SPECIFICATION
Bolt-On Construction
24.75" Scale
Mahogany Body
Maple Neck
Rosewood Fingerboard
42mm Standard Nut
Thin U Neck Contour
22 XJ Frets
Chrome Hardware
ESP Tuners
TOM Bridge & Tailpiece
ESP LH-150 (B & N)
Finish: MGO (Metallic Gold)
http://www.espguitars.com/guitars/ltd-xtone/ps-1.html
Ukratko - otisao da kupim set od 3 mikrofona i kablove za njih i stalak jedan i prosetao se po radnji, spazio ovu gitaru malko je svirao zaljubio se. Otisao probao par drugih gitara i zbog jacine utiska nisam puno obracao paznju na njih. Vratio se u radnju, dobio popust jer je zima, izvadio 310 Evra (inace je 370), kupio gitaru. Idem kuci i razmisljam: dobro znash da si bolestan, znas da ovo radish jer ti prija da kupujesh gitare i menjas isprobavash posedujes prodajesh i slicna GAS sranya, a s druge strane zice - pa shta drugu i imash. Ne pusish, ne pijesh, ne vitlash zenske, ne kockash se.... uglavnom jedina zabava ti je sviranje i G.A.S. Pa ono...jbg neki ljudi bace po par hiljada dinara nedeljno samo da bi se zabavili u diskoteci i pushili kvalitetne pljuge. Ja to ne radim. Ja ovo radim i to me cini sretnim. Ostalo mi je dosadno. Ako nishta bar cu da istestiram mnogo opreme, snimim... i smatram da je to od koristi ovde za forum, pa mi znaci da bar pored ispunjavanja svojih egoisticnih zelja, cinim i neshto dobro...Mnogo opreme koju sam isprobao i imao mozda ce nekom raditi idealno, a neku naravno sam i zadrzao koja se meni svidela. Generalno najbolji lek za G.A.S. je kad nemash para. Ja sam prodao Joe Pass i imao 400Evra. Sad nemam te pare ali imam ovo ludilo od gitare i set od tri mikrofona, tri kabla i jedan novi stalak.
edit - poshto su podesavali vrat u radnji, ostali su mi duzni original plocicu koja pokriva vrat na kojoj pishe PS-1, pa cu to uzeti kad nadju gde im je. Inace je gitara jako interesantna, cuje se hollow iako je samo pola nje hollow...?

Ima masti mnogo na neck hamu, a opet jako mi se svidja za akorde na bridge magnetu...Vrat ko da su meni napravili...skoro isti ko na Dean akustari mojoj. Debljji a opet tanak. Short Scala, mekano sa desetkama ko da su 9ke, stavicu verovatno 11ke ili deblje, jos cu videti. Teska gitara relativno...Mahagoni. Nije set neck - meni odgovara i nisam po tom pitanju picajzla. Civije su ESP. Indonezija, kotira u cent. Elektronika SO and SO, al to je bar lako ako krene da zeza zameniti. Preporuka ljubiteljima les paul gitara ali ako hoce da imaju taj shupalj sound pride, radi mi ko pravi 335/les paul hibrid a opet izduzili su mu telo pa me asocira i na jag/jazzmaster kad se gleda samo donji deo tela...Cudna, prelepa, odlican zvuk, dobra izrada. za te pare pogodak...ne bih uzeo da nisam mislio da je kupovina decenije, jer nisam hteo jos jednu gitaru NIKAKO (ne lazem)