod Strat sa Tone Zone humbackerom na bridgu i ja sam prezadovoljan njime, jer zamasti sasvim dobro kad i kako treba :metal:

Treba reci josh par stvari. Pojacalo je prilicno effects friendly, imam osecaj sta god da se na njega kaci da to lepo zvuci. Cak i Dr.Boogey pedala koja nekim pravi probleme ovde bez problema moze ici direktno u amp i zaista to zvuci onako metalski i bezobrazno kako treba :metal:
Sa reverb i delay efektima na procesoru radi zaista sjajno, cak van mojih ocekivanja.

Pored njega JVM nekako zvuci suvishe boxy, ima on svoje prljavstine ali je nekako manje definisan i zamuljan.
Iskreno, meni se svidja i kako Cornford zvuci sa skroz zatvorenim kabom ako se dobro podesi bas, podseca me na one stare prave Marshalle, ali svakako da je potrebna veca soba i to sam se vec dogovorio sa drugarom-sledeci put i Cornford i JVM prebacujemo u veliku sobu, pa cemo i tu varijantu da snimimo.
Anyway, ima dosta klipova, ostaje danas da se vidi kako je sve to ispalo, pa se javljam :D

Pozz svima!

Boki

shule

Post by shule » 26 Apr 2011, 21:00

Image

Kupio sam ga od Pece sa foruma, sutra idem da ga pokupim! :D

faks
Badmotorfinger

Post by faks » 26 Apr 2011, 21:01

sponzorusoooooo :XD:

salim se.
nek je sa srecom :cao:

shule

Post by shule » 26 Apr 2011, 21:03

:XD:

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 27 Apr 2011, 01:58

Jeste da je podforum elektricna gitara, ali i ovo je poluakusticna, ili ti ozvucena, pa samim tim je i jednim delom "elektricna"...A i ne bih da pravim novu temu.

Dean akustara, malo sam se Upgrade-ovao sa Astera akusticnog. Ovo je bilo u planu vec duzi period, nikako da dodje na red od telecastera raznih :mrgreen: jer sam krenuo akrtivnije da sviram akustiku, pa je neminovno bilo. NIje GAS ovaj put. :lol:

DEAN PERFORMER FLORENTINE QUILT TRANS BRAZILIABURST - tako se zove u punom imenu 8) i izasla me je dosta povoljno, jos je pod garancijom, zvuci prelepo na suvo, ne toliko glasno kao aster koji je imao vece telo, ali dosta kvalitetnije i cistije. u test klipu je ustekana direkt u karticu, bez ikakvih doterivanja.. :ziveli: I hvala Kristijanu na svim savetima i iako sam krenuo da kupim Fender Sonoran u radnju, ipak je presudilo to shto je ovaj Dean malko glasniji (probao sam ih ono u razlici od 10 minuta) i konkretniji na zvuku (bar po mojoj proceni), mada i fender je super u principu. Dean je u istom rangu, a po meni je udobnija za sviranje, i dobio sam je za skoro 80evra jeftinije jer je sa oglasa tj "polovna". Jedino me smaraju gold civije, ali jbg, tako je fabricki...

Spoiler:
Image Image Image Image Image
slike u spojleru :)

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 27 Apr 2011, 07:34

Da, vidiš, baš kako sam ti rekao - nisam baš taj model svirao, ali znam prosto kako ta vrsta gitara radi. Iz rezonatora ovog oblika izlazi ton ovog balansa, a Sonoran, kao i većina dreadnought gitara, ima malo više boomy zvuk. Manji rezonator i ovaj oblik rezonatora daju uvek taj nešto razgovetniji ton, kao da si odvrnuo presence pot, i malo spustio basove. Što je super da se izvučeš iz miksa u solo deonici, ali sam i dalje, i posle slušanja ovog klipa, mišljenja da bi Sonoran radio malo univerzalniji posao, posebno ako ćeš uglavnom da sviraš harmonsku pratnju. Tačno znam šta te je "kupilo" kod ove gitare kad se svira na suvo - u manjoj prostoriji ona ima potpuno drugačiju projekciju tona od dreadnought gitare, ova zvuči bistrije, a dreadnought zvuči kao bumbar u špajzu, ali kod akustične gitare uvek ima taj problem da onaj koji je svira ima najlošiju poziciju za slušanje, jer je sva projekcija tona od tebe, ka slušaocima, i onda prosto ovakve gitare bolje čuješ. No dobro, najbitnije je da je tebi legla gitara, a stvarno gitara ima lepo definisan ton, i uz malo podešavanja možeš da izvučeš i nešto "deblji" ton. Tu bih ti odmah savetovao još malo trošenja para :lol: ali iznos nije zastrašujući. Imam obimno iskustvo sa jednom Behringer spravicom od 30 evra, radi se o ADI21. Što je GDI (ona plava sprava) za električne gitare, to je ova sprava za akustične, s tim da ovo po meni obavlja i mnogo više posla nego GDI. Pre svega, ubija taj nemuzikalni, prašteći piezo zvuk, gitara mnogo više zvuči kao akustični instrument. Drugo, radi kao DI box i ideš s njom pravo u razglas. Treće, radi i kao predpojačalo, i ima apsolutno fenomenalan ekvilajzer, sa parametričkim srednjim, i pored ove sprave ja uopšte ne diram predpojačalo na samoj gitari, kao da ga uopšte i nemam, jer na ADI21 ekvilajzeri rade bolji posao. Cenim da bi baš s tim uspeo da ton ove gitare učiniš mnogo univerzalnijim. Kad idem u razglas, ja ovu pedalicu ne gasim uopšte, tretiram je kao deo gitare. Ima boljih sprava, ali za ooooosetno više para, 200 i više ajvara, a sa ovom nećeš biti nezadovoljan - to sam siguran.

Sve u svemu, za te novce nije bilo šanse da pazariš bolje, i služiće te vrlo fino ova gitara! Odlično si prošao!

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 27 Apr 2011, 07:56

@Nemanja

Totalno je metal! :D

:ziveli: Tebra sorry nikako da ti se izjasnim na temi tamo, ali Profesori rulaju! Mnogo dobro zvuchite i ni najmanje niste dosadni za slushanje i u dugim vremenskim intervalima :mrgreen: hahaa obrada pink panthera me je odushevila, kraljveski uradjeno! ali najjache od svega u tokm projektu vashem mi je shto, jelte kao svaki gitarosh, slusham alternate picking ovog tvog tamburasha i mislim se...kako jebote? kako?!!? :D :ziveli:

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 27 Apr 2011, 13:08

@ Cortex - Pa shta da ti kazem, covek sve skine na keca, dva tri puta smo porvezbali pesme pred snimanja. Jeste akustara pomalo "mjetal" ali toliko mi se svideo i oblik taj sa spicastim rogo, podsetio me na gibson 175 valjda ili shtagod, a i kazem zvuk me je kupio na keca, samo sam se predomisljao oko glasnoce i zbog zlatnih civija :mrgreen: :D :ziveli:

@ Kristijan - Sonoran mi je prelepa gitara i vec sam bio izvadio novce, kad je u tom momentu krenuo da je svira malko prodavac i ja cujem da je nekako tiho, jer znam koliko se cuje tambura na suvo, a osnovna tema kupovine akustare je bash Lost Professors, gde imamo i svirke na suvo nekad, tako da smo otisli kod lika koji je prodavao Dean i napravili kratku probu kod njega na gajbi i skontali da Dean jeste malko tishi od Astera ali da ipak moze lakse da se nosi sa tamburom od Sonorana. To je presudilo, a i ono, kad se budemo videli, ponecu ovu akustaru da cujes, nekako ima taj neki ton da te tera da svirash (svirao sam juce celo vece i evo sad sam se probudio i sviram je, prija mi sound jako, a i udobna je, vrat je slican elektricnoj gitari, shto recimo na Fenderu iako izgleda kao taj vrat, ipak je profil vise kao akustara...tako da za neki period dve tri godine ce biti super kontam, kasnije cu uzeti neku bash ozbiljnu, skupu akustaru). :ziveli:

Guitar_thrill
MF veteran

Post by Guitar_thrill » 02 May 2011, 01:12

Image

evo, posto je sad "officially" , nisam uspeo da se oduprem ovoj opstoj tele groznici na forumu, u svakom slucaju, menjali smo se Nemanja i ja, i prezadovoljan sam, pre nekog vremena kad je Nenad skupio one novce za fendera, i na kraju zavrsio sa ovom gitarom, nesto mi je tu bilo sumnjivo, ali kad sam ukljucio gitaru u pojacalo, sve mi je bilo jasno... :D
odusevljen sam p90 magnetima, nikada ranije nisam svirao gitaru sa p90,i u svakom slucaju, meni je to leglo savrseno, i ono sto mi je najbolje, nikad nisam cuo da moje pojacalo tako lepo radi sa nekom gitarom, clean kanal se na petici tako lepo zaprlja, ima onu rolling stones, aerosmith, rani ac/dc, zz top prljavi zvuk, i mene je to oduvalo...za neki blues-rock mi uopste nije potrebna drive pedala....

eto tako... :)

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 02 May 2011, 04:49

Pa da se i ja upishem u knjigu utisaka. :mrgreen: Realno covek vise od tri gitare ne treba imati, ne stizem da ih sve sviram, shto kaze jedan lik - nisam oktopod...pa sam resio da je dva telca i jedan strat dosta, tako da je pored Lite Ash Telca i Deluxe-a, seo Korejski Skvajer (Samic '91) sa namunjenim magnetima i novim jumbo pragovima u gorepomenutoj zameni. Rooster je nuzna doplata poshto je ovaj Skvajer ipak skuplji od mog a i jednostavno se poklopilo da smo obojica zadovoljni sa zvukom gitara koje smo menjali. A i vrat na Skvajeru ovom Korejskom je isti kao na Deluxe telcu, mislim na sve - lak, radijus, feel...sve...samo su pragovi jumbo, a ne medium jumbo...tako da mi je navikavanje trajalo par minuta :)
Na Stratu koji je sad kod mene su dva lace sensor hot gold magneta koji su Noiseless i rade po meni jako dobro, a u bridge-u je seymour duncan lil scremani' deamon. Uspeo sam da napravim geek setup i na ovoj gitari posle nekoliko pokusaja, i jos se lomim dali da mu malko doteram jos pragove, da moze da se spusti na 1mm i nize ili da ostane na 1,2mm sa obe strane visina zica. Svakako je jako mekano i ovako, mnogima to moje ultrarazmazeno setapovanje smeta, tj premekano im je... :mrgreen: U ovom periodu sam sklopio otprilie u glavi sve funkcije sve opreme koju posedujem - Strat- svirke, studio (radna gitara), Deluxe Tele- Bine vece (festivali i sl), Lite Ash - Studio i ponekad live. Isprobano je vishe puta (uostalom koliko sam se izmenjao gitara, to vise ni ja ne pratim :grummel_2: , tako da je definitivan broj gitara 3, stim da je strat promenjiva u smislu, ako naleti jaguar ili jazzmaster, a shto se tice strata, meni bolji od ovog ne treba). Iz mog iskustva (summa summarum), definitivno su bash oni wide range magneti za "wide range" u smislu prostora, jer mi je Deluxe iako lepo zvuci u klubovima, najbolje zvucao na velikim binama sa puno snage i ne pravi foniju (hambakeri). Telecaster Lite Ash je za snimanje najbolja gitara do sad (bio je odlican i jedan stari MIM strat, ali ovaj novi strat popunjava tu prazninu). Najnoviji strat mi zbog noiseless magneta najvise odgovara bash za klupske svirke a zbog karaktera za studio, jer zvuci bash vintage, uostalom ispod su kratki snimci, pa cujte (napravicu i na pojacalima, nesto me mrzelo sad)...
G.A.S.- ako ne mozes da ga pobedish, pridruzi mu se
:mrgreen: :XD:
Image Image Image Image Image Image

Twin Reverb Clean
http://www.box.net/shared/7k28m9kk83
Orange Drive
http://www.box.net/shared/igh0yeddmh

verbatim

Post by verbatim » 02 May 2011, 14:21

najs najs , zreo zvuk :metal:

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 03 May 2011, 17:19

Evo ga i live test! Sve sam zadovoljniji gitarom... :) Thrill-e :ziveli:

Komentari? :ziveli:

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 03 May 2011, 17:59

Fino zvuci ali mozda malkicu tanko za moj ukus.
Cestiam na prinovi, u svakom slucaju! :ziveli:

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 03 May 2011, 18:02

Funkomat wrote:Fino zvuci ali mozda malkicu tanko za moj ukus.
Cestiam na prinovi, u svakom slucaju! :ziveli:
na bassmanu je sve na pola tj na sredini, tako da imam jos ihahaj masti da dodam, ali reko', da bude shto realnije. :ziveli:

Post Reply