Bakers gitare ??

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Funkomat
MF veteran

Re: Bakers gitare ??

Post by Funkomat » 28 Feb 2008, 21:28

Guitar Killer wrote:dobijem na loto-u pa da sebe i devojku castim po jednim Ibanez-om ili Gibson-om a Bakersa da na sledeceoj svirci posle prve pesme bacim u publiku
Da, to bi bilo do jaja :)

Sta razmisljas toliko uopste covece?
Poklanjas devojki el. gitaru koja se, koliko sam skontao, ne razume previse u gitare tako da sto se nje tice dobila je novu elektricnu gitaru za 8. mart. :D

visackimarko

Post by visackimarko » 29 Feb 2008, 00:01

Guitar Killer wrote:
Funkomat wrote:Imam jedno pitanje: :)
Kakav je lak?
Lak je uzas zivi cela gitara je uzas zivi ali je sasvim Ok za svirku(mada ne zvuci bas najsjajnije moze vrlo lepo da se svira na clean-u ali nista od distorzije onda je zvuk ocajan ali posto moja devojka voli Pepperse i hoce njih da uci da svira nisam u problemu) trzalicu sam polomio malopre(tvrda trza mogo sam ladno bas da sviram sa njom)ali imam jedno 10 komada mojih i to je OK kais je ocaj zivi poceo je da se isteze i tanja cim sam ga okacio na gitaru a od onog kabla se nadam da niko nece da nastrada jer mi bas i ne uliva poverenje.Zice su vec zardjale a tremolo sam resio da zamenim sa onim na mojoj squier gitari jer je tremolo ujedno i najbolji deo ove gitare.I na kraju svega zakinuli mi 3 srafa na pickguardu i 1 sraf na mostu(tu sam puko neku kintu na nadogradnju) i samo se nadam zaista iskreno nadam da ce onaj deo gde sad pise Squier imati tj dobiti istu boju drveta ko sto je ranije bilo kad je pisalo Bakers :grummel_2:
Rekao sam ti vec sta trebas da uradis, da bi dobio idealan izgled, jer znam unapred da svi jeftini primerci uopste nisu polirani...

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 29 Feb 2008, 00:24

:lol:
E nije da zelim da pokrecem tu neku svadju ili nesto ali:

visackimarko wrote:Nisi u pravu. I niko od vas nije u pravu.
Zastupate cinjenicu, da gitara mora da kosta 500e, pa ce finish biti "niti tamo niti ovamo"... To su smesne stvari. Tehnika, i tehnologija, su otisli toliko daleko, da svaka firma moze praviti odlican finish, i to sa bagatelnim troskovima. Nisam rekao vrhunski, vec ODLICAN.

visackimarko

Post by visackimarko » 29 Feb 2008, 12:15

O tome ti bas i pricam. Svi lakovi na trzistu su sada solidni, a ne kao nekada... Medjutim, leve firme, tipa Bakers, ne placaju radnike za zavrsno poliranje laka, i ostaje efekat "pomorandzine kore"... Medjutim, to mozes sam da uradis jako lako...

Guitar Killer

Post by Guitar Killer » 01 Mar 2008, 11:04

Funkomat wrote:
Guitar Killer wrote:dobijem na loto-u pa da sebe i devojku castim po jednim Ibanez-om ili Gibson-om a Bakersa da na sledeceoj svirci posle prve pesme bacim u publiku
Da, to bi bilo do jaja :)

Sta razmisljas toliko uopste covece?
Poklanjas devojki el. gitaru koja se, koliko sam skontao, ne razume previse u gitare tako da sto se nje tice dobila je novu elektricnu gitaru za 8. mart. :D
Tacno tako dobice poklon za 8. mart a i rodjendan(rodjena je 8. marta luckly isn't it ) 1 poklon za dva praznika :D
P.S. gitara se jos drzi juce sam cak na nekoj lokalnoj zezanciji moje grupe u studiu odsvirao nesto sa njom ali samo malo pa sam uzeo mog ibaneza :roll: evo malopre sam na Bakersa stavio Dean Markley 10-ke zice nove (default zice su zardjale posle 3 dana) prisrafio sve sto treba i usijao dzitru sa prontom i necu da je diram do 8-og...pa cu da vidim sta ce biti :?:

vbraca
vrabac

Post by vbraca » 17 May 2008, 11:32

Post Reply