Juce je Cortex stavio za kahvu, te je pozvao mene, Guv'nora i Obossa u svoju rezidenciju u strogom centru grada, na isprobavanje raznoraznih finih gitara, pedala i naravno, zvezde perjanice P&K Jive King amp-a.
Naslo se tu sve sto jednom gitaristi moze da zatreba. Dva odlicna telekastera, twang masine, Guv'nor-ov nitro relic'd strat, Cortex-ov SG i moj skromni strat. Sve je to proslo kroz high&low inpute pomenutog pojacala, kroz raznorazne pedale - tube driver, custom delay, custom wah, OCD, Octafuzz, DejaVibe, Analogman Sunface, Klon drive, itd itd.
Sledi i par utisaka:
1) Prosvirah malo custom telekastera koje je delimicno delo majstor Oboss-a (vrat tj.). Ako sam dobro razumeo, tj, ako sam nesto pogresio ispravite me

. Utisak - NAJDEBLJI vrat koji sam ikada drzao u ruci. Majstor Oboss rece da je debljina jedan inc celom duzinom, ljudi moji meni se ono cini jos deblje. Nemam ja ruke za ono i def. ne znam sta bih radio sa tom gitarom, mada mi je jedan od utisaka o.d.l.i.c.a.n setup, vrlo niska i zategnuta akcija, jasnoca i artikulisanost zvuka, ostrina, bajt. Sonicno je meni mnogo trebbly ta gitara, ali me akcija na fretboardu odusevljava. Da je malo tanji vrat, to bi def. bilo nesto sto ja zelim od telekastera, naravno sa malo muljavijim magnetima.
2) Isto tako prosvirah i Cortex-ovog telekastera. Vragolan nece da se pohvali javno, ostavicu njemu, ali moram da pomenem ovu gitaru, koja me je isto tako odusevila svojom svirljivoscu i zvukom, prvenstveno u neck poziciji, ali i u bridge poziciji kada je izvucen push/pull pot. Cortex ce bolje objasniti modifikaciju, ja bih samo da pomenem da to odlicno radi kada se potera kroz tube drivera. Gitara ima vrat vrlo slican mom AmStd stratu, mozda minimalno visu akciju za moj ukus, ali to je u principu to. Klasican tele ton, za neku neverovatno malu kintu. E i da, to je Nemanjin bivsi telac

Cortex rebounder
3) Svirah malo i bancikin hendrix fuzz. To je u principu i sumiran utisak o pedali u jednoj reci. Klasican Hendrix ton, upakovan u EKSTREMNO pedantno pakovanje, zvuk velik kao kuca koji se prelepo rascisti vol potenciometrom, apsolutna milina svirati, korigovati trebble wah-om, whatevz. Cista 10tka.
4) Cortex-ov wah. Prica za sebe. Dva moda, jedan vintidzastiji voicing, vrlo prijatne frekvencije bez onog vristanja, pristojna kolicina sweep-a, sve to za nekih 100tinak dinara kako Cortex rece. Da, komponente su ga kostale 100tinak dinara, apart from d kucista. Drugi mod kind-of-morley, malo manje svipa, pogodno za neki high-gain. Odlican wah. Jedva cekam da probam kada bude bio zuti fejzel unutra.
5) P&K Jive king. Zvezda veceri (apart from the Milka keksa od cokoladnog musa kojeg smo ja i cika Oboss tamanili). Sou od pojacala. U jednom trenutku sam zatekao sebe kako ispijam sok dok cika oboss svira riff, to zvuci odlicno, artikulisano, zdravo, definisano, ma onako studijski, na sobnoj jacini. Sobnoj. Amp je toliko versatilan da komotno moze da se namesti ekstremno zdrav zvuk za kucne uslove. Da pricam o ampu kako inace treba mogu samo o iskustvu sa Guitar Art festivala i Guv'nor-ovog demoa, ali na osnovu jucerasnjeg iskustva mogu samo reci da zelim takvu makinu za sebe. Mene ono strasno sonicno podseca na Fender princetone, reverb na ampu je klasican fender reverb, pojacalo je malo basovitije, inace imam obicaj da srolam treble pot, ovde sam morao da stavim na 6-7, ali su tu vrlo prijatni visoki, bas kako treba. Ljuba je kasnije demonstrirao full power svog pedalboarda direkt u amp sa namuljanim preamp volume-om, malo taj crunch podseca blago na vox ampove, sve u svemu, nesto sto prosto tera da sviras. Must have, a sigurno i hocu jednog dana, kada se skrpim sa kintom jednom u zivotu.
Spontano je nastala i jedna slika sa ovog mini samita, imali smo i selebritija u blizini. Nadam se da ne zameras Cortexe sto sam okacio.
Uzdravlje