Bio danas u Novome Sadu na dva sata. Kupio mikrofone neke (behringer 3 komada i kablove, staleke neke... i naravno opet neku gitaru
vise ne treba od toga praviti neki haos, ja sam debil po tom pitanju...). Usput sam isprobao
TOKAI Breezysound -
Review - Cini mi se da su magneti malko "tanki" mada to je ono shto se kaze vintage ton.

Izrada je odlicna u nivou recimo Blade-a, obradjeni su pragovi kako treba lakirano fest. Poli finish dodushe. Na suvo gitara nije preglasna, ali definitivno ne zvuci loshe. Na njoj su bile neke kilave 9ke ali i kad smo je ukljucili u pojku (neki lampash, ne secam se koji...), shvatih da radi bar u rangu USA standarda Telca, ako ne i malko bolje, iskreno ja sam odustao od USA standard Fendera bash zato shto za menje para moze da se dobije isti takav, ako ne i bolji zvuk (pogotovo u Classic Series Fenderovim varijantama recimo, cak i sa Highway One je sretnija varijanta), a deluxe je ipak za trecinu i vishe skuplji (i mnoooooogo bolja gitara btw). Tokai su uradili upravo taj pomenuti potez. Dali su za mnogo manje para (rang do 700evra) mnogo truda oko gitare kao i super kofer da se ista sacuva. Potrebna zamena: 3way switcha (krshast je). TO je po meni jedina falinka, ali to kosta par evra.
Kritika za Artist systems je - ne drzite gitare kod radijatora, ne vole one da im je pretoplo
*ako neko od njih cita - drugar - Milanares sa foruma koji je bio samnom kaze da je tu stajala gitara i par puta kad je vec bio. Nece joj biti nishta za neko vreme, ali skloniti ih i nju i kopiju Rickenbackera, pod obavezno i to shto pre!
TOKAI RockinBetter - pomenuta kopija Rickenbackera - Na suvo zvuci opasno, jeftina gitara za ono shto je u nju ulozeno, jos jedan pun pogodak za male pare. (oko 470-500jura). Vrat debeo bash momacki, mislim da ce se svideti ljubiteljima Rickenbackera jer su ga izgleda skinuli bash lepo. Nisam je ukljucivao u pojku, nisam imao vremena, ali iskreno mislim da je odlicna bas gitara. Treba je jos isprobati!
Generalni zakljucak za Tokai - nisu opali sa kvalitetom ni u kom smislu, verovatno su najjeftiniji modeli kao i kod svake firme- malko osakaceni u nekim rejonima, ali siguran sam da je slucaj kao i kod Blejda - dobije se dosta za male pare.
Probao sam takodje i Peavey JF-1 kod njih - Odlicna kopija 335, nedefinisani su joj pomalo magneti, radi solidno, ali ne dovoljno dobro da bi fabricki magneti ostali unutra.

Izrada je kao i kod svakog Peavey-a vrlo dobra, ipak kad se proba nova gitara ne moze se proceniti koliko ce shta potrajati jer je sve lepo i shinny. Preporuka za bluzere!
E sad...ono shto sam isprobao u Mitro's music...to sam na kraju i kupio. Postavisu tu u oprema koju imate bez puno priche. Shta mislite da je u pitanju?