Šta ste lepo od opreme probali ovih dana :-)

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
umart

Re: Šta ste lepo od opreme probali ovih dana :-)

Post by umart » 22 Dec 2011, 00:47

ovi grecevi razbijaju.ja svirao ovo:

Image

danas u mitrosu,i zaljubio se do usiju.zato sto je sa dusom i karakterom,kao djevojka,bukvalno ti smeta dok sviras,tu je i malo mucenja da bi sve izveo da valja,ali zato je i izazovnije,unikatan ton,nije ni nalik nijednoj dzitri koju ikad probah,jasna i koncizna a izuzetno mudovita...plus sto je nevjerovatno seksi u tom svom retro fazonu.da sam imao tih 480 e u dzepu danas sigurno bi je priveo kuci pa me ostavila zena i odrekla familija.

luci

Post by luci » 22 Dec 2011, 02:15

taman sam se smirio od ideje da prodajem svoju gitaru i uzimam ovo, sad sam opet popaljen...

jel oce neko mog ibaneza :D

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 22 Dec 2011, 10:11

eto umart jel vidish da znash shta valja :ziveli: Ti gretsch-ovi LP i SG fazoni sa bigzbijem su presexy, da nemam gibson-a ne bih razmishljao niti jedan jedini momenat, kad bih kupovao taj fazon gitare opet, uzeo bih gretsch-a bez razmishljanja.
klasa brale.

umart

Post by umart » 22 Dec 2011, 17:06

:ziveli:

probah i one tokai-je sto ostase u artistu,tj ostala su ona dva od oko 350e,onaj honeyburst odlican,mastan,bas ima taj zub u midlovima za neku stonericu i sladzericu ko voli.na zalost i pored ovih dobrota sto probasmo ipak ortak zbog kojeg se dadosmo u ovu akciju cekiranja LP-olikih dzitri po gradu od oko 400 e se odlucio za LTD eclipse-a u artistu.fakat sjajna dzitra za tu lovu,jako lijepo radi,lijep i coil-tap i mozda najbolja dzitra od svih ovih za neki moderniji zvuk,ali ok,o ukusima ne vrijedi raspravljati.ipak,ja jos ne mogu da se oporavim kako neko moze da ima pare u dzepu i ne ponese onog gretch-a kuci.

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 22 Dec 2011, 17:23

umart wrote:LTD eclipse-a u artistu
aj malo detaljnije? :D koji model, koliko para?

umart

Post by umart » 22 Dec 2011, 17:32

ne smijem da ti kazem,ubice me ortak ako ga nije uzeo jos,trebao je jutros da ode i uzme nije mi se jos javio.aj pitacu ga sad,ako je uzeo ili odustao vracam se sa detaljnim izvjestajem. :ziveli:

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 22 Dec 2011, 17:45

:lol:
pametno, mada ne mora zbog mene, ja sam miran sa gitarama bar godinu-dve :mrgreen: :ziveli:

jedino sto bi me zanimalo je da probam ec256, i posle da se jedem sto nisam uzeo kes a ne ibanez :lol:

umart

Post by umart » 22 Dec 2011, 17:51

bas sad javio da je pakuju.ltd eclipse 200qm see thru black je u pitanju,s' obzirom na drvo i na njihove magnete jako jako lijepo radi,samo takav sustejn,poprilicno moderan jasan i koncizan zvuk,mracniji i dublji ali se to momku i najvise dopalo.hardver i izrada klasicno ltd-ovski samo takvi,a i da se ne lazemo izgleda mnogo seksi a i prakticno se svira sama,ni premeka ni pretvrda sto je bio validan argument jer nije nesto iskusan momak kao svirac,zato je npr gretch skoro odmah otpao,koliko god ja navijao za njega :mrgreen:

potrazite po ostalim mitrosima,mozda imaju jos koji komad,sa popustom na kes 15 posto ovo su nenormalno dobre pazarine.ec256 nema u bg-u,ako ti je tako lakse. :ziveli:

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 22 Dec 2011, 17:57

lakse mi je :D
lespolika gitara mi nije TO ako je flattop (tj nema stomacic i po mogucstvu binding), jos ova ima 24 praga... fuj! :grummel_2: :lol: :mrgreen:

a ozbiljno mislis da je ec200 bolji od epi std? jeste li probali vise epifona ili samo jednog?

bancika

Post by bancika » 22 Dec 2011, 18:01

mislim_stvarno wrote::ziveli:
lespolika gitara mi nije TO ako je flattop (tj nema stomacic i po mogucstvu binding), jos ova ima 24 praga... fuj! :grummel_2: :lol: :mrgreen:
moze jos gore od toga, zamisli ovo
Image

umart

Post by umart » 22 Dec 2011, 18:23

lakse mi je :D

a ozbiljno mislis da je ec200 bolji od epi std? jeste li probali vise epifona ili samo jednog?
brate toliko ih je proslo kroz moje ruke,i std i customa i spesla sl,do prophecy serije tokai u tom LP kontekstu jede epi,hardver je koliko mi se cini manje vise isti,topovi su bolji ili isti,a tonski je bolji x na enti broj puta,narocito onaj honeyburst.LTD ima bolji hardver i bolji ton,za modernu ziku.i izgleda ljepse.gretch je druga prica,nije LP u tom striktnom smislu,pa mogu samo da ti kazem da bi mijenjao hiljadu epija za jednog gretch-a.hammer je slicnan epiju izradom,tokai odaje za nijansu profesionalnije odradjen ili u najgorem slucaju isto,hamer je tu nedje,a tonski bolji i ima tu cijenu sa kojom nema rasprave.u mitrosu je bio jedan custom i to cini mi se da je to custom tj black beauty i bio je papren cijenom,a koliko sam iz testa uspio da skontam razlika je izmedju njega i standarda sto ima jedan isti magnet vise.

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 22 Dec 2011, 18:44

fala na tom poredjenju slicnih lespolikih gitara :ziveli:

meni je recimo epi ok, bolji od hamera koji sam svirao, daleko losiji od ltd-a koji je ipak bio 20k skuplji. Vezano za epi, mnogo variraju. Cesto pisem koliko me je jedan komad oduvao koliko dobro zvuci (i koliko se kajem sto ga nisam tad uzeo), a drugi totalno smorio, isti dan, dve razlicite prodavnice, isto pojacalo. Najverovatnije je taj dobar komad bio izuzetak, kao i taj los, jer ipak su vecina negde na sredini... Isto tako, imaju problema sa kontrolom kvaliteta (krivo nasadjene kapice za potove i jos po neka sitnica)

@bancika
jest'
||
||
\/ :mrgreen:

vertigo_beat

Post by vertigo_beat » 23 Dec 2011, 00:24

Kill surf city wrote:Jel samo meni iskacu trojanci kad otvorim ovu temu? :kokice:

:1: pa, opet :1:

Meni sikocila dva.

umart

Post by umart » 23 Dec 2011, 00:31

fala na tom poredjenju slicnih lespolikih gitara :ziveli:

meni je recimo epi ok, bolji od hamera koji sam svirao, daleko losiji od ltd-a koji je ipak bio 20k skuplji. Vezano za epi, mnogo variraju. Cesto pisem koliko me je jedan komad oduvao koliko dobro zvuci (i koliko se kajem sto ga nisam tad uzeo), a drugi totalno smorio, isti dan, dve razlicite prodavnice, isto pojacalo. Najverovatnije je taj dobar komad bio izuzetak, kao i taj los, jer ipak su vecina negde na sredini... Isto tako, imaju problema sa kontrolom kvaliteta (krivo nasadjene kapice za potove i jos po neka sitnica)
kako mislis bio bolji od hamera?tj kojeg hamera?npr u miksu ubg-u imaju dva hamera koji su jel iz iste serije tj monaco ali jedan je masan do zla boga,drugi je bas onako vintidz i sa super notnom separacijom,za blues dusu dao.sad pitanje je sta si ti probao.hardver,izrada mi i na epijima i na hamerima bas bas jako slicna.

Guitar_thrill
MF veteran

Post by Guitar_thrill » 23 Dec 2011, 00:36

Probao Baja telca i onaj Squier CV Custom....

Baja mi se jako dopala, sve je kako treba, jedino su grebale malo ivice pragova, ali to je najmanji problem....zanimljivo mi je da je ovaj Squier imao lepše odrađene pragove i to, Squier je jako sređena gitara, međutim pretanak vrat, možda bih se i navikao, ali bilo mi malo neprirodno....

Htedoh da probam i classic 50s i 60s, ali nije bilo....za sada je baja favorit, otići ću od nedelje i onaj Tokai da probam...

Post Reply