Žice za električnu gitaru - razmena mišljenja i predlozi.
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Zice za elektricnu gitaru... razmena misljenja i predlo
Ee, vidis, te fino deluju, davno sam ih trazio, nije ih bilo nigde pa sam i zaboravio. Videcu, ako ostane ibanez dovoljno dugo kod mene (a nadam se da nece) mozda stavim i te. Al opet potpisujem, najlepsi osecaj ikad sam imao sa onim ZW10-60 zicama, samo kad bi mogle u E da se stimuju, gde bi mi bio kraj
U Mariću ih ima uvek, već nekoliko godina ih koristim. Pokušavao da šaram sa D Addario, Dunlopima raznim, GHS i još koječim, i uvek se vraćao ovima.
pre par godina uzeo u Miksu neki komplet 12-56, čini mi se da su bile Erni Bol.
kad sam ih stavio na Ibaneza RG370 (koji sam tada imao), flojd se podigao do plafona u D štimu, zbog prevelike tenzije. Tada sam se ložio na Death, pa je ovo bilo kao da ste detetu oduzeli najdražu igračku, ono, baš skenj osećaj. I tako se ja preštimam u H, čisto na mesec dana, dok ne kupim neke 10ke. Više od 3 godine sam ostao u H koliko mi se svidelo, tačnije, mislim da se nikad nisam vratio u D na toj gitari
sećam se da su mi baš bile prijatne te žice...onako, bile su mekane s obzirom na debljinu. Pored toga je bio neki Zakk Wylde komplet koje su bile još deblje čini mi se. Kontao sam njh da uzmem sledeći put, ali posle do Miksa više nisam išao, jbg.
kad sam ih stavio na Ibaneza RG370 (koji sam tada imao), flojd se podigao do plafona u D štimu, zbog prevelike tenzije. Tada sam se ložio na Death, pa je ovo bilo kao da ste detetu oduzeli najdražu igračku, ono, baš skenj osećaj. I tako se ja preštimam u H, čisto na mesec dana, dok ne kupim neke 10ke. Više od 3 godine sam ostao u H koliko mi se svidelo, tačnije, mislim da se nikad nisam vratio u D na toj gitari

sećam se da su mi baš bile prijatne te žice...onako, bile su mekane s obzirom na debljinu. Pored toga je bio neki Zakk Wylde komplet koje su bile još deblje čini mi se. Kontao sam njh da uzmem sledeći put, ali posle do Miksa više nisam išao, jbg.
- Kurtz Igor
Samo Gibson desetke. Les Paul, brite wires... Koje god... 

Koristim ih cca godinu i po dana, i zadovoljan sam.
Drop B štim i sve radi po PS-u.

lol o njima sam pričao baš, to su te žice.
Sinoc sam drugaru namontirao 
K'o paucina jbt :/
K'o paucina jbt :/
- Dersu Uzala
To je za Ingvetu predebelo
. Sedmice.

Nemo' si takav, svira Ingveta mnogo deblje basove, ali SAMO kada ne panji stack-ove jerbo stalno izlecu osiguraci.

Spoiler:
- Dersu Uzala
Re: Žice za električnu gitaru - razmena mišljenja i predlozi
Pa svira hibridne, neke blesave kombinacije, deblje zice su neke iz kompleta 10-ki, neke iz 9-ki, a treble zice (donje 3) su iz osmica a vriao je i sedmice bez problema, ali ja to nisam ni video u radnji ne pamtim. Niti vidim na sajtu.
Jes', ako mu je verovati 8-48 (tj 8 do 11™) half step down. http://youtu.be/bDhNu0x6QgY @2:28
Nego, opet, jes - nema tih miksova po sajtovima, a ni po radnjama. Ima EB nesto, ali po broj je deblja svaka.
Secam se da sam jedno vreme jurio onaj Steve Morse mix, nenamotane iz .11, a namotane iz .10 (znaci 11-46), ali i od toga slaba vajda.
Izgleda da su se i ovi iz EB-a umorili od objasnjavanja da je on Morse a mi nismo
pa su i na sajtu okacili da svira regularne desetke
. http://www.ernieball.com/products/elect ... ckel-wound
Nego, opet, jes - nema tih miksova po sajtovima, a ni po radnjama. Ima EB nesto, ali po broj je deblja svaka.
Secam se da sam jedno vreme jurio onaj Steve Morse mix, nenamotane iz .11, a namotane iz .10 (znaci 11-46), ali i od toga slaba vajda.
Izgleda da su se i ovi iz EB-a umorili od objasnjavanja da je on Morse a mi nismo

Al kad sam cuo da gibbons svira sedmice... Ono, ne znam kako ta debljina podnese najobicniji bending
- Dersu Uzala
Ali oni su svojevremeno sirili pricu (ZZ top) kako im neko pravi custom zice a od branika nekog starog Dodgea, kultnog. Texas, ko bi ga znao, ne bi me cudilo da se nisu zezali.
Meh, kao prica da gibons svira iskljucivo spljostenim i isturpijanim novcicima od jednog pezosa, a u stvari koristi torteks belu kornjacicu, 0.7 ili tako nesto
Poznat je i kao ljubitelj Hotrodova
Zapravo mislim da je ta priča sa žicama od branika plasirana baš u tu neku svrhu .. davanja važnosti automobilima. Ja sam čuo varijantu sa Fordom iz 38. i to od maske, rešetke za hladnjak ali... Inače je poznat po svom Fordu Eliminatoru iz 33. U modifikovanoj verziji kad je bilo aktuelno lansiranje spejs šatla napravili su ga da leti u spotu Rough boy ? ili beše Legs ? idem na tubu da se podsetim