Oprema Koju Imate

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
nebojsak

Re: Oprema Koju Imate

Post by nebojsak » 10 Nov 2011, 10:14

Baba Slim wrote:Nista sto nekoliko samostalnih iznosenja preteske opreme iz kuce pa utovaranje i istovaranje iz kola, nosenje i namestanje u prostoru za svirke, i posle svirke kompletan obrnuti proces ne moze da izleci. :-)
Svakako, to sam sebi dokazujem iznova i iznova svaki put.

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 10 Nov 2011, 11:19

Baba Slim wrote:Matori, jos jednom cestitam, super je ispala cela akcija i drago mi je da si se javio, siguran sam da ces biti prezadovoljan. :ziveli:

Pojacalo i sad na snimcima zvuci odlicno, zaista. Meni se izuzetno svidja zvuk, a siguran sam da ce biti i vise nego dovoljno glasno za svirku. I super prima pedale, nema greske. :)

Quattro necu ni da komentarisem osim - sabija kako radi! :bravo: Perverzna izrada i kvalitet, sve u jednom pakovanju.
Jednom kad budem dosao, ako budem mogao ponecu klona Carl Martin AC Tone-a, i Carl Martin Classic Chorusa pa da snimimo demo, nije lose zabeleziti kako to radi.

Takodje mi je drago sto smo sinoc isprobali i kako klon AC Tone-a radi rame uz rame sa "pravom stvari" (za one koji ne znaju, u Quattro-u je drive sekcija PlexiTone), i bukvalno klon ni za zeru ne zaostaje kvalitetom i punocom zvuka, samo je drugaciji voicing pedale, kao sto i treba da bude uostalom. No, snimicemo ako bude prilike pa neka bude zabelezeno kao informacija vise...

Jos jednom, neka te pojacalo u zdravlju sluzi! :-) (I ziveo downsizing... :-D)
Hvala matori, kad god budesh hteo snimicemo, a i ja se slazem da taj tvoj klon radi perfektno, mislim da su razlike zanemarljive, cak iako Plexi i ACton nemaju isti skroz karakter, u osnovi je to to...pogotovo sa telecasterom. :ziveli:
Rocket Roll wrote:
Baba Slim wrote:...siguran sam da ces biti prezadovoljan.
Jedno dve nedelje sigurno hoće. Zavisnost je opaka bolest :cao:
Ovde si potpuno upravu, ali mislim da sam nashao izlaz iz svega. Baja telecaster ostaje kao i Deluxe i Jazzmaster i meni vishe od ovih gitara ne treba nishta - tako da evo otvoreno izjavljujem, nisam gledao sekciju GITARE na KP vec skoro 3 nedelje. :D :mrgreen: U svakom slucaju shvatio sam da sam preterao sa opremom i sad cu gledati da svedem na neku realno potrebnu kolicinu opreme a lovu koju dobijem od Carl Martina cu verovatno uloziti u neke servise na automobilu kao i kupovinu jos jednog dobrog mikrofona i jednok reck compresora za studio...ili neshto slicno, jos cu videti.
Cela odiseja oko opreme prouzrokovana je upravo pregomilavanjem opreme tokom poslednje 2-3 godine gde sam pokusao da ispunim neke decacke snove imajuci shto vishe toga shto sam nekada zeleo, a realno u onom momentu kad sam imao 4 gitare, sviram jednu i gledam ove ostale tri i jako mi je smor i bezveze jer sam svestan da ce bar jedna ako ne i dve skupljati prashinu. Pravi broj gitara je 2, a ovaj Jazzmaster kojeg sam prepravio je cisto bonus i gitara na kojoj cu da se igram sa megnetima, vratovima...wiringom i tako to. Na Baja teleacsteru bih skinuo lak (Guv"nor shkola) i stavio nitro jer je ova plastika predebela. Inace ne dam ga ni za zivu glavu, Sve skuplje od njega mora biti mnooogo skuplje da bi radilo bolje a za te pare bih sigurno uradio neshto handmade a ne davao 1800Evra za 52Ri koji je realno precenjena gitara. :ziveli:
Baba Slim wrote:Nista sto nekoliko samostalnih iznosenja preteske opreme iz kuce pa utovaranje i istovaranje iz kola, nosenje i namestanje u prostoru za svirke, i posle svirke kompletan obrnuti proces ne moze da izleci. :-)
I ovo je jedna od osnovnih stvari koje su doprinele prodaji VOX-a, koji je perfektno pojacalo....ali sta ce mi...Dok sam ga ubacio u kola umorio sam se i u procesu kazem devojci - Zamisli da ovako svki put kad sviramo...Pedalbord, gitara i kutija velika i glava koja je teshka uzasno i popuni zadnji deo kola ceo, ne moze u gepek...A oo velicini bassmana da ne pricam, njega nisam izneo iz kuce nikad...odkako je kod mene. :(
Hotstepper wrote:Nemanja, chestitke :ziveli:
Pojachalo prelepo zvuchi sa telcom, klin je sjajan.
A ova pedaletina je ludnica, pao sam na dupe dok sam slushao!
Pojacalo je super, slazem se, ja sam uvek bio veliki skeptik po pitanju Laney pojacala, ali sad sam skapirao shta oni rade i kako razmisljaju...Lepo je kad je neko manje poznat pa mora malo i da se potrudi. E da...made in U.K je pojka, bajdvej. Vox je bio China.
Carl Martin je profesinonalna sprava koja meni realno ne treba, ali znas kad bi je ostavo samo zbog tog tap Eho-a...ali i to se da napraviti i napravice se jednom prilikom. :ziveli:

sinisake
The original one

Post by sinisake » 10 Nov 2011, 13:23

Lenji sabija. Ne znam da li si konacno uspeo da ulovis pravi zvuk/napravis pravi snimak, ali meni je ovo znatno bolje od onih prethodnih demoa...

Zadrzi to, bar mesec dana... :mrgreen: :ziveli:

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 10 Nov 2011, 13:39

sinisake wrote:Lenji sabija. Ne znam da li si konacno uspeo da ulovis pravi zvuk/napravis pravi snimak, ali meni je ovo znatno bolje od onih prethodnih demoa...

Zadrzi to, bar mesec dana... :mrgreen: :ziveli:
Da.
Evo sad sviram, leni je bolji mnogo jer moze da se odvrne normalno. Pojacala od 50 w i vishe su ipak za koncertne hale i sl...verujem da bi i bassman zazvucao jako jako dobro kad bi ga odvrnuo preko pola, ali onda bih verovatno prestao da sviram, jer bih ogluveo skroz...tako da...nek stoji, ceka bolje dane :XD: :mrgreen: :D :ziveli:
20W FTW (da se razumemo, i ovo je glasno u P***M*****)

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 10 Nov 2011, 14:30

Iskreno da ti kazhem Nemanja strashno si me obradovao tom akvizicijom :) Gledam ga i mislim se, do jaja, neko koga znam a da konachno ima jedno ozbiljno made in UK Laney pojachalo! Tog Lionheart-a sam odavno pikirao i matori nemoj da se zajebavash i da ga prodajesh, a pogotovo ne da mislish da je to neki manje poznat brend iz senke daj nemojmo se zajebavati, to su odlichna pojachala. Chestitam :ziveli: :ziveli:

Milanares

Post by Milanares » 10 Nov 2011, 15:00

:ziveli: :1:
ne nasedaj na provokacije, lepo se cuje gde se nalazis i gde si se nasao, nees ti njega prodavati........jel tako?
A recimo da ti se pojavi u prilici neki jazzmaster sa maple neckom ? :mrgreen:

henk

Post by henk » 10 Nov 2011, 15:07

Pa dobro(tm), evo i ja da predstavim svoju opremu:

Image

Imam još od opreme i akustaru Tensonku, kao i mandolinu Juliju, al one jbg nisu uspele da stanu u kadar...
Ovo levo je Squier p-bass, izlicitiran na limundu za 7000 rsd. od neke mađarske devojke koja je rešila da sa basa pređe na bubnjeve... I tako, zadovoljan sam gruvom pb-a, a još mi se više dopada odnedavno, nakon što sam provalio nešto što se zove "drop D" štim. U procesu je nabavka flatwound žica preko ebay-a; mislim da će na ovom bassu biti još veće zadovoljstvo svirati kad bude imao set flatwoundica na sebi.

Ovo desno je J&D kopija telekastera, kupljena u Liri, kod zamišljenog Vedrana. Solidna gitarica od 130 eura, nemam zamerke. Na njoj su flatwound žice, 11-50, pa je zvuk nešto tamniji i pitomiji i zatvoreniji, ali to mi se baš dopada; plus kad jače okineš akord zidovi oko tebe itekako umeju da se zaljuljaju.
Last edited by henk on 10 Nov 2011, 15:20, edited 1 time in total.

Milanares

Post by Milanares » 10 Nov 2011, 15:18

ali kad jače okineš akord zidovi oko tebe itekako umeju da se zaljuljaju, i to mi se baš dopada
jel to uvek ili samo kad piješ? :mrgreen:
Last edited by Milanares on 10 Nov 2011, 15:20, edited 1 time in total.

guv'nor

Post by guv'nor » 10 Nov 2011, 15:20

Hillybilly, Baba Slim, Nemanja, cestitke ljudovi, sve opasnije od opasnijeg. :D :ziveli:

Nemanja, nemoj da si neljud, pa da stvarno prodas taj Quattro. :x Met'es ispred jedan Wah i Fuzzinu, i imas board koji radi dojajno na svemu od Cajke do DumbLJa. ^^

Milanares

Post by Milanares » 10 Nov 2011, 15:23

ma jašta! još dodaš na kraju ocd i mirna bačka, pardon srem :)
poslušaj mudri savet guvernerov.

guv'nor

Post by guv'nor » 10 Nov 2011, 15:34

Milanares wrote:i mirna bačka
:lol: Bas sam pre postovanja to izbrisao sa kraja svoje recenice.
Ne treba ni OCD, ima dva odlicna nivoa drajva u pedalini, a realno ovijeh dana se pedale koje kostaju 500 evra jedva prodaju za 200, one koje kostaju 240 ne moz' uvaljas ni dinar perko 100... Bolje da ga koristis i uzivas u istom dok se situacija ne promeni, tj ne budes u prilici da ga valjnes u Ojropi po nekoj zadovoljavajucoj ceni.

+Hopkins+

Post by +Hopkins+ » 10 Nov 2011, 20:18

Image

guv'nor

Post by guv'nor » 10 Nov 2011, 20:39

^^ :bow: :ziveli:
Image

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 10 Nov 2011, 20:46

Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Srecniche!

Ja mega zhelim da probam neku Maxon pedalu, pogotovo tu, SD-9 i VOP-9, jao oooooooo

+Hopkins+

Post by +Hopkins+ » 10 Nov 2011, 20:47

Ružna je, ali radi ekstra! :ziveli:

Post Reply