Kupujem električnu gitaru do 400 e... tražim savete...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
mislim_stvarno

Re: Kupujem električnu gitaru do 400 e... trazhim savete...

Post by mislim_stvarno » 16 Dec 2008, 18:42

Pa onda je ok, nista strasno... :mrgreen:

P.S. Nisam mislio koliko se vremenski ugradjuju magneti, nego koliko se marici ugradjuju u cenu... :mrgreen:

bokicasa

Post by bokicasa » 16 Dec 2008, 18:44

ugradjivanje je puno skupo...placas im oko 0,0 dinara...xexexe

Makijavelli

Post by Makijavelli » 17 Dec 2008, 05:14

U, odlichno, odlichno... Idem u petak da smaram prodavce... Ali, imam josh tri pitanja...

1. Ko se sve slazhe da je JACKSON DK2 TBK DINKY UPGRADE bolji od vec pomenutih Ibaneza 260 i 32?

2. Jel ima neko da mozhe sa sigurnoshcu da kazhe da je taj Jackson bolji i od svih navedenih, dakle + i ona Yamaha?

3. Recite mi gde ima josh radnji, poshto ja znam samo za Mitros kod zheleznichke?

Rax13
MF veteran

Post by Rax13 » 17 Dec 2008, 07:47

Makijavelli wrote:U, odlichno, odlichno... Idem u petak da smaram prodavce... Ali, imam josh tri pitanja...

1. Ko se sve slazhe da je JACKSON DK2 TBK DINKY UPGRADE bolji od vec pomenutih Ibaneza 260 i 32?

2. Jel ima neko da mozhe sa sigurnoshcu da kazhe da je taj Jackson bolji i od svih navedenih, dakle + i ona Yamaha?

3. Recite mi gde ima josh radnji, poshto ja znam samo za Mitros kod zheleznichke?
1. Probaj i Jacksona i Ibaneza, pa vidi shta ti vishe odgovara i lezi...

2. Pre ce biti gitara za malo drugaciju namenu... :wink:

3. mix-music, sky music, artist, music media centar, nota...

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 17 Dec 2008, 08:54

Po mom misljenju, taj Jackson je najkvalitetnjija gitara od svih koje smo pominjali.
Sada je na snizenju, i stvarno bi trebalo da ga uzmes u obzir.
Ovo je jako dobra ponuda, ako bi i odlucio da ga prodas, kada mu mitros vrati visu cenu, ti ces moci da dobijes prakticno iste pare...
To jeste gitara za tvrdju svirku, ali moze da radi prakticno sve, i ne bi trebalo da otpises bilo koju gitaru zato sto ti neko kaze da je za drugaciju namenu.

Probaj sve sto ti se svidi a sto ulazi u budzet i uzmi ono sto ti najbolje lezi.

Makijavelli

Re: Kupujem električnu gitaru do 400 e... tražim savete...

Post by Makijavelli » 19 Dec 2008, 07:57

E ljudi, o5 ja... Ako bude vremena, danas cu otici do Mitros - a a s' bzirom da josh nisam ni legao da spavam + kad ustanem moracu kod rodbine na slavu verovatno cu i preskochiti Mitros, to je kao neko potpuno nepotrebno opravdanje al reko da ga dam poshto ste svi zapeli da odem tamo i sviram pre no shto se vratim sa pitanjima, al dzabe... Evo bash sam se navukao na ovaj Jackson DK2 nachitah se bash tekstova o njemu, i uzhasno me zanima jedna stvar... Ovo su rechenice na koje nailazim non stop ''I decided to change the pickups'' ili ''The guitar is noisy in the middle and neck, single, positions. This is because the Duncan Designed pickups are definitely of inferior quality.'' ili ''The pickups were the ONLY fault with the axe'', shvatate poentu... E!!! A sve ostalo je extra, veoma ishvaljena gitara, al sad... ja znam otprilike shta je ''pick up'' valjda polja jelte, ali nije ni bitno, pitanje koje hocu da postavim je, koliko koshta zamena toga? Eto, zanima me...

Makijavelli

Post by Makijavelli » 19 Dec 2008, 08:03

I sad mi je upravo neshto skrenulo pazhnju, forum na kom sam, a neko od forumasha mi je ostavio link to je harmony central, e pa likovi su ostavljali postove 2002-ge, pa ono... poshto vecina tvrdi da je kupila gitaru proizvedenu u rangu izmedju 2001-ve i druge a sad je osma jelte pretpostavljam da je Jackson uradio neshto povodom tih pick up-a kad su vec dobili toliko loshe jednoglasne kritike...

dimmu
MF veteran

Post by dimmu » 19 Dec 2008, 08:50

pick up ti nisu polja nego magneti.kao sto su ti momci napisali ugradnja je za dz,a sad koliko magnet koshta,to sve zavisi koji ti zhelish.

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 19 Dec 2008, 09:42

Idi probaj!!!!!!!!! SVE

O tome ces misliti kad budes naucio sta su pickupovi, a ovi jecksoni imaju mnogo kvalitetnije od tih sto si ti citao...

Rax13
MF veteran

Post by Rax13 » 19 Dec 2008, 10:25

mislim_stvarno wrote:Idi probaj!!!!!!!!! SVE
Tototo... Toliko puta smo ovo rekli ljudima, da sad jedino vikom mozesh da dopresh do njih... :D :D :D

Shalim se, naravno. Ali stvarno, to ti je najbolji savet... Nikada ne znash kako ce ti se neka gitara pokazati u rukama, pogotovo ako je nisi pre probao... :wink:

bokicasa

Post by bokicasa » 19 Dec 2008, 12:31

mozes da ugradis sasvim solidne magnete za nekih 120 evra...mada bi ja na tvom mestu izmuzao caleta i kevu za jos malo para..
kad budes isao da probavas molim te probaj da povedes nekoga ko se razume u gitare,jer ocigledno da ne znas nista o njima tako da mogu da ti zavale neko gowance..samo to probaj molim te..

bokicasa

Post by bokicasa » 19 Dec 2008, 12:38

svirao sam jacksona danas,kod ortaka...Ja ne bi kupio tu gitaru,yamaha mi ima mnoooogo bolji zvuk,mada ipak sam zamenio magnete,tako da,ne znam,radi sta oces,u svakom slucaju,nadji nekog i vodi ga u mitros ili gde god..

johnny_b_good

Post by johnny_b_good » 20 Dec 2008, 10:19

yamaha pacifica 112 mozda najbolja gitara za nekih 250 evrica

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 20 Dec 2008, 11:57

johnny_b_good wrote:yamaha pacifica 112 mozda najbolja gitara za nekih 250 evrica
Ja bih rekao sigurno.

Dushan S

Post by Dushan S » 20 Dec 2008, 15:40

Makijavelli wrote:U, odlichno, odlichno... Idem u petak da smaram prodavce... Ali, imam josh tri pitanja...

To kad ljudi krenu da ti pomažu šta da kupiš, pa još kreneš da čitaš po forumima, možeš samo da poludiš. Nije bitno koju gitaru kupuješ po brand-u ili šta kažu za model četiri pametnjakovića amera iz Oregona na nekom forumu. Najvažnija stvar koja ti treba je prijatelj koji se razume u gitare, ali zaista, ne ono, svira godinu dana, nego da može da primeti da nešto tehnički nije u redu sa gitarom. Ako sviraš neko vreme, valjda si stekao poznanstvo sa takvom osobom. Časti ga pićem, kupi mu ručak i povedi ga negde gde je dobar izbor gitara (ili ako si hteo da probaš neke iz oglasa, na malu turneju po gradu). Tamo probaj gitare koje imaju sličan karakter kao ono što bi ti hteo (znači neka univerzalna gitara, u tvom slučaju samo treba da ima hum u bridge poziciji, i da ili ima singl u neck-u ili da ima singl u sredini, a neck hum može da se splituje u singl). Probaš gitare, i ona koju ti je najlepše da sviraš (šta god pisalo na glavi gitare), nju daš ortaku da checkira je li sve ok, i kupiš je. Što ti konkretno znači da je neki Jackson xxx best buy ili da se sviđa Miki i Šilji ako tebe ne loži da sviraš 5 sati dnevno i ne osećaš se kao guitar hero kad se pogledaš u ogledalu na gajbi. Preplati gitaru, kupi nepoznat brand, samo kupi ispravnu, dovoljno kvalitetnu gitaru koju ti je mnogo lepo da sviraš, leži ti uz telo, i dopalo ti se kako zvuči. Dok doteraš dotle da ti više niko ne treba da te savetuje šta da kupiš, verovatno ćeš već i prodati tu gitaru, ili ti neće biti ni bitno.

Post Reply