Šta ste lepo od opreme probali ovih dana :-)

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
mislim_stvarno

Re: Šta ste lepo od opreme probali ovih dana :-)

Post by mislim_stvarno » 30 Jun 2009, 19:38

Evo juce sam bio u obilasku prodavnica, sto elektronike, sto gitara :mrgreen: , i malo sam se igrao u gluvoj sobi u mitrosu.

Probao sam Ibanez Prestige S 1625tks. Bar mislim da je to bio taj model, onaj jedini S prestige sto visi.
Isti ovakav (:mrgreen:) :
Image
Image
Rekao bih da im dugo stoji, fali mu jedan top lock, i vidjam ga vec duuugo.
Svirao sam ga kroz Digitech HotRod, ToneDriver Overdrive i jos neke pedalice koje su se zatekle tamo, pa kroz onaj fender kojeg rabe za isprobavanje od kad ja znam za mitros (znaci vise od 4 godine) :) ...

Clean je bio dosta lep, nista specijalno, ali sasvim korektno. Od svih ibaneza koje sam probao, ovaj je imao najbolji klin do sada :mrgreen:

Drive je bio milina bozja. :) Znaci pun i masTan ton na bridgu, a kad prebacis na neck doda jos malo masti da se sve to lepo zaprzi. :mrgreen: Bridge magnet je u svakom trenutku bio odlicno definisan, ni u jednom trenutku nije mutio i brljao. Neck je malo gubio definiciju kad se svira neki speedpicking na debljim zicama u recimo 7oj ili kasnijim pozicijama...
Vrat je udobniji od Wizard II. Ne znam bas da li mogu da opisem, ali da probam: Znaci, sam profil vrata mi je prijatniji posto ima mnogo zaobljeniju zadnju stranu od Wizarda, nije toliko cetvrtast, vise vuce na neki C oblik nego na D. Valjda kontate sta pokusavam da kazem. Isto cinimi se da je manje finisiran, pa je i to prijatnije...
ZR tremolo je bio dosta dobro setovan, pa se nije rastimao i ako je bilo malo izivljavanja :mrgreen: , a nema top lock... Ne znam bas, nisam nasto odusevljen tim ZR-om ipak vise volim floyd ako vec mora da ima tremolo...
Magneti su isto bili solidni, bolji od onih V koje stavljaju na rg prestige modele. Harmonici se lako dobijaju, nisu previse treblasti (magneti) kao ovi drugi...
Tu se krije mozda jedna zamerka, za neki thrash, speed metal, ova gitara daje previse masan i pun ton dok je za te pravce, po mom nekom shvatanju potrebno vise trebla... Verovatno i to moze da se sredi nekim eqom ili nekom zayebanom distorzijom, ali ja sam imao utisak kao da pokusavam da neki kamion proteram trkackom stazom, moguce je, ali nekako nije to to, kao da se muci u tim pokusajima, dok je za neki heavy (Judas, sabbath i sl) na svom terenu...

Ukoliko neko zeli da svira heavy, ovo je prava stvar, ukoliko zeli neki thrash, bolje zvuci rg...

Sve u svemu meni se ova gitara vise svidela od bilo kog rg kog sam do sada probao. Verovatno je razlog mahagoni na ovoj, u odnosu na basswood na vecini rg-ova. Jedini problem je cena. 144k je mozda mnogo za ovu gitaru. :(

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 05 Jul 2009, 01:17

Opet ja da nesto iskucam, pa koga ne mrzi da cita... :mrgreen:

Juce sam isao da kupim patike, i pored 5 pari patika probao sam i nesto sto me je mnogo vise oraspolozilo.
Ovo:
Image
http://www.ibanez.com/ElectricGuitars/model-APEX2
Ovo je prva gitara sa 7 zica koju sam probao, tako da ne mogu nista mnogo da kazem, niti da je uporedim sa bilo cim, osim sa 6o zicanim gitarama istog ili drugog proizvodjaca. :mrgreen:
Vrat mi se cini da je deblji od wizarda, ali to je mozda i zbog toga sto je mnogo siri. Jako je dobar za riffove, ima dosta "mesa" pozadi, sto kazu na engleskom.
Finish mi se isto tako svideo, mat zeleno izgleda fino, ne preterano kao neke druge gitare i druge boje :povrac: + sto nema problema sa otiscima prstiju.
Od kontrola ima samo switch i volume pot, sto je meni ok, posto jaaako retko koristim tone pot.

Sad ono najvaznije, ton. Gitaru sam probao na http://www.ibanez.com/Electronics/model-MIMX150H kroz neki laney kabinet sa 4x12". Nisam se igrao pojacalom (sto je greska posto je davao bzvze ton), nego sam se vise interesovao za gitaru.
Za soliranje, je bio dobar, pun i masan ton. Bas kakav treba, ipak je i ovo mahagoni gitara. Magneti dosta dobri, i fino zvuce (DiMarzio Paf7). Nisu toliko jaki kao recimo moj SuperDistortion, ali imaju lep zvuk.
Najveca zamerka je na sviranje riffova na najdebljoj B zici. Mozda je moja greska (verovatno) sto nisam probao da namestim bolji zvuk, ali gitara je zvucala kao motorna testera. Mozda to i nije losa strana, mozda to tako i treba da zvuci, jbg, ovo je prvi sevenstring koji sam probao :hide: , do sada sam ih cuo samo na jutjubu... Mozda je i do samog pojacala, nije mi se svidelo. Who knows?
Elem, jako mi se svideo feeling koji gitara ostavlja, definitivno nesto sto se ne vidja svakog dana. I pored konstantne zbunjenosti izazvane dodatnom zicom, i nedostatkom inlay-a na samom fretboardu (imaju one sa strane), meni se gitara svidela.

Recimo u poredjenju sa ovim S Prestige-om koji sam probao, ova gitara gubi na polju tona. Mozda je pojacalo u pitanju ili nesto drugo, ali taj S je ipak imao za klasu bolji zvuk od ovog (jbg zato je i cena za 2 klase bolja, 144k naspram 650e :mrgreen: ).
Posle ovoga, jedino sto mogu da kazem je da definitivno zelim jedan sevenstring i jos jedan S prestige sixstring. :mrgreen: Skromno nema sta (naravno, Gibson LP Custom se podrazumeva kao must have :mrgreen: )...

:ziveli:

MUzzY

Post by MUzzY » 05 Jul 2009, 22:58

Puf ne bi smeo niiikako da zuvci kao motorna testera. Mada me cudi sto su satavili puf na tu gitaru. Taj magnet nema bas tako razgovetne baseve (znam, imam ih na mojoj gitari) ali mozda to kompezuje slabijim outputom?

Gde si je probao?

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 06 Jul 2009, 09:44

Ne znam stvarno da li je do pufa ili pojacala (ni na prvih 6 zica nije bio neki ton :? ), verovatno je potrebno vreme da se naviknem na taj zvuk i da namestim poseban zvuk na pojacalu za nju (sto nisam uradio :hide: :hide: ).
To je sig gitara onog lika iz korna, verovatno je zbog toga puf na njoj, a ne nesto drugo.

Svirao sam je u music media centru. http://www.musiccentar.com/www/singleitem.php?id=1000
(jbt, sad gledam, drugi apex, onaj sa floydom kosta 170k, a ovaj 65k :? http://www.musiccentar.com/www/singleitem.php?id=999)

MUzzY

Post by MUzzY » 06 Jul 2009, 11:58

Smem da se kladim da je do pojacala. Ti magneti niiikako ne zvuce kao motorna testera.

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 06 Jul 2009, 13:47

Meni je to pojacalo :povrac:

muki17
Urednik

Post by muki17 » 06 Jul 2009, 23:08

estetski izgleda super,ali kao sto kazes :? ...nikada nisam imao da prilike da cujem Ibanez pojacalo... :?

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 07 Jul 2009, 03:22

majtimika wrote:danas sam u noti u novom sadu probao gibson sg specijal koji kosta 76 tisuca, kao i sg standard koji je 104. tisuce, i totalno sam se razocarao . od oba je bolje zvucao epiphone prophesy les pual gx, a i bolje je uradjen. kvalitet izrade na gibsonima je u rangu kineskih gitara koje kostaju do 15-tak hiljada , drugarov ibanez gax je bolje napravljen. znaci treba da ih bude sramota sta prodaju i za koje novce. taj epiphone kosta 66 hiljada i zvuci za dve klase iznag pomenutih gibsona moja topla preporuka za njega, dok pomenute gibsone zaobilaziti u sto sirem luku, bar cu ja to uraditi, steta bas sam se bio nameracio na tog specijala.
Evo sad procitah malo unazad temu pa reko' da i ja pljunem koju....Pa i ja sam skoro probao tajSG special (i onaj u Mitrosu shto ga pominje zzz, koj ijeste zeznut time shto mu je jedan magnet jaci od drugog tj. ima jaci izlaz maltane troduplo), a i taj u noti koji ima taj special edition zig. Sranje gitare, Yamaha Pacifika najjeftinija je bolja gitara od ovih, znam, jer sam i nju imao (tele model)...Standard koji sam probao nije bio toliko losh, mada meni su generalno te jeftinije gibson gitare manje svirljive od fender a pogotovo od onih brzih ibanez i ostalih. Nekako neznam, verovatno sam naleteo na losh setup svaki put ili shta, ali i kada sam imao Gibson Marauder pre par godina, nekako mi nije davao trip da ga sviram....Ma fender je keva, mada volim i neke gibson gitare, ali ove Special NIKAKO...To je stvarno losije odradjeno od Epiphona.

PS
:grummel_2: Uaaaaaaa GibsonEee. Nece da sirotinji daju nishta kvalitetno. Uaaaa Kapitalizam :mrgreen: :XD:

Kako Squier lepo napravi onu Vintage seriju i da ljudima za 300Evra gitare koje rade bolje od nekih fender gitara??? Hm...

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 17 Jul 2009, 01:02

Jel ima mozda neko iskustva sa epiphone valve junior-om?
Jel prob'o neko?

MetalFunk

Post by MetalFunk » 17 Jul 2009, 01:15

Image
danas ga probao (juce) i nije za mene....

istiqrac

Post by istiqrac » 17 Jul 2009, 12:52

Funkomat wrote:Jel ima mozda neko iskustva sa epiphone valve junior-om?
Jel prob'o neko?

Probao, dobar malisan ali mnogo brzo odlazi u overdrive. Prilicno je glasno za 5w. Da ne zaboravim rec je o glavi i kutiji, a ne kombo. Pravi lampaski zvuk za malo novaca... :ziveli:

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 17 Jul 2009, 12:59

istiqrac wrote:
Funkomat wrote:Jel ima mozda neko iskustva sa epiphone valve junior-om?
Jel prob'o neko?
Probao, dobar malisan ali mnogo brzo odlazi u overdrive. Prilicno je glasno za 5w. Da ne zaboravim rec je o glavi i kutiji, a ne kombo. Pravi lampaski zvuk za malo novaca... :ziveli:
I ja sam ga bas juce probao i meni se jako svideo. Ja asm probao kombo i slazem se da prebrzo odlazi u overdrive ali onda opet, kontam da ce i tih 5w covek retko pojacati preko pola u kuci/stanu (na pola mi se svidja kolicina overdrajva).
Jedino sto mi se nije svidelo je sto je malo mutnjikav. Sto bi rekli na zapadu, kao da je pokriven cebetom.
Sve u svemu, odlicno pojacalce za kucnu svirku.

istiqrac

Post by istiqrac » 17 Jul 2009, 13:11

Jes odlicno za pokucnu varijantu. Ima na netu sema za modifikaciju da se izbistri. I meni se jako svidelo ali mi treba prvo neko pojacalo za van kuce pa cu onda da razmisljam o pokucnom :wink:

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 17 Jul 2009, 13:19

Ja sam probao i kombo i glava kabinet varijantu i mogu ti reci da ima ton. NIje glasno ali lepo zvuci skroz. Kao pravi lampash. :D Stavish mu SM57 majk kad su svirke i eto....

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 17 Jul 2009, 14:56

Funkomat wrote:Sto bi rekli na zapadu, kao da je pokriven cebetom.
Na zapadu se po studijima (kucnim i drugim) kutije i pokrivaju cebetom. Ne pojacalo, nema potrebe.

Post Reply