Funkomat wrote:nenadnenad wrote:
Inace, koristi je i frusciante.
Kao i sve ostale pedale.
@ jcm800
Kako radi taj EHX delay?
Pa ne radi loše. Šta znam, ja nisam neki specijalista za delaye ne koristim ih često...Povremeno ga uključim, ono kad mi treba nekih par slap backova i to je to...Ne koristim ga previše pa je i moje iskustvo ograničeno...ali iz onoga što sam do sada probao...vrlo svijetao i vrlo precizan. Dobar je za slap backove baš onako prezentan i tačan u reprodukciji...Delay time mu je ohoho... Mrzi me sad da palim pojačalo da mjerim max...ali sigurno bar 3 sekunde...possibly more...
Malo je teško kontrolisati ga u srednjem opsegu delay timea...Vrrrrlo malo pomjeranje ima veliki efekat na delay...Tako da ako ti treba neki unaprijed definisan tempo za slap backove treba ti vrlo "mekana" ruka da ga podesiš...To mi je pomalo mana kod ove pedale...
Takođe, izdvojio bih da mu upravo ta svojstvena preciznost i prezentnost smeta kod vrlo kratih ponavljanja (bar za moj ukus) jer se zbog oštrine, ponavljanja ne slivaju lijepo u opdajuću jeku u pozadini već onako STACCATTO...
ccc
c c Ovo je naročito izraženo sa overdriveom...
Ali kao što rekoh, ja nisam neki stručnjak za delaye... vjerovatno bi naš kolega Nyarlathotep mnogo bolje uspio da ga namjesti...
Ono što mu je veeeeeeliki plus kod mene je što je true bypass...Što je vrlo rijetko kod digitalnih delaya...a meni zaprevo upravo to i treba...da čuči pri kraju lanca i ne ometa signal dok ga ne pozovem da to uradi...(što je vrlo rijetko, jelte)...
Uglavnom, jeftiniji je od Bossa DD3 ili DD6 a bolje radi od oba...Građen kao tenk...Još je i true bypass...kud ćeš bolje...Vrijedi za te pare...100eur