Ocu da promenim gitaru (ko oce nek smisli pametniji naslov)

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Cortex
The Necromancer

Re: Ocu da promenim gitaru (ko oce nek smisli pametniji naslov)

Post by Cortex » 11 Mar 2010, 08:32

Da, i ovo isto...

http://www.anti-deercoalition.com/1977_ ... custom.htm

Tj crni Ibanez Les Paul Custom, to je valjda ovaj neki rad ko na ovim slikama, beshe i o tome bilo rechi odje na forumu...

Guitar_thrill
MF veteran

Post by Guitar_thrill » 11 Mar 2010, 09:53

Cortex wrote:Gibson SG rules :D

Anyway imam josh par nekih ponuda pa prokomentarishite da se ne ***** :mrgreen:

http://www.kupujemprodajem.com/Ibanez-R ... -oglas.htm , chista zamena.

http://www.kupujemprodajem.com/Ibanez-R ... -oglas.htm , plus 200e u moj dzhep.

Ima i onih koji oce da plate of course, ali naravno chekaju i oni da prodaju neshto svoje i tako dalje i tako dalje...
ja sam svirao onaj Roadstar sa tri singla...i da budem iskren mene nije nista posebno odusevila gitara.... :?

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 11 Mar 2010, 10:25

nijedan od ova dva nije sa tri singla :)
ja nisam svirao nijedan roadstar, al imam neki fin osecaj u vezi njih shta znam...znam da je Dr. imao jednog nekada, da vidimo shta ce on reci...
u svakom sluchaju njih ne razmatram gotovo uopshte, vec eto, prichamo :)

nebojsak

Post by nebojsak » 11 Mar 2010, 10:25

ontopić:

Guitar_thrill
MF veteran

Post by Guitar_thrill » 11 Mar 2010, 10:49

Cortex wrote:nijedan od ova dva nije sa tri singla :)
ja nisam svirao nijedan roadstar, al imam neki fin osecaj u vezi njih shta znam...znam da je Dr. imao jednog nekada, da vidimo shta ce on reci...
u svakom sluchaju njih ne razmatram gotovo uopshte, vec eto, prichamo :)
ma znam da nije ni jedan sa tri singla, pa pogledao sam slike! :) ali sam mislio ovako uopsteno na gitaru, nije mi se ni vrat dopao, pragovi nekako jako tanki (mada, gitara je iz 80 i neke, ima vintage pragove...nije ni cudo :) ) ....a ni ostalo mi se nije mnogo dopalo....e sad ja sam cuo da ih svi hvale, i tako to....pa sam se mozda zbog toga malo "razocarao"....nije losa gitara,ali meni nije ni nista posebno :)

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 11 Mar 2010, 11:04

Ali ni jedna od ovih Roadstar nema fiksiranu kobilicu.

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 11 Mar 2010, 11:28

pa nema, zato ih i ne razmatram :) samo sam ih naveo chisto da vidim ako neko baaaaash preporuchi ko je imao iskustva pa da eventualno razmotrim.
u petak cu verovatno da se proshetam do artist-a da izvidim malo pa podnosim izveshtaj koleZama forumashima..

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 11 Mar 2010, 11:45

E samo da znaš, ovi humbuckeri koji idu u Thinline su vrlo zanimljivi. Kad god imam maaaalo viška vremena, ja smaram ove u Mitrosu pa je isprobam onako da me želja mine, i to definitivno nije one way street kao većina humbuckera. E sad, verovatno je i do duže skale, i raznih drugih momenata, tek eto - ova gitarica ume da zvuči opasno, a nije muljava kao većina najtipičnijih HH gitara. Univerzalnija je, to svakako.

DrGreenthumb
MF veteran

Post by DrGreenthumb » 11 Mar 2010, 11:53

Imao sam top end Roadstar-a iz '83. or smtg like that. 2 hum-a EMG-like, istu gitaru je svirao Gary Moore na nekom od onih njegovih HM albuma. Clean nikakav, bez imalo karaktera, jedva upotrebljiv ali je na distu pevala da ne verujes. Opak vrat, C shape, radijus oko 10, vintage osecaj, a jako brz. Taj Pro Rock'r bridge je uzasan, vrlo je tvrd, a ako se namesti da floatuje (iako nije predvidjeno) hoce i da rastima, mada kapiram da sam ja to lose setovao jer sam hteo da dizem stim kao Vai (i slicni) a gitara nije tako konstruisana stoga issues. Mada je bio izrazito masivan, samo je trebalo pricvrljiti ga uz telo gitare i rucicu ubaciti u kofer... Treba je probati jer postaju collectibles, prilicno su vredni i postovani skuplji i dobro ocuvani modeli iz tih godina, jerbo je Ibanez proizvodio vrlo kvalitetne gitare tada. Ako je u dobrom stanju, a ne smeta ti relic (posto je gotovo 30 dina stara) za 300e je steel :)
Eh, tek sam sad video da su S58-ice magneti, koji su sjajni vintage PAF-alike, tako da komentar o clean zvuku preskoci :) Probaj je, nemas sta da izgubis...
Evo i jedan shameless plug, svirka od pre 12-13 godina, RS u Zoom 9002 pro (samo dist i malo reverba) u SuperLead Marshall-a...

DrGreenthumb
MF veteran

Post by DrGreenthumb » 11 Mar 2010, 12:15

A sto ne bi probao ovo? Msm, kad valja Vlatku, za 400e alternativa LP-ju...

http://www.kupujemprodajem.com/Yamaha-A ... -oglas.htm

ili ovaj Fender :mrgreen: , ima fixed bridge, 2 "magneta" (ili sta god da je ovo...)

http://www.kupujemprodajem.com/SG-kopij ... -oglas.htm

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 11 Mar 2010, 16:21

Kristijan wrote:E samo da znaš, ovi humbuckeri koji idu u Thinline su vrlo zanimljivi. Kad god imam maaaalo viška vremena, ja smaram ove u Mitrosu pa je isprobam onako da me želja mine, i to definitivno nije one way street kao većina humbuckera. E sad, verovatno je i do duže skale, i raznih drugih momenata, tek eto - ova gitarica ume da zvuči opasno, a nije muljava kao većina najtipičnijih HH gitara. Univerzalnija je, to svakako.
Nije zato što je ja posedujem, ali :1: :)

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 11 Mar 2010, 16:57

Haha doktore secam se ovog snimka, ali nekako tek sad osecam pravi intenzitet epike istog :D you ruuuuuuuleeed maaaan, it's liiiiike, whoahcore ^^ shrederu jedan kako te nije sramota :mrgreen:

Kristijan, babaslim, dosta vishe stajanja na muku! :( Zhelim taj Thinline veoma, ali mi trenutno treba malo drugachija gitarica, ali cu ga imati kad-tad!

Babaslim ako imash neki snimak svoje gitare na drive-u aj metni dvidimo, ili ako mozhesh snimi zhivo me zanima :)

dweezil

Post by dweezil » 11 Mar 2010, 17:00

a vidim ja bice na kraju "mnogo babica kilava dechica" :) sam moras da odlucis sta zelis djud, vidi mozda neki Ibanez artcore posto naginjesh jazzu.

cccira
MF veteran

Post by cccira » 11 Mar 2010, 17:03

Zasto imam osecaj na kraju nece ni promeniti gitaru, neg da ce se ponovo zaljubiti u svog hebaneza? :P

dweezil

Post by dweezil » 11 Mar 2010, 17:10

da bre @Cortex u stvari vapije da mu posvetimo paznju, kako mentalnu tako i emotivnu i na kraju ce da kae, matori ipak mi je banez dovoljan. :)

Post Reply