dweezil wrote:cool eto ja bih voleo da se javi neko totalno unknown na forumu, ko poseduje ili je svirao neko vreme neki Paul Reed Smith i kaze svoje utiske. Moze i neko poznat al ne mora da se predstavlja

Pa ja uglavnom PRS gitare sviram. Evo, zadnja koju sam imao je PRS Ce 22, nju sam prodao pre 2 meseca. Trenutno sam u potrazi za Custom 24, ten top, i onda cu neko vreme da se smirim sa gitrama.
Ovako, prvo kao prvo. Gitara je nenormalno prijatna za sviranje. Stvarn feeling kad je uzmes u ruku mi je strava, mogao bih satima da je ne ispustam, ne znam kako da obajsim, ali stvarno je strasno mekana, prijatna za ruke...
Ovaj model koji sam zadnji imao, je jedini model PRS-sa sa bolt on neckom. Naravno, imarazlike od onih sa lepljenim vratom, ali, ono sto me je cudilo na ovoj gitari, i ako ima bolt on neck,i ako ima tremolo, ustain na njoj je neverovatan. Stvarno si mogao da osviras ton, i da ga sa laganim vibratom drzis u beskonacnost.
Na sebi ima Dragon II magnete, koji su perverzija. Meni se licno svidjaju vise HVS, koji su na 24 modelima, jer su to otvoreni humbuckeri (imaju malo vise outputa, i malo su cvrsci, za melo zescu svirku) dok Dragon II, imaju onaj poklopac. Izuzetno su prjiatni, mekani. Neck magnet je pun basa.
Ne znam kako bih objasnio njihov ton, to je jednostavno to. PRS Dragon magneti..... Najbolja smernica je santana, koji je furao njih, ako ih jos ne fura.
Jedan dan sam uzeo od drugara les paula, koji je u rangu tog mog PRS-a. Isto neka verzija les paula, koja ima taj zatvoreni tip humbuckera. Bilo je primetno da les paul ima masniji ton, malcice puniji, ali zaista ne nesto mnogo, znaci PRS je kasakao za nijansu iza njega.
Opcija splitovanja na single je fantasticna. Nisam mogao da verujem da to moze toliko dobro da radi. Znaci zaista radi jednako kao fender na cleanu, sa tim sto je gitara daleko lepsa za sviranje od fendera, prijatnija za ruke (po meni, i mom drugaru, koji je veliki poklonik fendera, kupio je skoro neki custom shop u americi, platio boga oca. Matori neki fender, ali sam vrh njihovih gitara).
Jos jedna stvar koja me je odusevila, kda se ukljuce oba huma da rade kao splitovani single-i, gitara daje neki telecaster feel. Mnogo lepa kombinacija.
A tremolo je fantastican. Stvarno, koliko god ga sloostavljao, vrlo retko mi se desilo, da ispadne iz stima, bukavalno 2, ili 3 puta, i to stvarno za dlaku......
I sad ono cime je gitara mene osvojila, to su njene kontrole. Ja u zivotu nisam video da je to moguce, na ni jednoj gitari to nisam uspeo da uradim. I kada sam prvi put gledao one video klipove, koje sam okacio na prvoj strani, mislio sam zaista da preteruju, i da je u pitanju neke prevara ili varka. Gitara na svaku najmanju promenu nekog pota, reaguje vidljivom, tj cujnom promenom tona. Raznim kombinacijama magneta, i raznim vrednostima volume i tona pota, igrim i bojama tonova nema kraja. Zaprepastio sam se, kada sam na kraju, ne verujucu da moze toliko dobro do da radi. Uzeo gitaru, upalio je na treci kanal mesa boogie triple rectifier pojacala (znaci hi gain pojacalo), i stavio je na najveci hi gain setting. Upalio modern prekidac, bass na 10, mid na 4, treble na 6, roknuo gain oko 7, i presence oko 3..... Znaci masno do zla boga, sa malo ''low end-a''. I onda sam samo stisao volume potenciometar na gitari, i ljudi, dobio totalni clean. Znaci kako sam smanjivao pot, dobijao sam onako polako crunch ton, pri kraju je zvucao kao prepojacan celan kanal, koji prirodno pocinje da distorzira, i na kraju....clean....cisti....ne znam kako i nije mi jasno. Ali da ne dubim vise, Imate u prvom postu na ovoj temi, koji sam otvorio, 2 video klipa, koji upravo takve stvari demonstriraju....