Oprema Koju Imate

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Kill surf city

Re: Oprema Koju Imate

Post by Kill surf city » 18 Sep 2011, 02:40

Funkomat wrote:Image
Taj tele.

Image

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 18 Sep 2011, 10:51

LOL hahahahah.

Opasna oprema, bogami bash opasna. :ziveli:
Al ne ide mi taj pickguard na telca pa ne znam shta da je, uzhasno mi odudara. :nixweiss:

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 19 Sep 2011, 20:48

Image

Image

Image

Uskoro teme. :ziveli:

sl0e

Post by sl0e » 19 Sep 2011, 20:57

Ja sam apsolutno odusevljen dizajnom pulsar-a! :shock:

Kill surf city

Post by Kill surf city » 19 Sep 2011, 21:17

Jes, dobro je uradjen. Nego, gde nestade sine/square pot?

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 19 Sep 2011, 21:56

Sa desne strane, dva switcha, jedan menja sine u square i obratno, a drugi dozvoljava mega spor seting, stock vrednost u Pulsaru mi nije bila dovoljno spora na nuli :ziveli:

xspaceman

Post by xspaceman » 19 Sep 2011, 22:05

a ova druga veća je dojajna! nikad jos video toliko prekidača na sokoćalu! :D ajd malo detaljnije o tom čudu! :ziveli:

Hotstepper

Post by Hotstepper » 19 Sep 2011, 22:25

Taj pulsar je stvarno fenomenla pedala, prosto stvorena za to pojachalo...
Zhao mi je shto nisam stigao da se vishe poigram sa njom, al shta cesh, bilo puno lepih igrachaka... :mrgreen:
Ne stigoh da pitam, kako radish tu shtampu?

Kill surf city

Post by Kill surf city » 19 Sep 2011, 23:40

@Cortex

Fak jea za spori mode, moracu jednom prilikom da izmerim sporocu™ mog cusack tap-a-whirla, ali cenim da usporava vreme, ovako kad se setim. :shock:

Stvarno dobar design. :ziveli:

Rax13
MF veteran

Post by Rax13 » 20 Sep 2011, 02:13

Omfg! Jos u CD kucistu... Imas :ziveli: x20

Kaci snimke i detalje pod hitno! :D

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 20 Sep 2011, 07:51

Hehe bice bice.
Ova velika je: Sixty Ton Angel boost, by Kuato Design.
Levo je klon Dan Armstrong Orange Squeezer-a uz mod koji bira stock stanje ili ukljuchuje ovaj gornji crni pot i dodeljuje drugi kondenzator kolu shto rezultira varijabilnom sustain-u i vracenim visokim, dok su u stock modu neshto malo srolani, i jedna i druga opcija su super, pogotovo na drajvu,
dok je desno Dallas Rangemaster treble booster, sa sve military specs OC-44-orkom, tj CV7003 trandzhom koja rastura vintadzhe prljavshtine uz nepostojeci shum. Pre njega sam koristio AC151 birani i radio je fenomenalno ali je imao mnoooogo vishe shuma. Njega sam platio 7e na Banzai-u, dok mi je CV7003 stigao iz UK igrom sluchaja (odatle bash i treba da stigne haha!) i platio sam ga 10e, a kupljen je na nemachkom ebay-u. Dosta za tranzistor, bash, ali vredi.
U sredini je blender kolo (koje mi je preporuchio bancika kome se ponovo zahvaljujem), pa u blender modu mogu da se paralelno shalju squeezer i rangemaster u amp (kad nismo u Blender modu ide prvo squeezer pa range, oba se btw mogu iskljuchiti i ukljuchiti nezavisno), a da se mixuje njihov odnos preko ovog ogromnog knoba koji se na Banzai-u zove Behemoth haha. 4 pcb-a, 18V AC napajanje, u kucishtu od starog CD-ROM-a.
jedan od pcb-a ili ajde poveci veroboard, 18V AC pretvara u +9, -9, i 0V DC. Ovo mi je bilo neophodno jer je squeezer positive supply efekat, a rangemaster negative supply. Momci sa freestompboxes su mi velikodushno pomogli kako ovo da izvedem.
Ovo je i odlichno jer ne morate misliti o baterijama za vash rangemaster, fuzz face, oktaviju..
Ovim blender kolom mogu se mixovati bilo koja dva efektra, npr ocu 30% flangera i 70% phasera, no problem, with only a twist of a knob. splitovanje signala na dva dela pri chemu vam jedan ide u gomilu drajvova i ludila, a drugi u gomilu modulacija za clean i onda mozhete bukvalno uraditi volume swell iz jedne kombinacije u drugu. prirodnije je, nije momentalno kao menjanje preseta na procesoru which is too sudden and a blast in the head, ovako lepo nogom [super zabavno] predjete iz jednog moda u drugi uz lepi fade out/fade in haha. ili jedan deo u amp i efekte a drugi shaljete u komp i VSt-ove a mixujete odnos nogom na pedali, ma lepe stvari su tu moguce..

mala je klon EHX Pulsar Tremolo-a, srecom bez curenja LFO tikatakanja, bez pop-a, bez ikakvih iritantnih drugih momenata. Desno su switchevi kao shto rekoh, sin/square, i stock brzina/mega spora brzina...Prvi veliki nagazni switch je Bypass ili standardni on/off true bypass 3pdt switch, dok je drugi desno, Now switch, momentary te se efekat tremolo-a chuje dok je noga na njemu, chim se noga podigne efekat se vraca u true bypass. da, potovi, levi je Drown ili dubina efekta, dok je desni Faster, shto je prilichno self explanatory.

bice teme, ovo od prilike shta su pedale :ziveli: time sam i zavrshio svoj pedalboard, to je to, nemam vishe shta da dodam, samo da popakujem pedale u njega i bice slika, iskreno, jedva sam chekao da zavrshim s tim, kompletiram sranje i krenem da sviram malo aktivnije.

Grafichko reshenje za Pulsar uradio je Kristijan kome se zahvaljujem ponovo, divno je on to odradio ja sam samo rekao da bih neshto sa underwater motivima, i on je to lepo izveo, svidja mi se ovaj krzavi, grafichka novela fazon. Za Sixty Ton Angel sam ja fotoshopovao jednu od neke dve slike te ispade ovaj chovek koji zabezeknuto gleda lavinu i drhti nad prirodom. Same nalepnice su najkvalitetnije koje sam ikada video, nabavio nam ih je Kris, preko nekog ortaka, to su vam one nalepnice koje se koriste npr na ulazim vratima supermarketa i ostalih prodavnica ili lokala, kao za zabranjeno pushenje, radimo od tad do tad i sl., divnog kvaliteta + preko ide bezbojni sloj otporan na temperaturu i habanje, nazovimo ih dvokomponentnim nalepnicama, vrlo kvalitetna stvar. :ziveli:

Kill surf city

Post by Kill surf city » 20 Sep 2011, 08:06

Blender kolo za pobjedu !

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 20 Sep 2011, 09:04

heh, da. zaboravih da kazhem da u blend modu mozhe neko da tera ako hoce, clean paralelno sa kompresovanim signalom u amp, ili rangemaster parelelno sa clean signalom if it rocks his boat. Ovo nije bash neshto u sluchaju clean+rangemaster jer rangemaster je glasan u pichku materinu a tek onda jelte sabije preamp za taj sladak british drive, a ako ga smanjim da se chuje i clean signal onda ne overdrajvuje dovoljno. bolji rezultati bi se dobili mixovanjem nekog dista ili fuzza sa cleanom. al da ne smaram vishe...zadovoljan sam shta ta pedala radi mom pojachalu i gitarama. it makes em huuuuuge, waaaay huge. it makes em be this sixty ton angel :metal:

:lol:

+Hopkins+

Post by +Hopkins+ » 20 Sep 2011, 09:20

Matori svaka čast, izgleda carski!
Jedva čekam da čujem, baš me zanimaju obe sprave.
:ziveli:

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 20 Sep 2011, 10:31

oćeš snimati neki klip tog sixty ton angela?

Post Reply