ftw, lol!Cortex wrote:Dobijen u zameni, VOX V847A.Spoiler:
Potom sam povadio svu Kinu iz njega, zadrzhao samo induktor, i napravio point to pointVox McCoy Clyde!
![]()
Za sad to izgleda ovako [Arcutronik kondenzatori, carbon film resistors, Neutrik jackovi, true bypass DPDT switch], a kasnije cu da ga preradim sa mojo kondenzatorima, zhutim fazelom npr i tako dalje i tako dalje.
Zvuchni primeri vecheras, eventualno sutra, mogu vam reci da zvuchi odlichno! Nemam mnogo iskustva sa VOX wahovima, originalni vox v847a taj koji sam dobio imao je mnogo problema zapravo, nije bio true bypass, zvuk je bio nekako muffled kad se ukljuchi, volume drop, ma nije bio nishta posebno.
Ovaj Clyde [bar ovaj koji sam ja napravio] je totalno bez shuma i noise-a, hod je besniji mnogo, i neverovatno je agresivan, meni je osecaj da je duplo agresivniji od Bad Horsie-a, bukvalno kao najnadrkaniji CryBaby zvuchi. Ne znam da li to tako treba, snimicu klipove pa vi recite imam malo iskustva sa wahovima. Sa drajvom radi tako agresivno, a sa cleanom je super. Sve u svemu ja jako zadovoljan.
Prvi tranzistor je BC107B sa gainom oko 240, dok je drugi BC548 sa gainom oko 550. Nisam mogoa nigde da nadjem BC109C. Stavljao sam i 2N2222A sa gainom oko 250 na drugu poziciju umesto ovog BC548 i davao je bash lep zvuk zapravo, mnogo manje agresivan, nije imao ni blizu toliko visokih, ali ni bassa, nekako je da se zauzda wah, zanimjivo u svakom sluchaju.
Oprema Koju Imate
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
- whosyourdaddy
Re: Oprema Koju Imate
ftw, lol!Cortex wrote:Dobijen u zameni, VOX V847A.Spoiler:
Why did you ll my wah bijatch?
Nemoj da ti chika Vene da po indukciji!

Elem, taper ovog pota koji je fabrichki u v847a-ici mi se zaista ne svidja, da li neko mozhe da preporuchi neki replacement za relativno male pare
i josh nabavljiv kod nas? 
Nemoj da ti chika Vene da po indukciji!
Elem, taper ovog pota koji je fabrichki u v847a-ici mi se zaista ne svidja, da li neko mozhe da preporuchi neki replacement za relativno male pare
I da poleti kada stisnes dugme...Cortex wrote: da li neko mozhe da preporuchi neki replacement za relativno male parei josh nabavljiv kod nas?
Meni na pamet jedino pada Hot PotzII, mada nisu bas male pare.
Cortex čestitke za vau-vauCortex wrote:Dobijen u zameni, VOX V847A.
Cestitke Cortex! Dje je taj snimak?
Hunter S. Thompson style
Mashala
Mashala
Taj fazon. 
Odlicne za drogiranje.
Odlicne za drogiranje.
Ah evo evoFunkomat wrote:Cestitke Cortex! Dje je taj snimak?
A shto se Morley-a tiche, jbg, nije ni a tuks pored vox-a, ne znam shta mi bi iskreno.
Clean snimci neshto kasnije
Do it Clyde ma man!
Ah da, ulazni kondenzator sam promenio sa 100nF na 220nF, chime sam dobio vishe debelosti. Tachnije instalirao sam switch kojim cu da menjam ta dva kondenzatora, u zavisnosti od toga sa kojom gitarom sviram. Stock vrednost od 100nF chini da hod izgleda josh veci, a top end postaje sve manje snoshljiv ali je i dalje do jaja
INACHE, sve ono shto sam o wahu napisao do sad, mozhete slobodno da zaboravite, shto whosyourdaddy kazhe mnogo sam smotan
brate,ovo mi se toliko djasvi da razmisljam da nadjem taj vox i da ti platim da ga tako kastumizujes.
klanje totalno,svaka cast.
klanje totalno,svaka cast.
Do jaja rifaža
Wah ne mogu da komentarišem jerbo se ovako preko simulacije čuje bzvz.
Wah ne mogu da komentarišem jerbo se ovako preko simulacije čuje bzvz.
Clean
Solo izdrkavanje, bash nisam bio inspirisan...
Drago mi je da vam se svidja riff, ali sve je to dzhabe kad nema bubnjara i chetvorozhichane zveri da to proprate. Razmishlam se da poslusham Henderssonov savet i pridruzhim se nekom top 40 bendu
Solo izdrkavanje, bash nisam bio inspirisan...
Drago mi je da vam se svidja riff, ali sve je to dzhabe kad nema bubnjara i chetvorozhichane zveri da to proprate. Razmishlam se da poslusham Henderssonov savet i pridruzhim se nekom top 40 bendu
Dobro bre valja li ovo chemu? 
Iskreno ili da te lazemo?

- Hotstepper
..pa meni taj clean josh uvek ima neki fuzz zvuk... ili sam ja usvojio u psihi da je "clean" samo Babin morley...

Inache onaj prvi clip, zvuk je luuudnica!
Inache onaj prvi clip, zvuk je luuudnica!