Oprema Koju Imate

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
TSM

Re: Oprema Koju Imate

Post by TSM » 24 Mar 2012, 12:10

Cortex wrote:Valjalo bi chuti par rechi o pojachalu a da nije iz Dersuovih usta/prstiju. Ne da imam neshto protiv djeda, naprotiv, najvishe naprotiv shto se mozhe imati, vec eto, josh jedno vidjenje, chisto informativno, a i da se nauchi neshto mozhda.

Dakle, kakav je u poredjenju sa Pivijem? U oba sluchaja je gitara manje-vishe ista pa je dobro chuti koliko se zvuk promenio zamenom pojachala kad je vec gitara dobra.
Svi znamo da MEsa ima dobar drive, i veliku saturaciju, i sl. To je sigurno bolje nego na Piviju. No kako bi uporedio clean zvukove, i eventualno crunch, da li su stvarno hiljadu evra bolji? Ili kupac Mese zaista placa samo kvalitetan dist? That's were I'm gettin' at.

:ziveli:
Prije svega Peavey Classic 50 je odlično pojačalo i za cijenu koja uopšte nije velika dobije se all-tube made in USA pojačalo. Ja naginjen ka nekom progressive/heavey zvuku pa sam onda to i tražio. Sa drive kanala se može izvući svašta međutim meni je falilo malo definicije, malo "tight" zvuka pa sam konstanto ganjao šta da stavim ispred kako bih utegao zvuk. Probao sam sve moguće pedale kao npr. TS 808, DS-1, Keeley modified DS-1, Fultone OCD, Fultone Full-drive, Bad Monkey itd. i na kraju mi je najbolji posao radio Boss SD-1. Nisam bio još uvijek krajnje zadovoljan sa tonom ali to je bio maksimum koji sam mogao da izvučem iz Classic-a.

Sa Mesom sam dobio sve ono što mi je falilo kod Peavey-a, širok, high-end zvuk sa mnogo sustaina a istovremeno dovoljno "tight" bez muljanja u donjem midlu. I što je najvažnije ne treba mi nikakva pedala za boost jer je Boogijev drive savršen sam za sebe. Gain držim negdje oko 6 i sa malo potjeranom power-amp sekcijom dobijem zvuk ala James Hetfield. Smanjivanjem gaina može se dobiti dobar polu-drive ton mada ja u tu svrhu više volim da srolam volume pot na gitari. Clean kod Boogija je odličan, po mom ukusu možda i bolji od Classic-a jer više vuče na karakter Twin Reverba.

Razlika u cijeni nije 1000 evra, bar ne za ovu glavu koja predstavlja pojednostavljenu verziju Mark serije Mesa Boogie pojačala. Čovjek od kojeg sam ja kupio pojačalo je nudio i zamjenu za neko drugo Combo pojačalo, uključujući i Peavey Classic 50.

I da, prava moć Boogija je upravo u post-EQ. Pre-EQ podešavanje utiče mnogo na karakter tona i na sam gain pa tu nema puno filozofije. Ključni Post-EQ "slider" je na 750 Hz i njegovim spuštanjem se dobije onaj karakteristični "Roarrrrr" Boogie drive. Sa ostalim sliderima stave se pod kontrolu bass i visoke frekvencije , zavisno od karaktera boxa koji se koristi.

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 24 Mar 2012, 12:17

Hvala na objashnjenju, iako nisam fan boogie-a sem prvih serija valja imati informacije iz prve ruke, za sad sam svirao samo Dual Rectifier :ziveli:

Trooper
Urednik

Post by Trooper » 24 Mar 2012, 12:36

Cortex wrote:Hvala na objashnjenju, iako nisam fan boogie-a sem prvih serija valja imati informacije iz prve ruke, za sad sam svirao samo Dual RectumFryer :ziveli:
Fixed :mrgreen:

whosyourdaddy

Post by whosyourdaddy » 24 Mar 2012, 14:20

dosta zamena protekle nedelje trenutno ovako izgleda rig, Laney VC15 - 110 Jensen, Cort M200 (mahagoni telo i maple vrat, bolt-on), Takamine eg440SC (u ogledalu)
Image
Maestro fuzz tone, Deep Blue Delay, Tremulus, Fl301, Fender Blender, Phase 45/90, Soulbender, RangeMaster, VoodooVibe, SuperFuzz, PlexiTone, RAT, RC20, ClydeMCcoy
Image

Suspiria

Post by Suspiria » 24 Mar 2012, 16:11

TSM wrote:Jeste, stigla je iz Hrvatske. Ja sam je kupio od momka iz Varaždina.
Da to je to, nadam se da nisi platio (puno) više od 550€, jer nakon što je pojačalo otišlo od mene, prodavalo se kod nas dosta dugo za nebuloznu cifru. Naravno, mjesecima bez uspjeha. :)

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 24 Mar 2012, 16:14

Cestitke svima na prinovama... :-) Uskoro cu i ja mozda neshto izbaciti...a i Wook :-) :D :ziveli:
Uzeli smo novi bass mom basisti, pa sam resio da ga snimim, jer retko ima testova Hohner basova na netu... :) :ziveli:

dweezil

Post by dweezil » 24 Mar 2012, 17:35

whosyourdaddy wrote: Cort M200 (mahagoni telo i maple vrat, bolt-on)
Image
@whosyourdaddy kako ti se chini ta djitrica, bash me zanima, ovako utisci

whosyourdaddy

Post by whosyourdaddy » 24 Mar 2012, 17:50

gitara, je zlo, (za 120e koliko sam je pazario), rezonuje u p.m. mahagoni, tezak ko tuch, magneti nisu sjajni kao i civije, ali to je jedino sto mi se ne svidja kod ove gitare ( i sto cu uskoro da promenim-). beside that, it's a keeper.
najinteresantnije je sto sam ovu gitaru uzeo za radionicu, da bude fixed-bridge da se ne rastimava (sto je upravo ono sto se trenutno desava), da je grebem i radim joj svasta, ali ,moram priznati, prijatno me je iznenadila, sad cu je negovati i sredicu je. :ziveli:

dweezil

Post by dweezil » 25 Mar 2012, 12:08

Cortex wrote:Hvala na objashnjenju, iako nisam fan boogie-a sem prvih serija valja imati informacije iz prve ruke, za sad sam svirao samo Dual Rectifier :ziveli:
ma je.em ti high end pojachalo kome je reverb pot sa zadnje strane head-a :bambi:

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 25 Mar 2012, 12:55

:lol:

Wild Child

Post by Wild Child » 25 Mar 2012, 14:04

sta? na mesi? pa nije na svakoj mesi pozadi reverb...

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 25 Mar 2012, 15:41

šta će ti reverb ako imaš dovoljno uske helanke?

xspaceman

Post by xspaceman » 25 Mar 2012, 16:12

Duane wrote:šta će ti reverb ako imaš dovoljno uske helanke?
da ti se ne ojede guza od elanki :?:

nebojsak

Post by nebojsak » 25 Mar 2012, 16:13

Meni se nikad ne ojede od helanki, zato nmam reverb. Možda je do kvalitetnog materijala, koji diše.

sl0e

Post by sl0e » 25 Mar 2012, 16:15

@whosyourdaddy - :bravo: za board, fenomenalna kolekcija efekata.

Post Reply