Šta ste lepo od opreme probali ovih dana :-)

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
pivonroll

Re: Šta ste lepo od opreme probali ovih dana :-)

Post by pivonroll » 03 Aug 2011, 14:58

Raxe sad si mi dao ideju za telo koje ce imati moja sledeca custom shop made guitar :) :ziveli:

zen

Post by zen » 03 Aug 2011, 15:45

Imam ja jednu GKG Crusader de luxe, pa ko hoce da proba nek se javi. Bititcu u BG od ponedeljka. Naravno pojacalo je must jer ga nemam sa sobom.

nemirkv

Post by nemirkv » 09 Aug 2011, 18:01

Bas danas bejah kod jednog profesionalnog muzicara iz mog rodnog grada, malo da mi pokaze neke trikove, i probah bas jedno fino i zanimljivo pojacalce. Naime, to je neki Fender Super Reverb iz, ako sam lepo zapamtio, 62 ili 63 godine, i zanimljivo je jer ima, kako mi je taj covek objasnio, konstrukciju Blackface pojacala, a prednju plocu na kojoj se nalaze kontrole kao na Silverface pojacalima. Na stranu to, pojacalo zaista zvuci... I maksimalno je clean, jer smo ga mi pojacali do blizu 5, a ono i dalje ostaje savrseno clean, bez imalo prljavstine, iako se prozori vec uveliko tresu! Preko nismo smeli da se pojacamo, tako da uopste nisam uspeo da cujem prirodni break up ovog pojacala, ako ga uopste i ima :mrgreen:

I uz to probah neku pedalu, Boss OD-2, koja mi se zaista svidela, jer moze da fura neki hi-gain zvuk (koji ja, doduse, ne volim), a i da postigne neki zvuk koji vuce na old-school, sa kojim se moze sasvim fino svirati malo tvrdji bluz i rok. Zaista fina pedala, a ovaj lik mi rece i da je dosta retka, jer je ovo originalan primerak, a ne ova sto se sada proizvodi, OD-2r. Fina pedala!

Sve u svemu, fino provedeno prepodne. :)

xspaceman

Post by xspaceman » 09 Aug 2011, 20:26

nemirkv wrote: to je neki Fender Super Reverb iz, ako sam lepo zapamtio, 62 ili 63 godine, i zanimljivo je jer ima, kako mi je taj covek objasnio, konstrukciju Blackface pojacala, a prednju plocu na kojoj se nalaze kontrole kao na Silverface pojacalima.
...verovatno je 68-69 god jer su silverface ampovi tek tada poceli da se prave...kao na pr. moj 69 bassman koji je iznutra blackface a spolja ima silverface kontrolnu ploču...

nemirkv

Post by nemirkv » 09 Aug 2011, 21:31

Moze biti, moze biti, hvala na korekciji :ziveli:

sinisake
The original one

Post by sinisake » 04 Sep 2011, 12:25

Probao neku sint-djitricu made by CASIO - igracka za pobjedu, zatim probao jednu vintage EKO gitaru - prijatno iznenadjen mochom koja izlazi iz nje, i... utisak broj 1 - Gajin work in progres... pojacalo koje pravi za jednog lokalnog muzicara... bazirano na Hiwattu, ali sa marsalskim resenjima... reklo bi se originalan rad, klin kanal je zavrsen, bice jos drive kanal, dakako...

Zvucnik je neki Celestion... paprika od zvuka. :ziveli:

Rax13
MF veteran

Post by Rax13 » 04 Sep 2011, 18:23

pivonroll wrote:Raxe sad si mi dao ideju za telo koje ce imati moja sledeca custom shop made guitar :) :ziveli:
Pazi samo da je ne spalis... :mrgreen: :ziveli:

Kill surf city

Re: Koju ste gitaru ugostili ovih dana :-)

Post by Kill surf city » 19 Sep 2011, 00:01

Blic photo za ÜberStrat sladokusce™ :mrgreen:
Spoiler:
Image

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 19 Sep 2011, 07:35

Au brate. I jesu li zaista toliko dobre kao shto prichaju?

sinisake
The original one

Post by sinisake » 19 Sep 2011, 07:43

U, priznaj sade! :lol:

Kill surf city

Post by Kill surf city » 19 Sep 2011, 07:55

Haha, pa ironija je u tome (zato sam i okacio :mrgreen: ) sto sam ja poslednja osoba koja moze da da objektivan sud ovakvoj djitrici. Nit se secem na stratove :hide: , jos manje na superstratove (uslovno govoreci). Ono sto ti mogu reci je da je izrada vrhunska, svirljivost perfektna, i da djitrica ima kul ton. (doduse, kacili smo na panjenog bassmana). E sad, koliko sam ja razumeo, drugar je uzeo jeftinije zato sto je upao hb u bridge poziciju, iako nemam pojma koji (svakako ce nazad uleteti standardni singl, nije neko odusevljenje cuti taj ham). Da li je ovo bolje od regularnog strata ? Pojma nemam, nekome jeste, neko nikada ne bi pristao da zameni klasik ovakvim komadom, bez obzira sto je u nekim aspektima superiorniji. Zvuk je svakako moderan strat fazon .:nixweiss:

Osim sto nisam iz te price, ne bih mogao da se vezem za djitru sa takvom glavom, sve da mi drze cev na slepocnici :lol: , ali to ne znaci da ne umem da cenim dobar instrument.

Vezano za celu akciju od juce , probavanje raznih kombinacija gitara, pedala and shit - dogovorio sam sa drugarom da sledeci put to dokumentujemo. Kada ce to biti, ne znam. Ali bice sigurno. Zvezda veceri od pedala, sasvim neocekivano, bio je omrazeni ssh fuzz iz recenzija threada :mrgreen: (tamo je lose snimljen, jes), otpade boja sa zidova jbt. :butthead: Uz to je pojeo sve fazeve i fuzzy™ drajfove koje smo imali ovde, sto butikere, sto klasike, sto reizdanja. Moram snimiti to , i okaciti tamo , da osvezim thread. :bambi:

/end fuzz rant

:ziveli:

Solomon
Dimension 7

Post by Solomon » 09 Nov 2011, 16:55

Image

vrlo dobar EQ, moze se podesiti stvarno ralicitih i dobrih zvukova :)
ja mislim da je box bio ovaj
Image

Vaske023

Post by Vaske023 » 12 Nov 2011, 01:58

Image
Image
Za nijansu mi se Vintage vise svideo,mada je i squier super...

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 01 Dec 2011, 23:30

Bio danas u Novome Sadu na dva sata. Kupio mikrofone neke (behringer 3 komada i kablove, staleke neke... i naravno opet neku gitaru vise ne treba od toga praviti neki haos, ja sam debil po tom pitanju...). Usput sam isprobao
TOKAI Breezysound -
Review - Cini mi se da su magneti malko "tanki" mada to je ono shto se kaze vintage ton. :) Izrada je odlicna u nivou recimo Blade-a, obradjeni su pragovi kako treba lakirano fest. Poli finish dodushe. Na suvo gitara nije preglasna, ali definitivno ne zvuci loshe. Na njoj su bile neke kilave 9ke ali i kad smo je ukljucili u pojku (neki lampash, ne secam se koji...), shvatih da radi bar u rangu USA standarda Telca, ako ne i malko bolje, iskreno ja sam odustao od USA standard Fendera bash zato shto za menje para moze da se dobije isti takav, ako ne i bolji zvuk (pogotovo u Classic Series Fenderovim varijantama recimo, cak i sa Highway One je sretnija varijanta), a deluxe je ipak za trecinu i vishe skuplji (i mnoooooogo bolja gitara btw). Tokai su uradili upravo taj pomenuti potez. Dali su za mnogo manje para (rang do 700evra) mnogo truda oko gitare kao i super kofer da se ista sacuva. Potrebna zamena: 3way switcha (krshast je). TO je po meni jedina falinka, ali to kosta par evra. Kritika za Artist systems je - ne drzite gitare kod radijatora, ne vole one da im je pretoplo *ako neko od njih cita - drugar - Milanares sa foruma koji je bio samnom kaze da je tu stajala gitara i par puta kad je vec bio. Nece joj biti nishta za neko vreme, ali skloniti ih i nju i kopiju Rickenbackera, pod obavezno i to shto pre! :ziveli:

TOKAI RockinBetter - pomenuta kopija Rickenbackera - Na suvo zvuci opasno, jeftina gitara za ono shto je u nju ulozeno, jos jedan pun pogodak za male pare. (oko 470-500jura). Vrat debeo bash momacki, mislim da ce se svideti ljubiteljima Rickenbackera jer su ga izgleda skinuli bash lepo. Nisam je ukljucivao u pojku, nisam imao vremena, ali iskreno mislim da je odlicna bas gitara. Treba je jos isprobati!

Generalni zakljucak za Tokai - nisu opali sa kvalitetom ni u kom smislu, verovatno su najjeftiniji modeli kao i kod svake firme- malko osakaceni u nekim rejonima, ali siguran sam da je slucaj kao i kod Blejda - dobije se dosta za male pare.

Probao sam takodje i Peavey JF-1 kod njih - Odlicna kopija 335, nedefinisani su joj pomalo magneti, radi solidno, ali ne dovoljno dobro da bi fabricki magneti ostali unutra. :) Izrada je kao i kod svakog Peavey-a vrlo dobra, ipak kad se proba nova gitara ne moze se proceniti koliko ce shta potrajati jer je sve lepo i shinny. Preporuka za bluzere! :) :ziveli:

E sad...ono shto sam isprobao u Mitro's music...to sam na kraju i kupio. Postavisu tu u oprema koju imate bez puno priche. Shta mislite da je u pitanju? :mrgreen:
Image

Post Reply