Prije svega Peavey Classic 50 je odlično pojačalo i za cijenu koja uopšte nije velika dobije se all-tube made in USA pojačalo. Ja naginjen ka nekom progressive/heavey zvuku pa sam onda to i tražio. Sa drive kanala se može izvući svašta međutim meni je falilo malo definicije, malo "tight" zvuka pa sam konstanto ganjao šta da stavim ispred kako bih utegao zvuk. Probao sam sve moguće pedale kao npr. TS 808, DS-1, Keeley modified DS-1, Fultone OCD, Fultone Full-drive, Bad Monkey itd. i na kraju mi je najbolji posao radio Boss SD-1. Nisam bio još uvijek krajnje zadovoljan sa tonom ali to je bio maksimum koji sam mogao da izvučem iz Classic-a.Cortex wrote:Valjalo bi chuti par rechi o pojachalu a da nije iz Dersuovih usta/prstiju. Ne da imam neshto protiv djeda, naprotiv, najvishe naprotiv shto se mozhe imati, vec eto, josh jedno vidjenje, chisto informativno, a i da se nauchi neshto mozhda.
Dakle, kakav je u poredjenju sa Pivijem? U oba sluchaja je gitara manje-vishe ista pa je dobro chuti koliko se zvuk promenio zamenom pojachala kad je vec gitara dobra.
Svi znamo da MEsa ima dobar drive, i veliku saturaciju, i sl. To je sigurno bolje nego na Piviju. No kako bi uporedio clean zvukove, i eventualno crunch, da li su stvarno hiljadu evra bolji? Ili kupac Mese zaista placa samo kvalitetan dist? That's were I'm gettin' at.
Sa Mesom sam dobio sve ono što mi je falilo kod Peavey-a, širok, high-end zvuk sa mnogo sustaina a istovremeno dovoljno "tight" bez muljanja u donjem midlu. I što je najvažnije ne treba mi nikakva pedala za boost jer je Boogijev drive savršen sam za sebe. Gain držim negdje oko 6 i sa malo potjeranom power-amp sekcijom dobijem zvuk ala James Hetfield. Smanjivanjem gaina može se dobiti dobar polu-drive ton mada ja u tu svrhu više volim da srolam volume pot na gitari. Clean kod Boogija je odličan, po mom ukusu možda i bolji od Classic-a jer više vuče na karakter Twin Reverba.
Razlika u cijeni nije 1000 evra, bar ne za ovu glavu koja predstavlja pojednostavljenu verziju Mark serije Mesa Boogie pojačala. Čovjek od kojeg sam ja kupio pojačalo je nudio i zamjenu za neko drugo Combo pojačalo, uključujući i Peavey Classic 50.
I da, prava moć Boogija je upravo u post-EQ. Pre-EQ podešavanje utiče mnogo na karakter tona i na sam gain pa tu nema puno filozofije. Ključni Post-EQ "slider" je na 750 Hz i njegovim spuštanjem se dobije onaj karakteristični "Roarrrrr" Boogie drive. Sa ostalim sliderima stave se pod kontrolu bass i visoke frekvencije , zavisno od karaktera boxa koji se koristi.