Oprema Koju Nemate
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Oprema Koju Nemate
+1 za Duncan 59ke. Takodje, pogledaj SD Seth Lover set, oni bi trebalo da su po zvuku i dizajno nesto izmedju p90 i starih PAF-ova.
PAF je i nastao kao Gibsonova želja za P90 zvukom bez šuma, tako da skoro sve PAF replike imaju tu bistrinu i ujed (sem ako proizvođač drugačije ne naglasi).
Dimarzio EJ, koje spominje Kristijan, su valjda neki rođak Filtertrona ili tako nečega, ne znam koliko tu ima P90 zvuka.
Dumarzio Bluesbucker su full HB magneti koji kao zvuče veoma plizu P90-kama.
GuitarFetish pravi, kako kažu, super P90 u HB kućištu i imaju dosta modela.
Oni Babini hambakeri strašno lepo, bistro i jasno rade (u mahagoni telcu), a to su valjda neke njihove 59-ke.
Bancikini 36th Ann Dimarzio valjda isto imaju dosta bistrine i ujeda, kao i 59ke i Pearly Gates od Duncan-a.
Samo ti vidi šta tačno juriš, P90, single coil, ili bistri HB zvuk. Sada ima toliko opcija i toliko varijacija ljudi prave da veoma lako možeš da se zezneš. Nije k'o nekad aftermarket, dva modela Dimarzio i jedan Duncan-a, pa ti biraj.
Dimarzio EJ, koje spominje Kristijan, su valjda neki rođak Filtertrona ili tako nečega, ne znam koliko tu ima P90 zvuka.
Dumarzio Bluesbucker su full HB magneti koji kao zvuče veoma plizu P90-kama.
GuitarFetish pravi, kako kažu, super P90 u HB kućištu i imaju dosta modela.
Oni Babini hambakeri strašno lepo, bistro i jasno rade (u mahagoni telcu), a to su valjda neke njihove 59-ke.
Bancikini 36th Ann Dimarzio valjda isto imaju dosta bistrine i ujeda, kao i 59ke i Pearly Gates od Duncan-a.
Samo ti vidi šta tačno juriš, P90, single coil, ili bistri HB zvuk. Sada ima toliko opcija i toliko varijacija ljudi prave da veoma lako možeš da se zezneš. Nije k'o nekad aftermarket, dva modela Dimarzio i jedan Duncan-a, pa ti biraj.

P.A.F. je prvobitno bio spakovan u P90 ušato kućište.

Jes', prototip je Seth dao Seymour-u, a ovaj ga pokazuje u svakoj zgodnoj prilici.

Humbuckeri kažete?
(dobro, ovaj lik ima tone to die for šta god da pipne, toplo preporučujem njegov yt kanal)
(dobro, ovaj lik ima tone to die for šta god da pipne, toplo preporučujem njegov yt kanal)

Meni su svetliji magneti koji imaju asimetricne kalemove. Taj disbalanas omogucava da visoke frekvence sa jednog od kalemova "prodju", dok bi bile ponistene da je i drugi kalem isti. Imaju nekako sve najbolje i od paf i od singleova. Radio mi skoro onaj lik sto je radio u fralin i mojotone magnete po zelji. Trazio sam mu paf output ali svetliji ton, da ne ide toliko u srednje kao paf, nego malo da ima vise cistine u visokim. To je i napravio covek, pokidao ih
razumem sto je 59/custom popularan hibrid kod duncana...to je otprilike tako nesto, mozda malo jace.

- Midnight Rider
Lozim se na LFO pa sam hteo da iskoristim popust "Crnog petaka" da bih kupio Prometheus DLX koji je 325$...a ono ne daju za nju nikakav popust:

ostaje mi jeftinija digitalna solucija,ali je ogromna i jos se dvoumim za nju,al za razliku od Protheusa DLX Poly Mod ima memorijski slot sto je kul za pedalu koja ima milion zvukova:

ostaje mi jeftinija digitalna solucija,ali je ogromna i jos se dvoumim za nju,al za razliku od Protheusa DLX Poly Mod ima memorijski slot sto je kul za pedalu koja ima milion zvukova:

Jeste vala, Sam Vilo je skroz opasan deckonja.Milanares wrote:toplo preporučujem njegov yt kanal

bancika wrote:Meni su svetliji magneti koji imaju asimetricne kalemove.

Tako da, sve sto je u osnovi PAFoliko ce da zavrsi posao, ostalo su manje vise neke nijanse.
Bitne ili ne, postoje, ali nisu noc i dan razlike.
- Guitar_thrill
- MF veteran
Je l' probao neko ove "nove" mini fuzz face pedalice? Vidim da ih ima u mitrosu (bar ih ima na sajtu) i da su dosta povoljne

Ton:Guitar_thrill wrote:Je l' probao neko ove "nove" mini fuzz face pedalice?
Nemam iskustva sa pravim Dunlop FF za poređenje. Ova mala (Germanium mini FF - FFM2) zvuči toplo, masno. Odlično se "čisti" volume potom na gitari. Kada se gain (FUZZ) smanji zvuk postaje veoma taman tako je najbolje da stoji na maksimumu. Tako da bi slobodno moglo da postoji samo jedno, tj volume dugme. Na YT prezentacijama uvek gain (FUZZ) stave na maks.
Ovo je prilično verodostojna prezentacija:
Konstrukcija:
Pedala je u livenom čvrstom kućištu. Lepo izgleda. Zgodna za nošenje, staje u pedal board. Mora pažljivo da se gazi da ne stradaju kontrole. Prekidač je true bajpas. Ima priključak za 9V spoljno napajanje. Poklopac za bateriju je prilično krhak tako da zub koji ga drži može lako da se slomi.
Unutrašnjost:
Tranzistori su, koliko se sećam NKT275, nisu iz iste serije, očigledno je da su nabavljali taj kritični deo iz raznih NOS izvora. Ostavljene su rupe za lemljenje tranzistora sa raznim rasporedom nožica. Elektronika je dosta neobično realizovana, delovi su zalemljeni na veoma složenoj dvoslojnoj štampanoj pločici. Zalemljeno je dosta SMD elemenata, koji ne znam čemu služe. Možda su ulazno - izlazni baferi ili možda fake elementi da se oteža kloniranje. Glavni elementi su kvalitetni, normalne veličine i vrednosti odgovaraju standardnoj Dunlop Fuzz Face specifikaciji. Bias se može podesiti trim potom i podešen je na 4.5V.
Modifikacije:
Probao sam simulator istrošene baterije
http://www.beavisaudio.com/projects/DBS/

Lako se realizuje, bateriju sam preko potenciometra vezao na ulaz predviđen za ispravljač. Smanjenjem napona smanjuje se gain a pojačava se kompresija ulaznog signala. Napon napajanja se može smanjivati do oko 2V kada počinje da se gubi izlaz. Ovo je mnogo bolja kontrola gaina u odnosu na gain dugme na pedali.
- Guitar_thrill
- MF veteran
Hvala na detaljnom izveštaju
Stalno razmišljam da uzmem neki, i uvek mi uleti nešto drugo, a ovo je dosta povoljno, pa se možda i počastim

Stalno razmišljam da uzmem neki, i uvek mi uleti nešto drugo, a ovo je dosta povoljno, pa se možda i počastim

Otkad je Jeorge Tripps došao na čelo kolone Dunlop FF pedale su progledale, tako da ne bih imao nikakvih bojazni da maznem bilo koju na slepo.
Nego, to je apsolutno nebitno ako se sve lepo izabere, izmeri i sklopi - gde ih je baš Tripps i zategao.
Za Dunlop već godinama neko pravi tranzistore i na njima štampa NKT275, tako da nema to nikakve veze sa starim Newmarket Transistors LTD. http://www.wylie.org.uk/technology/semi ... market.htmfattwang wrote: očigledno je da su nabavljali taj kritični deo iz raznih NOS izvora
Nego, to je apsolutno nebitno ako se sve lepo izabere, izmeri i sklopi - gde ih je baš Tripps i zategao.
Steve Dawson svira zanimljivog stradzu, posebno onaj Gold Foil pickup

trenutno mi je glavna opsesija, da kupim marshall 2x12 2061cx box i da ga spojim sa malim championom. oduševio sam se, kad sam čuo tu kombinaciju. prvo: box-veličina: cca 60x60x30,težina: oko 24 kila i pojačalo od svega 3,4 kile a zvuk do jaja!!!
otprilike ovako:
http://youtu.be/tqCmyBMPzTM
da: i zaboravio sam da je sve skupa onda vezano paralelno sa vibroluxom!
otprilike ovako:
http://youtu.be/tqCmyBMPzTM
da: i zaboravio sam da je sve skupa onda vezano paralelno sa vibroluxom!
Ima "Classic 57" i "Classic 57+" varijanta. Ti sa plus su blago asimetrični. Koliko ja znam, fabrički se ovi plus stavljaju u bridge a ovi bez-plus u neck.guv'nor wrote:'57 Classic magnetima, kojima su na sav glas jednaki kalemi...