Oprema Koju Imate

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Cortex
The Necromancer

Re: Oprema Koju Imate

Post by Cortex » 27 Nov 2011, 13:30

Hehe snimicu drugari, samo josh da se picnu par pedala. Ova bebica mi je trenutno omiljeni projekat kao shto rekoh, toliko su kul ove najmanje kutije, yes vala 1590A, a smestiti sve unutra je umetnost bokte. Kazhem da nije bilo ovih Digitech jackova, ne bih uspeo. Imam josh jedan jer je na tom starom digitechu bilo 3, a sad shta cu moram da jurim te njihove replacement jackove haha po netu ili neispravne Digitech pedale. Mada sumnjam da cu praviti vishe pedala, jedino ako nadjem neki projekat za tubescreamer in a 1590a enclosure.

Shto se noktiju tiche, na desnoj ruci ih imam, a na levoj ne, ako malo bolje pogledate sliku videcete da se iza domalog prsta koji svi komentarishete nalazi malil prst u pozadini, i to se taman tako namestio da izgleda kao nokat u krupnom planu domalog prsta :)

@Whosyourdaddy, probao sam sve zenere od 3V do 4.7V, razne trandzhe ,zanimljivo je da su od 10 trandzhi bf245c koje sam uzeo u Kelco-u 9 bili matchovani right out of the box~! na 2.62V. Po tvom iskustvu sa Phase 45-icom trebalo bi da je to idealno, ali nisam uspeo da ih podesim kako treba, budili su se teeeek na saaaamom kraju trimpota i to zvuk nije bio neki. tj osetio sam kako mi treba josh okretaja kako bih ga podesio, mozhda 500K trimpot, probably. Bf245A koje sam stavio su kazhem perfect matchovani na 1V i rade tu negde oko polovine trimpota kako bi i trebalo po nekakvom PeEsu...

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 27 Nov 2011, 15:32

:1: SG-a tog snimiti, za neku hardkor pank stoner krljačinu

i :1: za onu pedalu, sixty ton angel ili se tako nešto zove?

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 27 Nov 2011, 15:43

Fino izgleda pedala. Mogao bi da snimis. I mene zanima kako zvuci.

Kill surf city

Post by Kill surf city » 27 Nov 2011, 17:01

Plus jea ! :ziveli:

bancika

Post by bancika » 29 Nov 2011, 05:09

Cortex wrote: @Whosyourdaddy, probao sam sve zenere od 3V do 4.7V, razne trandzhe ,zanimljivo je da su od 10 trandzhi bf245c koje sam uzeo u Kelco-u 9 bili matchovani right out of the box~! na 2.62V. Po tvom iskustvu sa Phase 45-icom trebalo bi da je to idealno, ali nisam uspeo da ih podesim kako treba, budili su se teeeek na saaaamom kraju trimpota i to zvuk nije bio neki. tj osetio sam kako mi treba josh okretaja kako bih ga podesio, mozhda 500K trimpot, probably. Bf245A koje sam stavio su kazhem perfect matchovani na 1V i rade tu negde oko polovine trimpota kako bi i trebalo po nekakvom PeEsu...
jesi siguran da si match-ovao na pravi nacin :) Ja sam pravio pre par godina phase 90 i uzeo sam vec matchovane, mrzelo me da se ebavam. Zvucalo dosta dobro za ono sta je, samo mi nije trebalo :) Ima ovde tutorial, verovatno si video http://www.geofex.com/article_folders/f ... tmatch.htm
sumnjivo mi da su 10 vec matchovana, RG Keen je imao sa 76 mnogo velika odstupanja.
:ziveli:

bancika

Post by bancika » 29 Nov 2011, 05:11

Fuc*in' GAS i cyber monday i pred-praznicno raspolozenje ::ranting::
Doslo vreme da menjam Boss Micro BR za nesto ozbiljnije
Image

xspaceman

Post by xspaceman » 29 Nov 2011, 14:59

gde? šta? kako? koliko? utisci? :ziveli:

bancika

Post by bancika » 29 Nov 2011, 15:57

mene pitas? to je ova spravica http://tascam.com/product/dp-008/
juce sam porucio u musician's friend. Kosta u vecini radnji 299$ ali sam ubo neki cyber monday popust pa za 165$. Necu moci da je probam dok se ne vratim u Srbiju :(

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 29 Nov 2011, 23:09

Image

odmalopre i ovaj crni cab.

riljao malo ampega pokući, šije! šije! zvukčina na kub!

a u njemu zvučnjaci orginal za ampega v2, eminens nešto-nešto, 10 inča(šije i džoni depa)...

ps. kad skontam kako da snimim, snimiću, pa ću skačatlji vamo...

Trooper
Urednik

Post by Trooper » 29 Nov 2011, 23:32

Sta ti je ovo narandzasto comic-sans-rack sokocalo na boksu?

Hotstepper

Post by Hotstepper » 29 Nov 2011, 23:33

Jel ima josh neshto da metnesh u tu sobu?!? :mrgreen:

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 29 Nov 2011, 23:40

da se razumemo, sa slike je samo kabinet moj...

+Hopkins+

Post by +Hopkins+ » 30 Nov 2011, 11:17

Hehehe care, ako su to zvučnici koje sam ti ja prodao oni su 12" a ne 10" hahaha. :ziveli:
Do jaja što si zbudžio kutiju... Ja kada skupim pare za još 2 zvučnika i promenim ova dva preostala daću ti ih ako budeš hteo. Mora da grmi 4x12 na Ampega 8)

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 30 Nov 2011, 12:42

ja sve nešto tripujem da su isti ko 12 inča, mislim ne vidim razliku u veličini, a onda na netu nešto istripovao za te eminense :D

rade ko zmaj, ako budeš i ta dva prodavao, javljaj, grme ova dva, boj biju, al 4x12 je 4x12... :mrgreen: :ziveli:

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 02 Dec 2011, 00:41

Image Image Image Image Image

SPECIFICATION
Bolt-On Construction
24.75" Scale
Mahogany Body
Maple Neck
Rosewood Fingerboard
42mm Standard Nut
Thin U Neck Contour
22 XJ Frets
Chrome Hardware
ESP Tuners
TOM Bridge & Tailpiece
ESP LH-150 (B & N)
Finish: MGO (Metallic Gold)
http://www.espguitars.com/guitars/ltd-xtone/ps-1.html

Ukratko - otisao da kupim set od 3 mikrofona i kablove za njih i stalak jedan i prosetao se po radnji, spazio ovu gitaru malko je svirao zaljubio se. Otisao probao par drugih gitara i zbog jacine utiska nisam puno obracao paznju na njih. Vratio se u radnju, dobio popust jer je zima, izvadio 310 Evra (inace je 370), kupio gitaru. Idem kuci i razmisljam: dobro znash da si bolestan, znas da ovo radish jer ti prija da kupujesh gitare i menjas isprobavash posedujes prodajesh i slicna GAS sranya, a s druge strane zice - pa shta drugu i imash. Ne pusish, ne pijesh, ne vitlash zenske, ne kockash se.... uglavnom jedina zabava ti je sviranje i G.A.S. Pa ono...jbg neki ljudi bace po par hiljada dinara nedeljno samo da bi se zabavili u diskoteci i pushili kvalitetne pljuge. Ja to ne radim. Ja ovo radim i to me cini sretnim. Ostalo mi je dosadno. Ako nishta bar cu da istestiram mnogo opreme, snimim... i smatram da je to od koristi ovde za forum, pa mi znaci da bar pored ispunjavanja svojih egoisticnih zelja, cinim i neshto dobro...Mnogo opreme koju sam isprobao i imao mozda ce nekom raditi idealno, a neku naravno sam i zadrzao koja se meni svidela. Generalno najbolji lek za G.A.S. je kad nemash para. Ja sam prodao Joe Pass i imao 400Evra. Sad nemam te pare ali imam ovo ludilo od gitare i set od tri mikrofona, tri kabla i jedan novi stalak. :) :ziveli:

edit - poshto su podesavali vrat u radnji, ostali su mi duzni original plocicu koja pokriva vrat na kojoj pishe PS-1, pa cu to uzeti kad nadju gde im je. Inace je gitara jako interesantna, cuje se hollow iako je samo pola nje hollow...? :shock: Ima masti mnogo na neck hamu, a opet jako mi se svidja za akorde na bridge magnetu...Vrat ko da su meni napravili...skoro isti ko na Dean akustari mojoj. Debljji a opet tanak. Short Scala, mekano sa desetkama ko da su 9ke, stavicu verovatno 11ke ili deblje, jos cu videti. Teska gitara relativno...Mahagoni. Nije set neck - meni odgovara i nisam po tom pitanju picajzla. Civije su ESP. Indonezija, kotira u cent. Elektronika SO and SO, al to je bar lako ako krene da zeza zameniti. Preporuka ljubiteljima les paul gitara ali ako hoce da imaju taj shupalj sound pride, radi mi ko pravi 335/les paul hibrid a opet izduzili su mu telo pa me asocira i na jag/jazzmaster kad se gleda samo donji deo tela...Cudna, prelepa, odlican zvuk, dobra izrada. za te pare pogodak...ne bih uzeo da nisam mislio da je kupovina decenije, jer nisam hteo jos jednu gitaru NIKAKO (ne lazem) :D :ziveli:

Post Reply