Gibson Les Paul Studio
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
- rock action
Re: Gibson Les Paul Studio
tamno crven je i jedva da se vidi... ne vidi se na ovim fotkama., videlo bi se da sam fotkao malo sa strane
- rock action
evo kako radi gitara
ista fora je kod mog studija... kod mene je premium plus... to su u principu gitare negdje izmedju studija i standarda...
na pola puta...

na pola puta...

- johnny_b_good
Cek ide studio,premium,standard pa traditional?
Regularni studio (ranije je bio i slabiji studio) pa taj studio p.plus koji se vise ne proizvodi (bio je kratko vreme i studio deluks sa oivicenjem kao sto sad ima nova serija ,,reizdanje '60'' studio) pa klasik/tradisenal jer oni imaju u odnosu na standarda nesto jeftinije magnete (mada su meni 57-ce finije od berstbakera) pa tradisenal plus (to je taj sa rebrastim javorom i farbom kao standard, ne znam je li bio i tak'i klasik) pa standard, pa standard prem. plus (nema ga , valjda vise, taj je bio standard sa izrazenom sarom na javoru), pa idu oni klasik_antik modeli pa kastom pa onda valjda ona kastom sop izdanja u koje spada i suprim.johnny_b_good wrote:Cek ide studio,premium,standard pa traditional?
- Haralampije
Premium Les Paul se ne proizvodi vise(za studio premium ne znam)
al ide po tom nekom redu niza srednja visa klasa, studio(sve verzije,od faded,row power,premium,deluxe i sta vec),pa srednja klasa traditional,i malo jaca standard, i kao gornja klasa VOS,Supreme,Custom(to bi sve bilo van custom shopa i signature serija)
al ide po tom nekom redu niza srednja visa klasa, studio(sve verzije,od faded,row power,premium,deluxe i sta vec),pa srednja klasa traditional,i malo jaca standard, i kao gornja klasa VOS,Supreme,Custom(to bi sve bilo van custom shopa i signature serija)
Pa zar Vos i Supreme nisu ipak vise od Kastoma? Mislim da su oni deo Kastom sopa.
- Haralampije
Sve je to u toj visoj klasi,tih da nazovem opstih modela,jer bi onda mogao da redjas od najjeftinijeg to najskupljeg.Santana wrote:Pa zar Vos i Supreme nisu ipak vise od Kastoma? Mislim da su oni deo Kastom sopa.
Pa prvenstveno mislim na kastm sop modele ,cije cene prevazilaze realnost,npr custom 55,historic R7 R8 R9,koji mu dodju duplo skuplji od VOS-a ili neke jos bezobraznije varijante.VOS,supreme i Custom su ipak koliko toliko priustiviji od takvih modela(priustiviji za one koji u dzepu imaju 3000 a ne npr 5500 ili 6000

- Highway One
Evo sta ima na Gibsonovom sajtu.
http://www2.gibson.com/Products/Electri ... ibute.aspx
Pa, ko voli P90, nek izvoli.
Jbt, skupe su im te đitre. Nisam znao da je toliko u US.
- Haralampije
to je MSRP-preporucena cena
na mjuzisns frendu imas otprilicne cene
na mjuzisns frendu imas otprilicne cene
- nemanjavelimirovic
- u zemlji telecastera
Highway One wrote:Evo sta ima na Gibsonovom sajtu.

- Dersu Uzala
Ovi jadni menadzeri i radnici u Gibsonu vise ni sami ne znaju kako se koji model zove ove nedelje. Imbecili izbacise dvesta 'modela' u poslednjih 20 godina ne bi li sto vise ruku ugurali u potrosacke dzepove. Ne pomaze jelda ni sto je narod stoka pa se prima na marketinske zvake. Nekad su imali 3 modela i par opcija. Danas kad promene bilo koju od opcija (tipa, e nisu vise zlatne Grover civije nego ne znam ni ja sta ali crno) odma smisljaju ime za 'novi model'. Ta dva Jevreja su takvi jadnici da to nije normalno. 

- Haralampije

Imali su i dosta mrtvorodjene robe.

Malo ih je poplava ove godine usporila u zaradi jos koje milijarde.

Al Henri je uvek spreman,uskoro izlaze Gibson camci i ladje

Svirao sam vise manje sve te Gibson Studio-je u Music Trade-u i u zadnje vreme one sto su nabavili u Mitrosu, moje skromno iskustvo kaze da to i nisu neke gitare u odnosu na Gibson Studio koji je recimo neko '90 god., mnogo su bolji ovi iz '90., kao da nisu iste gitare, mislim jos da ovi Gibsoni sto kod nas dolaze nemaju veze sa onima iz USA iako na njima pise Made in USA... Nemam iskustva sa sadasnjim americkim(sa americkog kopna) Gibsonima, ali ako neko ima to neka podeli sa nama, nekad davno sam imao priliku da sviram nekog standarda iz '76/USA, a to su zaista bile jako dobre gitare u odnosu na ove sto se danas rade... Malko sam surfovao po Gibsonovom sajtu i pala mi je u oci sledeca gitara Gibson Les Paul Studio 50S Tribute cena nekih 1.400$, e nju bi bas volio da probam kako zvuci!!! Moj je zakljucak sto si dalji u godinama proizvodnje recimo od devedesetih pa na ovamo to su losiji LP-ovi (moje misljenje) daleko od toga da te gitare nevaljaju,da ne uvredim ponosne vlasnike...Generalno mislim da bi i kad bi imao 2000E da pljunem na gitaru dobro bi razmislio kojeg Gibsona LP bi kupio i gde..., mislim da sam negde procitao i da se dve fabrike u Nashville-u/Tennessee razlikuju po kvalitetu izrade, tako bar kazu... Ipak Gibson je Gibson!!! Pozz.Coca!!!