Oprema Koju Imate

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
majtimika

Re: Oprema Koju Imate

Post by majtimika » 27 May 2012, 07:47

jel ti dao jeftinije neko promasaj telo, ili svako ovako skrnavi

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 27 May 2012, 08:50

nemanja, nisi vise zanimljiv :mrgreen:

salim se, da te sluzi duze od mesec dana pa da ga zamenis necim za cime gasujes u tom trenutku :mrgreen: :ziveli:

xspaceman

Post by xspaceman » 27 May 2012, 10:35

:kokice:

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 27 May 2012, 15:43

Evo testova...marshall je bio preglasan nisam skapirao kod snimanja, ali zasad se cuje koliko toliko, mislim da nije nepodnosljivo.

Test Baja telca sa novim telom na Hot Rod Deluxe-u

test Baje sa novim telom + Marshall Master Lead JMP 2199

:ziveli:

Milanares

Post by Milanares » 27 May 2012, 21:10

pa to je sasvim fino. koliko kila sad ima?
pretpostavljam da je zvuk sad bar malo "konkretniji" bez nepotrebne (jel) zavrzlame s1, 4 way switcha itd.

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 28 May 2012, 00:56

Milanares wrote:pa to je sasvim fino. koliko kila sad ima?
pretpostavljam da je zvuk sad bar malo "konkretniji" bez nepotrebne (jel) zavrzlame s1, 4 way switcha itd.
Pa pazi, ono shto ja cujem, nadam se da nije psihoakustika, ali na istopm pojacalu u istom prostoru za probe, na istom podesavanju...Prosla proba, nije me bilo u miksu tj cuo sam se ali utopljeno u smislu da sam vishe bio u pozadini. Danas, jako glasna trojica i ja na nekom malom VOX-u od 15w i cuo sam se i te kako i definisano. Druga stvar, kod Baje je falilo sustejna, ovde ne, cuje se na prvom snimku, trece - ovi magneti imaju basa koliko imaju u nekom bash dubokom registru su se sad pojavile frekvencije shto mi je kul jer ih nisam provaljivao na original telu i dakako da cu ovako svirati i poslednja stvar koju mozda uradim je domotavanje magneta, tj da ih namotam koliko god mogu i ja sam zavrsio. Probao sam '52RI x 3 komada, probao sam Deluxe telca par komada i sve ostalo jeftinije. Ovo mi radi ko tele, i ne mogu vishe da se smaram jer sam pre neki dan zamalo imao infarkt koliko sam popizdeo jer sam se 3 dana nadao da cu uzeti konacno komadinu jednu i kad je covek pristao na dil, ja sam odleteo bukvalno kod njega i razocarao se jer je tanko radila gitara iako se cula dosta prezentnije i cistije od baje. To sho mu je falilo, dobio je Baja do jaja sa novim telom, koje je tipa 3 kile i 350-400, znaci gitara je sad oko 4 ipo kile po mojoj proceni, mozda jos uradim belly cut jer ne idem mladji ni mrsaviji i to moze malko da joj smanji kilazu, ali evo posle probe od 3h ne boli me nishta, tako da nije nishta alarmantno, a i kad mi treba lagana gitara tu je Danelectro ili jazzmaster...drugi telac nije lagan iako jeste laksi od ovog za recimo kilu. :) :ziveli:

umart

Post by umart » 28 May 2012, 01:16

nista licno,ali ne shvatam kako tezina gitare nama koji nemamo 50 i vise godina (nemanja,tako izgledas,tj izgledas kao da nemas 50 g :mrgreen: ) moze da bude bas veliki problem?naravno da svi imamo preferencije koliko sta da je tesko ali da tezina bude dil brejker to ne mogu da shvatim.

opet ponavljam,nista licno,samo prosto ne mogu da shvatim.shvatam kad nekom treba sto laksa i manja gitara zbog transporta,ali ako to nije u igri,onda zbog cega?

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 28 May 2012, 01:22

umart wrote:nista licno,ali ne shvatam kako tezina gitare nama koji nemamo 50 i vise godina (nemanja,tako izgledas,tj izgledas kao da nemas 50 g :mrgreen: ) moze da bude bas veliki problem?naravno da svi imamo preferencije koliko sta da je tesko ali da tezina bude dil brejker to ne mogu da shvatim.

opet ponavljam,nista licno,samo prosto ne mogu da shvatim.shvatam kad nekom treba sto laksa i manja gitara zbog transporta,ali ako to nije u igri,onda zbog cega?
Ma ne zalim se no samo pricam onako naglas...misli i razmisljanja na temu. :D :ziveli:

nenadnenad

Post by nenadnenad » 28 May 2012, 01:40

cim se otvori klinika da ides na lecenje :mrgreen:

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 28 May 2012, 01:45

nenadnenad wrote:cim se otvori klinika da ides na lecenje :mrgreen:
Da, znam.

Kill surf city

Post by Kill surf city » 28 May 2012, 02:32

nemanjavelimirovic wrote:Otisao je Bassman boks.. Za njega sam dobio Matched Pair kondenzatorskih ambijentalaca (super majkovi, i njih cu jednom testirati) i ovo:

Image
Zamenio sam telo od BAJA telecastera sa heavy ASH telom koje pravi od moj sugradjanin, Dule Lazic. Dobilo se: vishe susteina i dosta bistriji zvuk od BAJA telca, i sveukupno bolji zvuk. Snimicu test sutra. Magneti su ostali od BAJA telca, i vrat je ostao takodje, ostalo je zamenjeno i stavio sam vintage fender struju 3way switch, onaj S1 nikad nisam ni koristio, tako da cu ga prodati nadam se uz telo Baje :-).
Nemoj me pogresno shvatiti, ali taj neck pocket deluje zesce zbudzeno™. :eek7:

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 28 May 2012, 03:04

@KSC
da, o tome sam danas pricao sa Majtijem, telo je pravljeno za 52 RI vrat koji je ipak profilom drugaciji od ovog sa Baje (Majti je dodao neshto jos o polozaju sarafa...), ali iskreno mi nije bitno jer uzano staje u rupu i stoji i bez sarafa, a kontam da je to bitno za zvuk da ima kontakt shto vishe, e sad kako izgleda i da li malko ispada negde neshto...pa to mi je uvek bilo manje bitno. U svakom slucaju gledao sam cene na AllParts
http://www.allparts.com/Telecaster-1-Pi ... AO-1PC.htm
i jos nekim sajtovima, puno drvo kosta 210e nefinisirano nekog slicnog recimo ASH-a, ali ne verujem da je sushen 18 godina.. a covek mi radi finish sa voskom (nije jos gotovo - jos jedan ili dva sloja), shto je njakanje iako se krace sushi od nitra, mnogo duze se nanosi tj utrljava. U svakom slucaju, svako ima svoje instrumente, ja sam sada sa ovim zadovoljan ( i sa jazzmasterom i deluxeom i danelectrom - sve su potpuno drugacije) i ako me pusti zelja za ovim budz instrumentom, odustajem od single coil telekastera. Zasad je sviram evo vec nekih par sat danas i juce...neka je i psihoakustika, ali svidja mi se kako radi iskreno. :) :ziveli:

Ratko

Post by Ratko » 28 May 2012, 19:34

Nemanja, nemoj da prodajes telo od baje. Sacekaj sledeci napad GAS-a pa poruci kod nekog 52 vrat. Ako na kraju odlucis da menjas magnete, imaces svoju savrsenu 52-ku i celu baju koju mozes da prodas. :kokice:

Avlijaner

Post by Avlijaner » 28 May 2012, 19:49

Stigla! :D

Jbga slikano mobilnim, pa se ne vidi lud finish... Mnogo bre lepa pedala!

Nisam stigao jos da je probam na velikom pojacalu, ali na AC4 radi fenomenalno...

jedva cekam veliki rig, pa napisem nesto vise...

Image

Image

Image

Ako je iko klonirao ovu torticu, sad me bas kopka da ih uporedimo... :ziveli:

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 28 May 2012, 21:30

Postoji kompletna dokumentacija:

http://www.madbeanpedals.com/projects/Y ... wShark.pdf

Pa ko ima volje/vremena/želje/para da uradi klon, bilo bi zanimljivo videti poređenje sa originalom, mada iskreno verujem da je 1:1.

Post Reply