Saveti Povodom Kupovine Električne Gitare
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
- mislim_stvarno
Re: Saveti Povodom Kupovine Električne Gitare
pa, zato sam i rekao lefthanded verziju 

- rockozaurus
Ma brate, to njima i najvise odgovara... Da je sve smesno... Ne kazem da treba da rade za dzabe, ali sav kapital prikupljaju vlasnici fabrika koji nista i ne rade, samo drze sredstva za proizvodnju. Znaci pare radnicima, a nama cene bez poreza na pohlepu.mislim_stvarno wrote:Jao sine, koliko ti imas godina, tlinaest?! Sta se lozis na to filozofiranje! A nema veze, tako sam i ja kenjao u srednjoj, ali prodje to... Drugim recima, welcome to the real world! Ti mozda mislis da su gitare precenjene, ali pitaj ljude koji rade u toj kompaniji... Oni nisu zadovoljni. Mislis da je instrument samo gomila drveta i gvozdja... Ima tu bezbroj sitnih troskova koji dizu cenu, a naravno, mora da postoji i zarada, niko nije lud da radi za dz da bi tebi bilo lepo. Lepo je sto si ti mladjani filozof, komunista u povoju, umetnik sa kosicom i bradicom, ali daj osvesti se. I mitros i gibson, i fender i svi rade da bi zaradili, a ne da bi nekome cinili uslugu. Ako hoces gitaru koja kosta onoliko koliko i sirovine na njoj, uzmi neku hladnoratovsku komunisticku gitaru za par hiljada dinara. Uzivaces.Revolver wrote:Gledaj ovako. Apsolutno SVE JE PRECENJENO, jer zivimo u takvom sistemu. I pasta za zube ce te kostati vise nego sto treba, a kamoli nesto kao skuplja gitara ili ne daj boze auto. Kapital je jedino vazan. Ne kvalitet, ne usluga, ne kupac je uvek u pravu sranja, sve to postoji da bi se Kapital akumulirao. Protiv toga se (jos) ne moze. I to sam prihvatio, kao i svi mi koi na neki nakic ucestvujemo u drustvu. Naravno da ce gitara biti skuplja kod nas nego u Engleskoj ili Americi, pa cak i nekim Evropskim zemljama. Ali zar ne mislis da je 12 hljada previse? Za mene sigurno jeste. Ali ta gitara je u Madjarskoj 34000 recimo, a ona ima veci pdv od nas. (27 posto) Sto se tice tog Fendera, u vecini americkih prodavnica se cena krece oko 550 dolara. U Mitrosu je skuplja zato sto su lupuze, i hoce da zarade ni na cemu. (kao i svi kapitalisti, ali sto je mnogo, mnogo je)![]()
Vise puta je ovde raspravljano, i skoro uvek se zakljuci da je mitros vrlo korektan sto se cena fender gitara tice, ova cena za koju si se ti uhvatio je mozda greska, otkud znam, ali generalno, fenderi su im povoljniji od nekih prodavnica u evropi. Mozda ces sad pomisliti da sam i trostruki agent koji radi za mmc, a spijunira za mitros, ali nema veze, i gluplje stvari su ljudi pricali ovde na forumu...
Razumem ja tebe, i ja sam tako razmisljao, mora mahagoni, mora, sad sviram gitare od lipe i topole. Isto i za tripove da su gitare lozackemeni je sg bio simbol satanizma, ali prodje se to sve sa pubertetom. Ne brini se, zasviraces ti alder jackson rr3 ili strata
![]()
Jos par stvari. Sto se precenjenosti tice, tu je gibson vodja kola, a i epi zajedno sa njim kao cerka firma. Sto se tice cena kod nas vs inostranstvo, ne zanosi se, jos jednom ti kazem. Ako ti vintage najbolje legne u ruku, uzmi ga, ne pokusavaj da se inatis sa firmom koja to nece osetiti, a ti ces sebe pojesti za mesec dana. Jedina realna skala za poredjenje je kad poredis sa drugim gitarama iste cene, i onda vidis koja vise vredi. Ovo poredjenje sa stranim sajtovima je stvarno previse smesno. U americi imas 1999x bolji izbor, i cene moraju biti konkurentnije, sto veca kuca koja prodaje, dobijaju bolji dil od proizvodjaca...
A tek ove zablude oko drveta... Da sviras ili slusas 10 gitara, ni jednoj ne bi pogodio od cega je napravljena. Mala gitara od laganog drveta izgleda nepotpuno... joj ne mogu vise, ovo postaje previse smesno... Pa stvarno je previse ocigledno da nisi nikad o vrat okacio neku gitaru, a kamoli da si par sati morao da stojis sa njom... Ja sam zivotinja sto se snage tice, pa me je rame bolelo posle par sati probe sa ibanezom koji je laksi od te neke tvoje fiksacije kako lp mora da bude tezak kao dzak cementa...
Kakve sad veze ima jackson sa keri kingom?Kako sam cuo, ima jednog jacksona koga svira s vremena na vreme, ali nisam jos video sliku...
joooooooj jos jedan od onih epic tema

Dobro, reako sam da ne znam, ali rekao bih da je ovaj tokai od javora ipak bolji les paul nego Vintage od punog mahagonija. (probao sam vintage, telo im je dosta tanje od obicnig epi les paula)
Volim Black sabbath, ali ni SG ne mogu da sviram.

I ok je to sa mahagonijom, ali bih radije neki Superstrat kad vec ne mogu vernu kopiji Les Paula. (Ali kao sto napomenuh, kazu da je Tokai bolji od vintagea, iako je od javora, ima blizi zvuk Les Paulu.)
Ali, kolko kosta? 30-35 iljada? Zar mi neko od vas ne rece da su skoro sve ispod 500 jevreja krs?
- mislim_stvarno

kazem ti mani se razmisljanja o politici poslovanja. Naravno da ce vlasnik kompanije da uzima najvece pare, da li bi ti ista drugacije radio? Naravno da ne bi, trudio bi se da izvuces i poslednju paru.
Nije tokai od javora nego od jove.
i sta sad ako je neko rekao da su sve gitare ispod 500e krs? ti ces da iseres dodatnih 300 da bi uzeo nesto sto covek koji se profesionalno bavi muzikom i snimanjem misli da vredi (no offence muzzy, samo objasnjavam coveku

Jos jednom
zaboravi mahagoni, zaboravi jovu, zaboravi lipu idi probaj sve gitare za koje imas para, i kupi onu koja ti najvise odgovara u ruci i izgleda ti najlepse nije bitno da li na glavi pise epiphone, tokai, vintage, ibanez...
Ti neces biti sa ribom koja ti se fizicki ne svidja, a da li ima plave zelene ili crne oci, to je najmanje bitno ako ti je lepo i zelis da budes sa njom.
aj u zdravlje, pa sutra se javi kad kupis nesto ovako

theTrooper wrote:I brate, o kakvoj razlici o velicini pricas?
Ne racunajuci gornji rog, LP je dosta siri. I mnogo je deblja gitara u odnosu na strata. A ta moja lupanja o drvetu necu ni da pominjem. Pa kvalitetan honduras mahagoni i jeste prilicno lako drvo. Imam ja ibaneza od lipe (basswooda) koji je jedna od najtezih gitara koje sam svirao, jel to znaci da je najbolja? Zajebi sve to sto si do sad citao/cuo od nekog, sve je to gomila gluposti. Lepo ti je najbolje da udjes u prodavnicu (ako vec samo novo juris) kazes imam toliko i toliko para, sta imate od gitara sa hambakerima. I probas

Da, paru koja njemu ne pipada. ja bih ga najradije zaustavio, al jbg.mislim_stvarno wrote:![]()
kazem ti mani se razmisljanja o politici poslovanja. Naravno da ce vlasnik kompanije da uzima najvece pare, da li bi ti ista drugacije radio? Naravno da ne bi, trudio bi se da izvuces i poslednju paru.
Nije tokai od javora nego od jove.
i sta sad ako je neko rekao da su sve gitare ispod 500e krs? ti ces da iseres dodatnih 300 da bi uzeo nesto sto covek koji se profesionalno bavi muzikom i snimanjem misli da vredi (no offence muzzy, samo objasnjavam coveku)
Jos jednom
zaboravi mahagoni, zaboravi jovu, zaboravi lipu idi probaj sve gitare za koje imas para, i kupi onu koja ti najvise odgovara u ruci i izgleda ti najlepse nije bitno da li na glavi pise epiphone, tokai, vintage, ibanez...
Ti neces biti sa ribom koja ti se fizicki ne svidja, a da li ima plave zelene ili crne oci, to je najmanje bitno ako ti je lepo i zelis da budes sa njom.
aj u zdravlje, pa sutra se javi kad kupis nesto ovako

Da, sta mi najvise lezi i prija usima, ali ja se ne razumem u ton, pogotovo ako budem isprobavao gitare na razlicim pojacalima. Ali probacu sve da izbacim iz glave kad budem isprobavao gitare sutra, pa se cujemo.
Aj, ziveli.

Ništa, ti onda lepo otvori fabriku gitara, pa udri za đabe da praviš 

normalno je da je prosao LTD za tu lovu,ko prvi djevojci njemu djevojka.sta je meni sve proslo a sta ce tek da prodje...
- rockozaurus
Ha,ha,ovo je odlicno;malo marksizam,malo gitarizam...Super!(odnosi se na celu temu)

P.S. Jel neko gotov da tipuje sta ce mladjani anti=kapitalista da kupi?

P.S. Jel neko gotov da tipuje sta ce mladjani anti=kapitalista da kupi?
kupiće novi Guitar Hero kad izađe najverovatnije.
- mislim_stvarno
nista, ili bar mi nikada necemo saznatirockozaurus wrote:P.S. Jel neko gotov da tipuje sta ce mladjani anti=kapitalista da kupi?

Merkace izmedju dva Epi LP-a i izabrace onaj tezi naravno 

Krecem za jedno pola sata ka Artist Sitemu. Samo ne znam bas gde je Maksima Gorkog 153 a... Pa, na kraju krajeva, bolje kvalitetna jova nego losija mahagonija... A i sve ove gitare su krs manje- vise, msm, budzetske serije. A i ste se sve danas zove mahagonijom, ko da je bitno vise. A kakvi su ti magneti na Tokaiu? Bolji su od alnika klasik na Epiju pretpostavljam?
A da ne znate moze neke skuplje, 50, 60 iljada? I kakv je ovaj ltd, nikad mi ne rekoste: http://www.mitrosmusic.com/proizvod/113 ... hru-Black/
I jel ste na ovaj Tokai mislili: http://www.artistsystems.net/mex/artikal.php?art=7386#
A da ne znate moze neke skuplje, 50, 60 iljada? I kakv je ovaj ltd, nikad mi ne rekoste: http://www.mitrosmusic.com/proizvod/113 ... hru-Black/
I jel ste na ovaj Tokai mislili: http://www.artistsystems.net/mex/artikal.php?art=7386#
Last edited by Revolver on 27 Apr 2012, 11:32, edited 1 time in total.
Da ti olaksam put do Artista - sidjes na stanici 17 i 31 kod Dusanovca, krenes nazad ka sudu i domu zdravlja, prve stepenice levo koje vidis da skrecu levo nizbrdo, sidjes u ulicu do kraja i levo. Uzas za pronalazenje, lokacija im je vr'...
Nisam centras, ali raspitacu se, hvala. 31, gde da cekam? Kolko bi bilo stanica od terazija? I kolko vredi dati za taj tokai? Ne znam kolka mu je cena, da se ne ispalim.