Oprema Koju Imate

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
jcm 800

Re: Oprema Koju Imate

Post by jcm 800 » 17 Apr 2009, 01:39

Ljudi,
evo i kod mene bila prinova....veeeeeeeeeeeeeeelika prinova... :bounce:

Marshall je dobio pojacanje u vidu josh jedne 4x12 Celestion 120w kutije... :metal4:
Image

A i pedale su dobile pojacanje (MXR Line Booster Mc 401, dolje lijevo) a i svoj board...sada su konacno grupisane zajedno u neku smislenu cjelinu... :jeej:
Image

Znate li kakav je osjecaj svirati Marshallov full stack u sobi... ::ranting:: :gitara2:
Ovo odista pomjera vazduh...Zvuk probija sa svih strana...strashno...

A tek moje komsije sto su odusevljene...Kad sam ga prikljucio prvih pola sata sam svirao iskljucivo uvodni riff iz Steal Away (The Night) od Ozzyja i Hell Patrol od Priest... :motz4:
Al sam gadan... :mrgreen:

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 17 Apr 2009, 02:00

jcm 800 wrote: Znate li kakav je osjecaj svirati Marshallov full stack u sobi... ::ranting:: :gitara2:
Cestitam i sve to, drago mi je sto si nabacio extra rig, ali verovatno da je mnogo bolji osecaj svirati ovo pred bar dvestotinak ljudi u nekom klubu. Mada je i za ovakvu priliku ovo preterano...
:nixweiss:

sinisake
The original one

Post by sinisake » 17 Apr 2009, 02:08

Znate li kakav je osjecaj svirati Marshallov full stack u sobi... ::ranting:: :gitara2:
Neprijatan? :)

Lepa oprema, uzgred. :D

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 17 Apr 2009, 02:15

sinisake wrote:
Ako cemo biti jako skromni... :D

Cestitam. :ziveli:

I meni bi dobro dosao jedan 4x12... :hide:

jcm 800

Post by jcm 800 » 17 Apr 2009, 08:16

sirac-šunka wrote:
jcm 800 wrote: Znate li kakav je osjecaj svirati Marshallov full stack u sobi... ::ranting:: :gitara2:
Cestitam i sve to, drago mi je sto si nabacio extra rig, ali verovatno da je mnogo bolji osecaj svirati ovo pred bar dvestotinak ljudi u nekom klubu. Mada je i za ovakvu priliku ovo preterano...
:nixweiss:
Naravno, bice i to...
I to uskoro...Ovo i nije namijenjeno za sobu, ali gdje da ga drzim u medjuvremenu... u klubu?
Vjerovatno je jos bolji osjecaj svirati ga na stadionu...ali...

jcm 800

Post by jcm 800 » 17 Apr 2009, 08:19

sinisake wrote:
Neprijatan? :)

a. Ni najmanje. Naprotiv...osjecaj je da zvuk dolazi sa svih strana, prosto pumpa, vrlo intenzivno i nezaboravno iskustvo...Nazalost ne moze se ponavljati tako cesto. Prvo zbog sluha, drugo zbog komsija...Ali par minuta nedjeljno (recimo u nedjelju popodne... :XD: ) nece skoditi ni jednom ni drugom....

b. Hvala...

sub_zer0
MF veteran

Post by sub_zer0 » 17 Apr 2009, 08:52

Steal Away (The Night) od Ozzyja i Hell Patrol od Priesta
Tooooooooo. Rooookaj :metal: :gitara2: :metal4: :metal4: :butthead:

Dejaah

Post by Dejaah » 18 Apr 2009, 13:48

svaka cast !!! cestitam :mrgreen: :ziveli:
spreman si za rock em ring :D

nenadnenad

Post by nenadnenad » 18 Apr 2009, 14:59

jel sam se zajebao sto sam ponudio boss FV 50 L volume pedalu za 20eu \ 1900din ?
Platio sam je 1600din prosle godine al vidim da je oko 70-80eu nova.
Ispravna je inace, jedino je malo prasnjava i sharafi na poledjini nisu iste 'sorte' :mrgreen:
Ne bi da budem gramziv sad al kontam da sam mogao biti pametniji..u svakom slucaju bicu najverovatnije 20eu blizi novom pojacalu :mrgreen:

Inace, koristi je i frusciante.

xspaceman

Post by xspaceman » 18 Apr 2009, 15:15

nenadnenad wrote:jel sam se zajebao sto sam ponudio boss FV 50 L volume pedalu za 20eu \ 1900din ?
Platio sam je 1600din prosle godine al vidim da je oko 70-80eu nova.
Ispravna je inace, jedino je malo prasnjava i sharafi na poledjini nisu iste 'sorte' :mrgreen:
Ne bi da budem gramziv sad al kontam da sam mogao biti pametniji..u svakom slucaju bicu najverovatnije 20eu blizi novom pojacalu :mrgreen:

Image

hehehehehe 300din zarade , pa to je zelenašenje na ovu današnju krizu! :lol: :lol: :lol:

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 18 Apr 2009, 16:18

nenadnenad wrote:

Kao i sve ostale pedale. :D

@ jcm800
Kako radi taj EHX delay?

nenadnenad

Post by nenadnenad » 18 Apr 2009, 16:49

ma ne, neko me je izbedacio jer je L pedala , kao nije za gitaru pa sam posle video da koristi gitarista iz rhcp :mrgreen:

tyler durden
MF veteran

Post by tyler durden » 18 Apr 2009, 17:15

tyler durden wrote:
friedman wrote:Unapred se radujem slikama PRS-a? Je l' custom 24 beše? Koja boja? :D
Custom 24, Blue matteo QUILT maple, vrat i glava iz jednog dela.... JJJOOOOJJJJJJ!!!!! :D :D :D :banana: :banana3: :jeej: :jeej: :jeej:
Joj ovi pederi iz kurirske sluzbe ne rade do utorka!!!!! Taman sam se ponadao da ce danas raditi, i da ce mi stici gitara, a oni resili da spoje cele praznike i ne rade do utorka!!! Poludecu....... ::ranting::

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 18 Apr 2009, 17:18

nenadnenad wrote:ma ne, neko me je izbedacio jer je L pedala , kao nije za gitaru pa sam posle video da koristi gitarista iz rhcp :mrgreen:
Pa nije. :D
The low-impedance FV-50L is designed for connection after effects units for use with keyboards.
Ali radi i sa gitarom. :ziveli:

Mislim da je John koristi da kontrolise neki od efekata a ne kao standardnu volume pedalu...

jcm 800

Post by jcm 800 » 18 Apr 2009, 20:07

Funkomat wrote:
nenadnenad wrote:

Kao i sve ostale pedale. :D

@ jcm800
Kako radi taj EHX delay?
Pa ne radi loše. Šta znam, ja nisam neki specijalista za delaye ne koristim ih često...Povremeno ga uključim, ono kad mi treba nekih par slap backova i to je to...Ne koristim ga previše pa je i moje iskustvo ograničeno...ali iz onoga što sam do sada probao...vrlo svijetao i vrlo precizan. Dobar je za slap backove baš onako prezentan i tačan u reprodukciji...Delay time mu je ohoho... Mrzi me sad da palim pojačalo da mjerim max...ali sigurno bar 3 sekunde...possibly more...

Malo je teško kontrolisati ga u srednjem opsegu delay timea...Vrrrrlo malo pomjeranje ima veliki efekat na delay...Tako da ako ti treba neki unaprijed definisan tempo za slap backove treba ti vrlo "mekana" ruka da ga podesiš...To mi je pomalo mana kod ove pedale...

Takođe, izdvojio bih da mu upravo ta svojstvena preciznost i prezentnost smeta kod vrlo kratih ponavljanja (bar za moj ukus) jer se zbog oštrine, ponavljanja ne slivaju lijepo u opdajuću jeku u pozadini već onako STACCATTO...ccc c c Ovo je naročito izraženo sa overdriveom...

Ali kao što rekoh, ja nisam neki stručnjak za delaye... vjerovatno bi naš kolega Nyarlathotep mnogo bolje uspio da ga namjesti...

Ono što mu je veeeeeeliki plus kod mene je što je true bypass...Što je vrlo rijetko kod digitalnih delaya...a meni zaprevo upravo to i treba...da čuči pri kraju lanca i ne ometa signal dok ga ne pozovem da to uradi...(što je vrlo rijetko, jelte)...

Uglavnom, jeftiniji je od Bossa DD3 ili DD6 a bolje radi od oba...Građen kao tenk...Još je i true bypass...kud ćeš bolje...Vrijedi za te pare...100eur

Post Reply