Oprema Koju Nemate
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Oprema Koju Nemate
Za sta ti ovo treba baba?
- nikolic025
Born_Dead wrote:ja moram ovo da prokomentarisem
http://www.kupujemprodajem.com/Jackson- ... id=5771031
jel ovaj bezobrazan ili sklon bezobrazluku? dk2m 300e?
Iskreno,ja sam novu platio 42000din sa koferom,belu,pre godinu i po,a prodao sam je za oko 350E,i posle sam imao crnu,nju sam za oko 300E ako se ne varam.Mozes ti da cenis koliko hoces,kada nema coveka koji ce dati vise od 400E za polovnu a i ti su retki kao Velska odbrana

Evo ti cena nove trenutno:
http://www.mitrosmusic.com/proizvod/150 ... KY-%2A%2A/
To je negde oko 485E...Tako da je 300-350E realno,a kod nas vecina koja prodaje polovne trazi bar toliko koliko je nova...
Ne smem da kažem naglas, definitivno ćete me označiti kao totalno ludog...Funkomat wrote:Za sta ti ovo treba baba?

It's for the greater good.
@Kill surf: pominjao si da ti treba delay ovih dana...?

@Kill surf: pominjao si da ti treba delay ovih dana...?

jel može neko nama laicima da objasni kako ovo funkcioniše i kako to zvuči? vidim ovo već koji put i deluje dojajaBaba Slim wrote:
http://branchonmaybe.files.wordpress.co ... wiring.jpg
to je sema za ovaj footswitch
http://www.digitech.com/en-US/products/ ... footswitch
http://www.digitech.com/en-US/products/ ... footswitch
Ozbiljno brate.Baba Slim wrote:Ne smem da kažem naglas, definitivno ćete me označiti kao totalno ludog...Funkomat wrote:Za sta ti ovo treba baba?![]()
http://www.tcelectronic.com/NovaSystem.asp
Priča se u glavi za par dana okrenula totalno na drugu stranu...
Naime, nakon što sam kupio onaj nadrkani delay, rekao sam sebi - ok, kroz neko vreme kupi lepo i kvalitetan chorus (koji zaista volim, i često ga koristim) i kvalitetan reverb kad do toga dođe... I to mi je imalo smisla, i bilo ok...
Međutim, već neko vreme gledam ovaj proc na oglasima, i razmišljam - ok, znači, trebao bih da dam minimum još 200-250e za 2 pedale (pare koje nemam, već treba tek da sakupim od svirke), i šta sam onda uradio? Potrošio sam gomilu para na nešto što opet nije dovoljno raznovrsno i funkcionalno u onoj meri u kojoj mi vrlo lako može zatrebati...
I onda sam popizdeo, i rekao da neću više da dajem toliko para na opremu, i da sve to jako elegantno mogu da rešim ovom spravom, o kojoj iskreno razmišljam već godinama, svaki put kada me spopadnu pundravci da drugačije rešim setup.... Jednom sam bio jako blizu da sve rasprodam i uzmem taj proc, čisto zbog prelaska na programabilan setup (i naravno, TC.E. kvalitet efekata), ali to nisam učinio jer bi mi opet falilo dosta para da kupim nov.
Sada, kada ih ima polovnih na oglasima, i kada mogu to da rešim skoro bez ikakvog ulaganja, već pare od pedala na gomilu = Nova Sys, prelomio sam da to sprovedem u delo.
I, ne nameravam nikakve ludnice da nameštam zaslepljen gomilom mogućnosti...ako ga uzmem (odn. ako uspem da prodam Repeatera na vreme) koristiću ga kao i svoj dosadašnji pedalboard, taj zvuk koji sam oduvek podešavao i koristio ma koje pedale imao... Za početak barem, a kako budem upoznavao spravu, videćemo šta će biti.
A da ti odgovorim na pitanje konačno - ti tasteri mi trebaju da napravim poseban prekidač za menjanje preseta, da bi procesor stalno mogao da bude u stompbox modu, odn. da palim i gasim pojedinačne efekte u okviru odabranog preseta...jer naravno, neću da dam 70e za originalni prekidač kada će me izrada ovoga koštati 10-tak evra...
So, fuck it.
Ospite paljbu slobodno...

EDIT: Wah ne ide nikud. U svakom slučaju, uvek mogu sebi napraviti AC Tone ponovo, i kupiti neki delay, i bez problema sam tu gde sam i bio do sad.

Priča se u glavi za par dana okrenula totalno na drugu stranu...
Naime, nakon što sam kupio onaj nadrkani delay, rekao sam sebi - ok, kroz neko vreme kupi lepo i kvalitetan chorus (koji zaista volim, i često ga koristim) i kvalitetan reverb kad do toga dođe... I to mi je imalo smisla, i bilo ok...
Međutim, već neko vreme gledam ovaj proc na oglasima, i razmišljam - ok, znači, trebao bih da dam minimum još 200-250e za 2 pedale (pare koje nemam, već treba tek da sakupim od svirke), i šta sam onda uradio? Potrošio sam gomilu para na nešto što opet nije dovoljno raznovrsno i funkcionalno u onoj meri u kojoj mi vrlo lako može zatrebati...

I onda sam popizdeo, i rekao da neću više da dajem toliko para na opremu, i da sve to jako elegantno mogu da rešim ovom spravom, o kojoj iskreno razmišljam već godinama, svaki put kada me spopadnu pundravci da drugačije rešim setup.... Jednom sam bio jako blizu da sve rasprodam i uzmem taj proc, čisto zbog prelaska na programabilan setup (i naravno, TC.E. kvalitet efekata), ali to nisam učinio jer bi mi opet falilo dosta para da kupim nov.
Sada, kada ih ima polovnih na oglasima, i kada mogu to da rešim skoro bez ikakvog ulaganja, već pare od pedala na gomilu = Nova Sys, prelomio sam da to sprovedem u delo.
I, ne nameravam nikakve ludnice da nameštam zaslepljen gomilom mogućnosti...ako ga uzmem (odn. ako uspem da prodam Repeatera na vreme) koristiću ga kao i svoj dosadašnji pedalboard, taj zvuk koji sam oduvek podešavao i koristio ma koje pedale imao... Za početak barem, a kako budem upoznavao spravu, videćemo šta će biti.
A da ti odgovorim na pitanje konačno - ti tasteri mi trebaju da napravim poseban prekidač za menjanje preseta, da bi procesor stalno mogao da bude u stompbox modu, odn. da palim i gasim pojedinačne efekte u okviru odabranog preseta...jer naravno, neću da dam 70e za originalni prekidač kada će me izrada ovoga koštati 10-tak evra...
So, fuck it.
Ospite paljbu slobodno...

EDIT: Wah ne ide nikud. U svakom slučaju, uvek mogu sebi napraviti AC Tone ponovo, i kupiti neki delay, i bez problema sam tu gde sam i bio do sad.
ja iako nisam upucen u svirke po kaficima kontam da je procesor ubedljivo najbolje resenje... ja bi u principu isao na Vox NT15 ili Orange TT, cab simulator i procesor... gde ces bolje od toga... wah posebno i eventualno neki fuzz/od/dist... vec po potrebi... ne preskupo, a moze se poneti od jednom i postaviti u roku od 15 minuta...
tako da, ja nista ne osipam, pozdravljam...
tako da, ja nista ne osipam, pozdravljam...

Konachno si prelomio valjano Baba Slime!
Istina, u zao chas pade ta odluka, u rukama imash ganz nov TC delay na kome cesh sad odmah u startu izgubiti pare. Vreme je teshko za prodaju, a da ne prichamo o DIY efektima koji su u aluminum kutijama ukrasheni tachkicama koje nekad lak za nokte bejahu. Izgubicesh dosta para, i trebace ti dosta vremena da prodash te pedale, nadam se da ce u tom momentu biti Nova System-a na oglasima.
Luci i to je prekomplikovano za tezgu. Bre, u poslednje vreme ljudi rasturaju kakve tonove imaju po kaficima/svadbama. Sad skoro sam bio na svadbi, lik je objasnio kakav je ton imao. Ne secam se koji je procesor imao mozhda bash nova system, ili beshe neki line 6 ne secam se, EMG Hss konfiguracija na stratu, ton je bio vr'. I clean i drive i sve izmedju. Kakve crne lampashke glavice i zasebna wah, fuzz, od, cab sim pedala...smuchilo bi vam se posle 3 noci. Treba stici i djuskati dok svirash, pogledati se sa chlanovima benda, baciti oko na po koju cicu, nije mi neshto u takvoj tezga atmosferi osobito opravdan shoegazing.

Istina, u zao chas pade ta odluka, u rukama imash ganz nov TC delay na kome cesh sad odmah u startu izgubiti pare. Vreme je teshko za prodaju, a da ne prichamo o DIY efektima koji su u aluminum kutijama ukrasheni tachkicama koje nekad lak za nokte bejahu. Izgubicesh dosta para, i trebace ti dosta vremena da prodash te pedale, nadam se da ce u tom momentu biti Nova System-a na oglasima.

Luci i to je prekomplikovano za tezgu. Bre, u poslednje vreme ljudi rasturaju kakve tonove imaju po kaficima/svadbama. Sad skoro sam bio na svadbi, lik je objasnio kakav je ton imao. Ne secam se koji je procesor imao mozhda bash nova system, ili beshe neki line 6 ne secam se, EMG Hss konfiguracija na stratu, ton je bio vr'. I clean i drive i sve izmedju. Kakve crne lampashke glavice i zasebna wah, fuzz, od, cab sim pedala...smuchilo bi vam se posle 3 noci. Treba stici i djuskati dok svirash, pogledati se sa chlanovima benda, baciti oko na po koju cicu, nije mi neshto u takvoj tezga atmosferi osobito opravdan shoegazing.
Cortex wrote:Konachno si prelomio valjano Baba Slime!![]()

Znaš šta je najluđe? Sinoć, kad sam prelomio sve to, pričam sa drugarom koji je bio zainteresovan onom pričom o multi-fx u jednom kućištu, i hteo je da mu pravim neki drive + boost, a trenutno je u fazi pojačanog GAS-aCortex wrote:Istina, u zao chas pade ta odluka, u rukama imash ganz nov TC delay na kome cesh sad odmah u startu izgubiti pare. Vreme je teshko za prodaju, a da ne prichamo o DIY efektima koji su u aluminum kutijama ukrasheni tachkicama koje nekad lak za nokte bejahu. Izgubicesh dosta para, i trebace ti dosta vremena da prodash te pedale, nadam se da ce u tom momentu biti Nova System-a na oglasima.![]()

Imam od koga da pozajmim pare za N.Sys., tako da mi jedan od ova dva na oglasima koji su za 250/270e neće promaći. Ovaj jedan je više sviran, i ima tragova, a ovaj koji je oglašen na 270e je navodno mint, jako malo sviran, a poslednjih godinu dana uopšte. Danas treba za taj mint da saznam da li će ga kupiti prijatelj od lika koji ga je oglasio ili će biti još uvek na prodaju... A onda neka se Repeater prodaje lagano pa kad ode - otišao je, mislim da ga neću ni iznositi na svirku za vikend, neka lepo čuči u kutiji, a za delay ću se snaći.
Cortex wrote:...Bre, u poslednje vreme ljudi rasturaju kakve tonove imaju po kaficima/svadbama.

Naime, Nova System mi se sviđa jako dugo jer je odlična kombinacija - drive sekcja je full analogna sa digitalnim kontrolama, a sve ostalo je digitalno, što ne smeta, jer kapiram da oni kao firma nisu za džabe poznati u tom segmentu decenijama...
I naravno, i dalje je u priči pojačalo, jer ova sprava nema simulacije raznih glava, već gomilu pedala spakovanih u jedno kompaktno kućište. Line6 M9/M13 kinda thing.

I evo, za ljubitelje klina, dečko je pokidao...
ma da. mislim pazi, i na tim svadbama i kaficima kad stane ceo bend i ostane samo gitarosh i tu neshto palamudi po crvena jabuka distorziji, zapochinje pesmu nekim crunchy riffom i sl, onda mi to zvuchi kao bulja. medjutim fazon je shto su te firme line 6, tc i sl, to tako upeglale da kad ti svirash sa bendom to zvuchi organski, ko kuca, kremasto i bla bla. isti fazon ko kad sviram RAT pedalu, sam u sobi mi zvuchi ko govance, kad Nebojsa svira na probi il na snimku [na snimku uz vishe muzichara jeeeel] zvuchi mi uber.
josh jedan primer je Boss BD-2. sam u sobi - pesak, prshti, rasipa se. sa bendom, tonchina, mast, lepa mushy saturacija. pogotovo kad ga chika Wayne Krantz svira. Boogie shta mislish o Wayne Krantz-u i njegovom novom albumu Howie 61?
josh jedan primer je Boss BD-2. sam u sobi - pesak, prshti, rasipa se. sa bendom, tonchina, mast, lepa mushy saturacija. pogotovo kad ga chika Wayne Krantz svira. Boogie shta mislish o Wayne Krantz-u i njegovom novom albumu Howie 61?
Upravo taj rad.
Sa bendom - that's where it counts, a zvuk kad cviraš™ solo u svojoj sobi možeš da okačiš mačku o rep.

Sa bendom - that's where it counts, a zvuk kad cviraš™ solo u svojoj sobi možeš da okačiš mačku o rep.
Dogovorio sam se sa likom.
Sad samo da ćale ode po njega sutra prekosutra, pa da mi ga donese u NS, sledeće nedelje verovatno. I onda pada fotka na onoj drugoj temi.
I onda do k*rca.
Btw, čekam da mi odgovore sutra koliko bi me izašlo da mi naprave kutiju od pleksiglasa da u nju spakujem tastere i napravim footswitch. Naravno, moraju se iskombinovati neke LED da sijaju iznutra.

I onda do k*rca.

Btw, čekam da mi odgovore sutra koliko bi me izašlo da mi naprave kutiju od pleksiglasa da u nju spakujem tastere i napravim footswitch. Naravno, moraju se iskombinovati neke LED da sijaju iznutra.