Oprema Koju Imate

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Tufli

Re: Oprema Koju Imate

Post by Tufli » 09 Jun 2012, 14:18

Chestitam svima na prinovama! Zendrive izgleda odlichno. U zvuk nesumnjam :wink:

Solomon
Dimension 7

Post by Solomon » 09 Jun 2012, 14:59

sjebao mi se dzek na slusalicama, pa sam juce kupio ovaj neutrik 3,5€ izgleda kvalitetno, vidjecemo kako ce sluziti :mrgreen:
Image

Z*Z*Z

Post by Z*Z*Z » 10 Jun 2012, 04:10

ImageImage

Milanares

Post by Milanares » 10 Jun 2012, 09:05

ranaldo'd!
mashalla!

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 10 Jun 2012, 12:17

Super!, a koji je jazzmaster u pitanju? :ziveli:

xspaceman

Post by xspaceman » 10 Jun 2012, 12:18

nemanjavelimirovic wrote:Super!, a koji je jazzmaster u pitanju? :ziveli:
jazzblaster! 8)

dweezil

Post by dweezil » 10 Jun 2012, 12:52

drazesnica :bambi: a zasto nema nikakav natpis na headstocku?

MUzzY

Post by MUzzY » 10 Jun 2012, 13:14

Kul lvl: 9000 :)

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 10 Jun 2012, 15:26

cestitke svima na prinovama :D

Driver wrote:Vintage V100 MRPGM
Spoiler:
Image
Image
Image
I, naravno, lepotica i zver, ili, u ovom slucaju obrnuto:
Image
:mrgreen:
driver, aj reci nesto o vintage-u? :D

Driver

Post by Driver » 10 Jun 2012, 20:32

mislim_stvarno wrote:cestitke svima na prinovama :D

Driver wrote:Vintage V100 MRPGM
Spoiler:
Image
Image
Image
I, naravno, lepotica i zver, ili, u ovom slucaju obrnuto:
Image
:mrgreen:
driver, aj reci nesto o vintage-u? :D
Tu postoji citava anegdota oko kupovine, jedva mi prodade covek samo gitaru, hteo je u kompletu od kucnog Vox-a, do trzalice i sve sto postoji od opreme izmedju ta dva :mrgreen:
Odavno merkam V100, probao u radnji i bio zadovoljan dok nisam uporedio sa Lemon drop modelom, koji me je u startu odbijao izgledom, a probao sam ga bas zato sto se pojavio u oglasu po ceni novog obicnog V100 modela. Totalno drugacija gitara, prilicno teza, osecaj u rukama opravdava razliku u ceni novih ( negde oko 100-120e), a tonski dosta "deblja". Ovo pricam na osnovu onoga sto sam cuo u poradjenju na istom pojacalu (Marshall haze), na obadve je bio OK setup, a na lemon-u su cak bile i malo otupele zice. Kod prodavca iz oglasa- nesvirana gitara (zakljucak na osnovu pragova), nove zice, odlican setup, zice cak i prenisko za moj ukus, nema buzz-a, a na suvo rezonira odlicno. Jedini nedostatak koji sam otkrio je los lem na pot-u, pa je bridge magnet prekidao, ali sam to resio cim sam dosao kuci i sad je sve OK.
Na svom pojacalu (valvestate vs265) malo je reci da mi je kez na licu (iako sam jos u fazi upoznavanja sa gitarom) :D . Prvi Les Paul za sirotinju koji sam probao, a da ima taj smek. Vrat me je na prvi dodir "kupio", jer nisam ljubitelj "oklagije", ovaj je tanak, C shape, nelakiran, milina.. Magneti su vezani u kontra fazi kada rade zajedno sto mi je u startu cudno zvucalo, ali se igranjem sa volume potovima svasta interesantno moze dobiti.
Predpostavljam da ima nedostataka, ( tipa kvalitet hardvera, potova, prekidac...), ali je gitara bukvalno nova, pa nemam problema sa tim, a i sve je to zamenjivo u slucaju potrebe i mislim da se i isplati, jer je drvo sasvim korektno odradjeno.
Ne znam sta bih jos rekao, tek se nekoliko dana druzim sa Green-om, ali prvi utisak je da sam dobio mnogo vise od ocekivanog iz tog cenovnog ranga.
Image

komil

Post by komil » 11 Jun 2012, 11:26

Čestitam svima na prinovama!
Driver wrote:.... Magneti su vezani u kontra fazi kada rade zajedno sto mi je u startu cudno zvucalo, ali se igranjem sa volume potovima svasta interesantno moze dobiti. ....
Image

Hmm... gledajući vizuelno pikape, odnosno poklopce, čini se da je možda neko obrnuto stavio magnet? Na Gibsonu, a i Vintage-ima su šrafići na neck magnetu prema neck strani. (a na bridgeu su kontra). Evo jedne slike sa neta:
Image

bancika

Post by bancika » 11 Jun 2012, 12:32

jest obrnuto, mada to nema veze sa fazom, mozes da obrnes magnet i ostavis faze da se slazu. Jedino maaaalo drugacije zvuci obrnut magnet ako su kalemi na magnetu drugaciji, sto u ovom slucaju jeste slucaj jer su srafovi samo na jednoj strani.

komil

Post by komil » 11 Jun 2012, 13:25

bancika wrote:jest obrnuto, mada to nema veze sa fazom, mozes da obrnes magnet i ostavis faze da se slazu. Jedino maaaalo drugacije zvuci obrnut magnet ako su kalemi na magnetu drugaciji, sto u ovom slucaju jeste slucaj jer su srafovi samo na jednoj strani.
Banci je potpuno precizan, samo postavljanje natraške ne menja fazu (mada u praksi menja zvuk). Ali poenta je da je ako je neko (greškom?) obrnuo pikap, lako je mogao greškom i obrnuto da zalemi. Možda je radio još nešto drugo, tipa obrtanje samog (Alnico) magneta... Isto tako, možda je Driver neke druge tonske efekte mogao protumačiti kao taj "out of phase" zvuk, možda to i nije...

Ustvari, moja poenta je samo da je neko čačkao oko pikapova na gitari...

guv'nor

Post by guv'nor » 11 Jun 2012, 13:49

komil wrote:Ustvari, moja poenta je samo da je neko čačkao oko pikapova na gitari...
Nije niko cackao magnete na gitari:

Image
Samo malo proguglate, ponekad, pre postovanja. :)

Edit: Ova gitara je "replika" THE 59ke, tj influenced by

Otuda i razlicite kapice na potovima, obrnuti neck (ne znam da li su stvarno odradili i out of phase), unburst finish (tj taj lemon) itd...

dweezil

Post by dweezil » 11 Jun 2012, 14:23

fora kod tog Gary Moore-ovog tj. Peter Green-ovog je sto je valjda i neck humbucker neko bio povezao da shljaka paralelno, mislim da je to negde pricao Gary, mada mi to prilicno weird posto ne verujem da su se humovi onda radili kao 4-conductor...

Post Reply