Oprema Koju Imate

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Boki

Re: Oprema Koju Imate

Post by Boki » 12 Mar 2009, 20:24

Pozdrav svima!
Ja trenutno imam staru klasicnu gitaru ( muzicka naklada zagreb)

Berhringer 20W ( na njemu sam svirao nekadasnju Stagg flying V kopiju)
Boss DS1

A planu su:
Epiphone Les Paul Standard (ili nesto slicno :D )
Dunlop cry baby wah
i neka overdrive pedala.

Toliko od mene za sada :)

Pozz

shule

Post by shule » 12 Mar 2009, 22:39

Hah! Ja sam najbolji i najskuplji, i prakticno je*em keve!
Moja "Oprema":
Squier Affinity Strat, sa DiMarzio Airnorton humbucker magnetima u bridge i neck poziciji, i singlom, takodje DiMarzio AirNorton (cini mi se) u middle poziciji. :)
Laney LX35R.
Behringer V-Amp pro (procesor u racku), Digitech RP50 (podno malo govance koje ne koristim, niti neko planira da ga kupi), Marshall Jackhammer JH-1 OD/Dist pedala.
Jazz III trzalice, Planet Waves kais, kablovi neki Ki-sound (tri komada - 2, 4, 6 metara).

Ali jbg, neke od ovih stvari jos uvek nemam, ali imacu ih, za 3 meseca. A vi prokljuvite ako vas zanima sta je to sto nemam jos uvek. :mrgreen:
Veliki pozdrav. Debil! :mrgreen:

Solomon
Dimension 7

Post by Solomon » 12 Mar 2009, 22:46

stimer ...

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 12 Mar 2009, 23:09

Mala dopuna u temi moja oprema: Sa leva na desno: CRY BABY Dunlop Original, Marshall BluesBreakerII, Boss DS2, Behringer FX600 (koristim samo tremolo), Behringer Ultra Phase Shifter (Fejzer :-)), KEN MULTI, Made in JAPAN FLANGER, Boss DD3, Digital Delay. Ova zuta mi ne treba pa je i prodajem... daphon overdrive...
Image
Pedalboardove sam pravim, od kutije za mikrofon..koja ima istu plastiku kao i onaj boss pedalboard...samo mora malko da se secka i proshiruje, ali umesto 15000dinara da zamenim 2dana truda i lemljenja, pa isplati se vishe..Stvarno 15000 je mnoooogooo za obican kofer za pedale...cak iako oduzmes napajanje koje ne moze biti preko 5000 realno, opet je 10000 za veliko parce plastike mnogo...zar ne? :mrgreen:

...e da imam i shtimer... :lol: Yamaha neka bzvz ali radi pa necu da menjam..

dweezil

Post by dweezil » 12 Mar 2009, 23:38

koji ti je ovo Flanger matori, izgleda zanimljivo, i bash na eighties fazon dizajn. :D ?!

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 13 Mar 2009, 00:29

dweezil wrote:koji ti je ovo Flanger matori, izgleda zanimljivo, i bash na eighties fazon dizajn. :D ?!
KEN MULTI, Made in JAPAN FLANGER :lol:

Ni ja nikad nisam cuo, ali je japan i lepo radi skroz... :shock:

cccira
MF veteran

Post by cccira » 13 Mar 2009, 00:36

nemanjavelimirovic wrote:KEN MULTI
Ken Li signature :lol:

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 13 Mar 2009, 00:39

cccira wrote:
nemanjavelimirovic wrote:KEN MULTI
Ken Li signature :lol:
:lol: :lol: :lol:

A Ken Liiiiiiii Livi dibuda chuuuuuuuuuu

dejankuki
Ćale - moderator

Post by dejankuki » 13 Mar 2009, 08:03

Hmmm, moja druga pedala je bila Ken multi MM-7 (prva je bila Boss turbo overdrive )

Image

Ova Ken multi je mnogo dobro radela, i bio sam zadovoljan, no prodadoh je nekom Nisliji da skupim novac za procesor..

Ken multi je druga posestrima firma, firme Aria. Inace ima ih dosta firmica koje su pravile tu lepezu pedala.. jes plasticno al' radelo je za sve pare!

http://filters.muziq.be/model/kenmulti/mum7
http://filters.muziq.be/model/axe/mum7
http://filters.muziq.be/model/aria/a1/aum1
http://filters.muziq.be/model/monarch/aria/mmm22

boki1978

Post by boki1978 » 13 Mar 2009, 09:49

Evo najavljivanih novosti :D Naime, rec je o odlicnom radu Pece iz Zemuna,tj.P&K audio firme.
Ukratko : BLACKFOOT, all tube combo amp, 20W, cevi 2xECC83, 1xECC81, 2x6V6, 2 kanala, triodni mod, low power switch, zvucnik Vintage Celestion 30, radjeno point-a-point tehnikom, delovi - CTS potenciometri, ILINOIS elektroliti, ORANGE DROP i SILVER MICA kondenzatori.
KAo sto sam Petru poslao u mailu, ukratko cu o zvuku :

Izrada : Iako i sam radim i igram se oko hi-fi tehnike (u izradi je Pass B-Fish) pa bi shodno tome trebalo da uvek imam primedbe (nisma ja takav), rad je izuzetan! Jako je lepo sve uradjeno, unutra je rad izuzetno cist i lep za oko, nema ikakvih brljotina. SJAJNO!
Jacina: Ova bebica ili mali monstrum kako sam ga od miloste nazvao zaista izuva sve u okolini! Ovo su oni pravih 20W, slicno kao hi-fi ampovi u A klasi, znaci izuzetno je glasan, pa ga u manjem prostoru ponekad treba i svicovati na low power.
Clean zvuk : Mogu da uporedim sa onim sto imam i sto sam cuo i za moj ukus ovo je IZUZETNO! Rekoh Petru, iako se odlicno slaze sa reverbom i delayom na cleanu, izuzetno mu je lep njegov "sirov" zvuk bez dodataka, kao da ima malki chorus i reverb u sebi, sjajno to zvuci, def.jedan od naj cleanova koje sam ikada cuo!
Overdrive: Ovde se josh trazim. Naime, ima nekih stvari koje mi mozda manje leze. Poklonici surove i ciste ovredrive distorzije sa sve fat i midboost funkcijama zaista mogu da mu se klanjaju. Ja imam problema da namestim dist zvuk da dobro saradjuje sa efektima a opet da se dobije manje surovosti a malko vishe mekoce u zvuku ( navedoh November rain solo i sl.). Dodushe, podeshavanja zaista ima mnogo tako da verujem da cu na kraju uspeti da pogodim svoj zvuk. Jbg, kad nekad volim taj placipickastiu zvuk, kako sam ga nazvao :mrgreen: Dakle, malko vishe fali modernizovanijeg dist zvuka, ali verujem da cu ga naci.
Upotrebljivost/funkionalnost: NA cleanu izuzetno saradjuje sa ostalim efektima pa cak i spoljnim distorzijama i moze se dobiti sjajan zvuk. Na overdrivu malko vishe ima problema ali ne neresivih. Kao sto rekoh, jedina mana je nepostojanje send/return ulaza i izlaza, posebno za saradnju sa procesorom, ali je i to resivo. Dodatne funkcije poput Midd Boost-a, Fat-a i sl. zaista sjajno rade a bitno je reci da svaka mala promena na potu se manifestuje na sam zvuk sto je jako bitno.

Sve u svemu, ja sam PREZADOVOLJAN! Petar je zaista sjajan lik,a nisam ni sumnjao da zna znanje, jer mi, audiofili, vec duze vreme motamo trafoe kod njega, sto direktno sto indirektno.
Zaista se razume itekako u meteriju, rad mu je sjajan, pojacala su mu sjajna, tako da zasluzuje svaku moju preporuku.
Svakako da cemo nastaviti saradnju i radujem se nasim buducim poduhvatima!

A,sad malko slicica :

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

nenadnenad

Post by nenadnenad » 13 Mar 2009, 13:37

seksi izgleda i vidim da je mnogo ljudi odusevljeno sa pojacalima, lepo sto podrzavate domace majstore :mrgreen:
i ja sa razmisljam o takvom poduhvatu...Ako mozes snimiti pojacalo [ sa akcentom na clean :D ] , bilo bi jako dobro.

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 13 Mar 2009, 18:31

Svojoj opremi sam dodao i Daphon E20CH Chorus i moram vam reci da sam odushevljen. Za te pare, analogni chorus ovakvog kvaliteta je prosto kradja za kompaniju. Preporuka!

boki1978

Post by boki1978 » 13 Mar 2009, 18:51

nenadnenad wrote:seksi izgleda i vidim da je mnogo ljudi odusevljeno sa pojacalima, lepo sto podrzavate domace majstore :mrgreen:
i ja sa razmisljam o takvom poduhvatu...Ako mozes snimiti pojacalo [ sa akcentom na clean :D ] , bilo bi jako dobro.
RAdo, samo je trenutno bolje da dodjesh do mene :D NAime, riknula mi je pre 2 meseca High Definition Sony kamera sa HD od 60GB. I to u ruci dok sam snimao cerkicu,a garancija je istekla 22 dana( jer nasi priznaju samo 1 god.). Traze mi 515 EUR za zamenu graficke ploce jer kazu da su otisli chipovi pa mora cela da se menja jer drugacije ne znaju i da je to jedini kvar u Evropi a sama nova kamera kosta 950 EUR pa trenutno nemam mogucnosti :( Ona koliko god cudno zvucalo je zaista umela da prenese pravi sound ako se dobbro podesi.
Sto se tice direktnog snimka, pre neko vreme sam uzeo zverinu od kompa ali josh nisam uzeo karticu jer trazim nesto ozbilnije za snimanje, pa to nazalost trenutno otpada...

Inace, danas sam nasao izuzetan sound. NAime, na postojeci clean se doda malo delaya, u tragovima, i kombinacija Boss OD-2 i Ibanez Tubescreamer pedale i to je sjajan zvuk, tj.ZVUKCINA! Lampe iz ampa i sam clean daju taj izuzetan smek :gitara3:

sinisake
The original one

Post by sinisake » 13 Mar 2009, 19:01

Jako lepo pojacalo. :)
Da li je klonirano neko postojece, ili?
Ovako na prvi pogled, lici na peavey classic 30 (mislim na izgled). :)

boki1978

Post by boki1978 » 13 Mar 2009, 19:05

sinisake wrote:Jako lepo pojacalo. :)
Da li je klonirano neko postojece, ili?
Ovako na prvi pogled, lici na peavey classic 30. :)
Mozda zbog tweeda :D Petar, tj.Hillbilly radi po volji "presvlaku" ali meni je ova nekako bash legla, pogotovo sto mi je dosta toga crnog od opreme :lol:
Ne znam da li je klonirao, jer za razliku od hi-fi ovde nesto i nisam kopao i zagledao po shemama, ali stojim iza toga da je zvuk sjajan :D
I bolji od dosta, dosta ampova koje sam slushao... 8)

Post Reply