Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
-
Funkomat
- MF veteran
-
Guitar Killer wrote:dobijem na loto-u pa da sebe i devojku castim po jednim Ibanez-om ili Gibson-om a Bakersa da na sledeceoj svirci posle prve pesme bacim u publiku
Da, to bi bilo do jaja
Sta razmisljas toliko uopste covece?
Poklanjas devojki el. gitaru koja se, koliko sam skontao, ne razume previse u gitare tako da sto se nje tice dobila je novu elektricnu gitaru za 8. mart.

-
visackimarko
Guitar Killer wrote:Funkomat wrote:Imam jedno pitanje:
Kakav je lak?
Lak je uzas zivi cela gitara je uzas zivi ali je sasvim Ok za svirku(mada ne zvuci bas najsjajnije moze vrlo lepo da se svira na clean-u ali nista od distorzije onda je zvuk ocajan ali posto moja devojka voli Pepperse i hoce njih da uci da svira nisam u problemu) trzalicu sam polomio malopre(tvrda trza mogo sam ladno bas da sviram sa njom)ali imam jedno 10 komada mojih i to je OK kais je ocaj zivi poceo je da se isteze i tanja cim sam ga okacio na gitaru a od onog kabla se nadam da niko nece da nastrada jer mi bas i ne uliva poverenje.Zice su vec zardjale a tremolo sam resio da zamenim sa onim na mojoj squier gitari jer je tremolo ujedno i najbolji deo ove gitare.I na kraju svega zakinuli mi 3 srafa na pickguardu i 1 sraf na mostu(tu sam puko neku kintu na nadogradnju) i samo se nadam zaista iskreno nadam da ce onaj deo gde sad pise Squier imati tj dobiti istu boju drveta ko sto je ranije bilo kad je pisalo Bakers

Rekao sam ti vec sta trebas da uradis, da bi dobio idealan izgled, jer znam unapred da svi jeftini primerci uopste nisu polirani...
-
Funkomat
- MF veteran
-
E nije da zelim da pokrecem tu neku svadju ili nesto ali:
visackimarko wrote:Nisi u pravu. I niko od vas nije u pravu.
Zastupate cinjenicu, da gitara mora da kosta 500e, pa ce finish biti "niti tamo niti ovamo"... To su smesne stvari. Tehnika, i tehnologija, su otisli toliko daleko, da svaka firma moze praviti odlican finish, i to sa bagatelnim troskovima. Nisam rekao vrhunski, vec ODLICAN.
-
visackimarko
O tome ti bas i pricam. Svi lakovi na trzistu su sada solidni, a ne kao nekada... Medjutim, leve firme, tipa Bakers, ne placaju radnike za zavrsno poliranje laka, i ostaje efekat "pomorandzine kore"... Medjutim, to mozes sam da uradis jako lako...
-
Guitar Killer
Funkomat wrote:Guitar Killer wrote:dobijem na loto-u pa da sebe i devojku castim po jednim Ibanez-om ili Gibson-om a Bakersa da na sledeceoj svirci posle prve pesme bacim u publiku
Da, to bi bilo do jaja
Sta razmisljas toliko uopste covece?
Poklanjas devojki el. gitaru koja se, koliko sam skontao, ne razume previse u gitare tako da sto se nje tice dobila je novu elektricnu gitaru za 8. mart.

Tacno tako dobice poklon za 8. mart a i rodjendan(rodjena je 8. marta luckly isn't it ) 1 poklon za dva praznika
P.S. gitara se jos drzi juce sam cak na nekoj lokalnoj zezanciji moje grupe u studiu odsvirao nesto sa njom ali samo malo pa sam uzeo mog ibaneza

evo malopre sam na Bakersa stavio Dean Markley 10-ke zice nove (default zice su zardjale posle 3 dana) prisrafio sve sto treba i usijao dzitru sa prontom i necu da je diram do 8-og...pa cu da vidim sta ce biti