Šta ste lepo od opreme probali ovih dana :-)

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Re: Šta ste lepo od opreme probali ovih dana :-)

Post by nemanjavelimirovic » 02 Dec 2011, 01:00

sirac-šunka wrote:Zašto jednostavno neko ne otvori topic: "Oprema koju Nemanja Velimirović ima, imao ili je prodao/zamenio..." ili "Nemanja Velimirović: oprema" ili nešto na taj fazon... :cao:
:lol: :XD: :rlol:
Ili jos bolje - Psihijatrijsko posmatranje clanova foruma sa GAS sindromom. Uglavnom bi ja bio tematika uz sigurno zaradjenu terapiju vezivanje na kratko u ustanovi bez kompjutera, oglasa i testova na ju tjubu. Samo cista voda hleb priruda i bela soba. Za godinu dana apstinencije od kupoprodaje gitara/sviranja gitara ostaviti subjekat u sobu sa aster kompletom na par meseci. Za to vreme skloniti negde kompletnu opremu koju je subjekat (citaj sindrom - Hrchak) sakupio ili prodati i vratiti bar deo para. Subjekt bi trebao da posle tih par meseci oseca vezanost za datu gitaru i pojacalo, gde ce se nadamo nece javiti potreba za kupovinom bolje niti reestrakcijom memorije vezane za opskurne radnje iz proslosti. Subjekat pustiti kuci pod jakim nadzorom i uz zakljucavanje IP adrese i ogranicavanje pristupa svim sadrzajima koji bi inicirali ponovno zavisnost i neadekvatno ponasanje. :mrgreen: :ziveli:

luci

Post by luci » 02 Dec 2011, 01:01

ja sam nemanja i bolujem od GAS-a bi bio idealan naziv teme...

veruj mi nikad sa tobom ne bi upario tu gitaru, al nek te lepo sluzi... :ziveli:

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 02 Dec 2011, 01:04

luci wrote:ja sam nemanja i bolujem od GAS-a bi bio idealan naziv teme...

veruj mi nikad sa tobom ne bi upario tu gitaru, al nek te lepo sluzi... :ziveli:
Zamalo da uzmem kao tvoju! Ta mi se svidela takodje, ali je nisam ukljucivao u pojacalo da ne bih otisao prodao organ i dosao sa dve tri cetiri pet gitara (zavisi od organa) i sa svima njima otisao u shumu, uzeo dvocevku i pucao si u vugla zbog aftereffect-a kajanja. . :XD: :mrgreen: :ziveli:

Bozha

Post by Bozha » 02 Dec 2011, 01:19

sirac-šunka wrote:Zašto jednostavno neko ne otvori topic: "Oprema koju Nemanja Velimirović ima, imao ili je prodao/zamenio..." ili "Nemanja Velimirović: oprema" ili nešto na taj fazon... :cao:
www.nemanjavelimirovic.com - gas portal

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 02 Dec 2011, 02:16

nemanjavelimirovic wrote: Jeste semi hollow! USA marka je u pitanju.
:?: :?: :?: :kokice:

sl0e

Post by sl0e » 11 Dec 2011, 23:11

Juce je Cortex stavio za kahvu, te je pozvao mene, Guv'nora i Obossa u svoju rezidenciju u strogom centru grada, na isprobavanje raznoraznih finih gitara, pedala i naravno, zvezde perjanice P&K Jive King amp-a.

Naslo se tu sve sto jednom gitaristi moze da zatreba. Dva odlicna telekastera, twang masine, Guv'nor-ov nitro relic'd strat, Cortex-ov SG i moj skromni strat. Sve je to proslo kroz high&low inpute pomenutog pojacala, kroz raznorazne pedale - tube driver, custom delay, custom wah, OCD, Octafuzz, DejaVibe, Analogman Sunface, Klon drive, itd itd.

Sledi i par utisaka:

1) Prosvirah malo custom telekastera koje je delimicno delo majstor Oboss-a (vrat tj.). Ako sam dobro razumeo, tj, ako sam nesto pogresio ispravite me :oops: . Utisak - NAJDEBLJI vrat koji sam ikada drzao u ruci. Majstor Oboss rece da je debljina jedan inc celom duzinom, ljudi moji meni se ono cini jos deblje. Nemam ja ruke za ono i def. ne znam sta bih radio sa tom gitarom, mada mi je jedan od utisaka o.d.l.i.c.a.n setup, vrlo niska i zategnuta akcija, jasnoca i artikulisanost zvuka, ostrina, bajt. Sonicno je meni mnogo trebbly ta gitara, ali me akcija na fretboardu odusevljava. Da je malo tanji vrat, to bi def. bilo nesto sto ja zelim od telekastera, naravno sa malo muljavijim magnetima.
2) Isto tako prosvirah i Cortex-ovog telekastera. Vragolan nece da se pohvali javno, ostavicu njemu, ali moram da pomenem ovu gitaru, koja me je isto tako odusevila svojom svirljivoscu i zvukom, prvenstveno u neck poziciji, ali i u bridge poziciji kada je izvucen push/pull pot. Cortex ce bolje objasniti modifikaciju, ja bih samo da pomenem da to odlicno radi kada se potera kroz tube drivera. Gitara ima vrat vrlo slican mom AmStd stratu, mozda minimalno visu akciju za moj ukus, ali to je u principu to. Klasican tele ton, za neku neverovatno malu kintu. E i da, to je Nemanjin bivsi telac :mrgreen: Cortex rebounder :mrgreen:
3) Svirah malo i bancikin hendrix fuzz. To je u principu i sumiran utisak o pedali u jednoj reci. Klasican Hendrix ton, upakovan u EKSTREMNO pedantno pakovanje, zvuk velik kao kuca koji se prelepo rascisti vol potenciometrom, apsolutna milina svirati, korigovati trebble wah-om, whatevz. Cista 10tka.
4) Cortex-ov wah. Prica za sebe. Dva moda, jedan vintidzastiji voicing, vrlo prijatne frekvencije bez onog vristanja, pristojna kolicina sweep-a, sve to za nekih 100tinak dinara kako Cortex rece. Da, komponente su ga kostale 100tinak dinara, apart from d kucista. Drugi mod kind-of-morley, malo manje svipa, pogodno za neki high-gain. Odlican wah. Jedva cekam da probam kada bude bio zuti fejzel unutra.
5) P&K Jive king. Zvezda veceri (apart from the Milka keksa od cokoladnog musa kojeg smo ja i cika Oboss tamanili). Sou od pojacala. U jednom trenutku sam zatekao sebe kako ispijam sok dok cika oboss svira riff, to zvuci odlicno, artikulisano, zdravo, definisano, ma onako studijski, na sobnoj jacini. Sobnoj. Amp je toliko versatilan da komotno moze da se namesti ekstremno zdrav zvuk za kucne uslove. Da pricam o ampu kako inace treba mogu samo o iskustvu sa Guitar Art festivala i Guv'nor-ovog demoa, ali na osnovu jucerasnjeg iskustva mogu samo reci da zelim takvu makinu za sebe. Mene ono strasno sonicno podseca na Fender princetone, reverb na ampu je klasican fender reverb, pojacalo je malo basovitije, inace imam obicaj da srolam treble pot, ovde sam morao da stavim na 6-7, ali su tu vrlo prijatni visoki, bas kako treba. Ljuba je kasnije demonstrirao full power svog pedalboarda direkt u amp sa namuljanim preamp volume-om, malo taj crunch podseca blago na vox ampove, sve u svemu, nesto sto prosto tera da sviras. Must have, a sigurno i hocu jednog dana, kada se skrpim sa kintom jednom u zivotu.

Spontano je nastala i jedna slika sa ovog mini samita, imali smo i selebritija u blizini. Nadam se da ne zameras Cortexe sto sam okacio. :mrgreen: :ziveli:

Image

Uzdravlje :ziveli:

Kill surf city

Post by Kill surf city » 11 Dec 2011, 23:18

JT approved \m/

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 12 Dec 2011, 08:25

Fender se udruzio sa Timberlendom u lincu gibsona... :o :lol:

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 12 Dec 2011, 09:20

sl0e wrote:Utisak - NAJDEBLJI vrat koji sam ikada drzao u ruci.
sl0e wrote:...jasnoca i artikulisanost zvuka, ostrina, bajt.
Pure Blackguard, son.
sl0e wrote:Nemam ja ruke za ono i def. ne znam sta bih radio sa tom gitarom...
:ziveli:

sl0e

Post by sl0e » 12 Dec 2011, 14:41

Proguglah malo blackguard, naidjoh na taj telekaster. Rece i Oboss da se radi o '54 modelu sa tzv. "baseball bat" vratom. Jedino sto bih primetio jeste da mi Oboss-ov vrat deluje mnogo cvrsci i masivniji, narocito u delu ispod nut-a gde je, cini mi se, npr ovaj: http://www.atomeveeclipse.com/guitars/1 ... age065.jpg tanji. Razgledao sam slike bas takvog originalnog telca na http://www.atomeveeclipse.com/guitars/1 ... Lilly.html.

Sve u svemu, posto znam za koga je, verujem da ce buduci vlasnik biti ekstremno ekstremno zadovoljan. U to ime :ziveli:

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 12 Dec 2011, 14:49

Meni je odlicno kad gitara ima debeo vrat. Teze se krivi, kapiram, a i osecaj je potpuniji, tj cela shaka je popunjena pa je osecaj kontrole odlican. Na Baja telcu mi je odlican vrat a i na ovom LTD-u jer je deblji. Na Deluxe-u je ono standardan, mozda malko deblji od standard fender vrata i to je ok.
Stvar ukusa sigurno kao i sve drugo. :ziveli:

sl0e

Post by sl0e » 12 Dec 2011, 14:55

Ma okej je debeo vrat, kao npr. na EJ stratu ili nesto slicno... Za obicne smrtnike, ovaj vrat je overkill. Jos sam i ja preko standardnih dimenzija, pa mi je cim. Mislim, kontam da bih se navikao, ali def. nije to svaciji cup of tea.

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 12 Dec 2011, 15:19

Malo više o tom vratu (zašto & kako & svaka čast majstorima) sam napisao ovde: ->Mariner Rocketella Blackguard Telecaster<-

bancika

Post by bancika » 12 Dec 2011, 17:52

Image

u nedostatku prave gitare dobro dodje i ovo :) interesantna spravica i nije uopste trivijalno. Neke pesme su na hardest levelu teze nego na pravoj gitari :)

Rocker.
MF veteran

Post by Rocker. » 12 Dec 2011, 21:31

Image

Gretsch G5120,700 evra u mitrosu.Gitara lepo radi,mekana,niska akcija.Pri upotrebi bigsbija se ne rastimava.Izrada solidna.Sve u svemu ko nema para za americku verziju(cetiri puta skuplja ali ne i cetiri puta bolja),jako fina gitara...

Post Reply