Tone to die for
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Tone to die for
To su sve primeri za The Zvuk to live for, pogresio si temu 

-
Moguce, tek na ovoj temi sam shvatio da ne jurim die tone™, vec texturu™ zvuka. 

uh taj Engl odlama
weird a verzija od 120 W ide na 6550

Ono što bih naglasio™ je da, ako neko hoće njegov zvuk, treba da dovede svoje prste leve ruke u ovo stanje za početak

dosta mitova o stivi reju, nije on bio nikakav drvoseča koji je mogao da iščupa stablo sa korenom, čovek je imao izvrsnu tehniku desne ruke...
a to "ton je u prstima" ne znači nikome mnogo, jedino da iskopamo ruku stivi reja i odemo do mitrosa da stavimo tu teoremu na test.
tin pan alley, riviera paraside - svrš! čista magija...
mada:
[youtube]Oa_Rnwi-Gjo&feature=related[/youtube]

a to "ton je u prstima" ne znači nikome mnogo, jedino da iskopamo ruku stivi reja i odemo do mitrosa da stavimo tu teoremu na test.
tin pan alley, riviera paraside - svrš! čista magija...
mada:
[youtube]Oa_Rnwi-Gjo&feature=related[/youtube]

coek nema kintu za Mesu al ono ima ok sound
[youtube]ayt9hCVjiiM&feature=g-vrec&context=G233d8d0RVAAAAAAAABA[/youtube]

[youtube]ayt9hCVjiiM&feature=g-vrec&context=G233d8d0RVAAAAAAAABA[/youtube]
[youtube]zSX15TBG1uo&feature[/youtube]
hah, Cane ima editjud tu daj (for) 

Aaaa у томе је квака, а мени увек штрчало то умеће џибсонолико-стратолике блузијане код ове песме, у фазону откуд то одједном код њих:)eg303 wrote:Ovde je tanburu svirao Nikša Bratoš (ne verujem da ni sam zna približan broj ploča na kojima je svirao zadnjih 25 godina), verovatno jedan od najzastupljenijih studijskih tanburaša/producenata na prostoru bivše SFRJ (šta to beše?), mislim da ne grešim pa ću reći da je na ovom snimku koristio Schecter-a a ne Fenđera (samo da me ne čuje Trzalica) i to baš ovog na slici, poprilično drugačijeg (drvo, struja) od standardnog Strata:Hillybilly wrote:Po cenu da ispadnem jos veca seljacina nego sto mi je nick, ne mogu a da ne okacim ovaj clip...
Ovaj strat zvuci tako dobro da i Mark Knopler i Cris Rea mogu da mu pozavide. Nemogu da smislim ovaj bend ali gitarista je zasluzio moje postovanje!
Spoiler:
Često ga spominjemo, prekjuče je slavio rođendan, al' ne znam dal' smo metali ovaj solo:
[youtube]IVxsB5oNiTw&feature=fvsr[/youtube]
Btw, koji je bridge PU na ovom stratu?
[youtube]IVxsB5oNiTw&feature=fvsr[/youtube]
Btw, koji je bridge PU na ovom stratu?