Ja sam imao jedno vreme SG faded i taj komad je radio extra,meni je i gitara lezala,jedino sto sam imao neki jeftin osecaj pod rukama,pragovi itd.Mada sam probao i dosta Standard Les Paul-ova koji su mi jako lose zvucali,akcija i sve ostalo uzas,osim sto je gitara lepa i odlicno ofarbana...Studio sam probao i vratio ga na stalak (faded) jako je losa gitara.Traditional takodje,onaj crni sto je visio po svim Mitros radnjama po neko vreme dok se neko nije upecao,bar po meni je zasu,pretesko telo,vrat lagan,zveci,zuji....Ali su me Classic serije jako iznenadile,sve i jedan koji sam probao,od Tom Morgana,koji sam imao,do Gold Topa,preko nekih crnih limited serija (u glavnom je sve to u nekim limitiranim serijama po 400 komada itd),je zvucala odlicno,jos lepse je bila odradjena i fabricki setovana,pragovi odlicni,magneti (Classic 57 i 57 plus) brutalno rade na dobrom pojacalu pa cak i na nekom hibridu (bese AVT50).
Nemanja,ako je to Womax,kao sto se nadam da nije,mene nije drzala ni dva meseca,oslabio je grejac,vrh je jako los,on bude hladan,a cela lemilica vrela,ne prihvataju reklamacije na grejace i vrhove,samo na potenciometar i oko struje ako nesto nije ok...Jako sam razocaran u sve njihove elektricne alate i izbegavam ih u sirokom luku...
E sad malo o opremi koju sam ove nedelje nabavio:
AKG Perception 100,radi ki metak...Za snimanje glasa,akustare,pa i probe akusticarskog benda,extra,igrali smo se ceo dan,predobra stvarcica za tu lovu...
Squier Vintage Modified Telecaster SSH...Posto jako slabo sviram elektricnu,zelim nesto da imam sto radi posao,a sto nije skupo...I tim povodom kupim Hamera kojim sam se ovde pohvalio.No nadjem odlicnom Nashville telecastera i prodam Hamera kako bih je kupio i covek me ispali,ne saceka koliko smo se dogovorili i ja ispusim...I naleti mi ova gitarica,nova,a u dzepu mi ostane razlika od nekih 50-60E i ja srecan...
Kad je stigla,verovatno je malo tumbana u transportu,pa je bila puknuta zica i na jednom pragu jako tanki zarezi od zica,verovatno od nekog jacem tumbanja.Tako da sam to morao da malo osmirglam.Pragovi su potamneli,i dobili su neke flekice(od stajanja verovatno),pa sam ih ispolirao sa purol pastom,rucno,zamenio zice i odmah mi kod civije pukne E1,verovatno je malo ostrija ivica civije,ali nisam hteo nista da diram,stavio sam novu,pa ako ponovo rokne,menjace se i smirglati malo ivice...Bridge magent ne moze da se spusti,kaci za nesto,pa sam morao malo da ga silujem i gurnem prstom dole (nisam bas silovao,malo sam pogurao i legao je),verovatno je kabel smotan ispod,middle magnet je dosta tisi i ako sam neck i bridge spustio dosta nize od njega,ali sam se pomirio sa tim,jer je takav po prirodi,slabiji je od bridge magneta za oko 3k.Probam je u struju,prekidac zeza,nece da prebaci na bridge,otvorim control plate i vidim da licna od jedne zice pipa drugu,sredim to i vratim i sada je sve ok...Mnogo drkanja oko jedne gitare,a ja budala verujem onim likovima iz Mitrosa u BG-u,posto je samo tamo bio,a da ga posalju u SU,moram da kaparisem i obavezan sam da ga kupim,tako da mi bolje bilo na kucu da stigne.Aj to oko transporta,zice,ok,nije joj se nista strasno desilo,bila je dobro zapakovana,ali to oko magneta je vec zajebancija,lepo sam ih zamolio da je probaju,pregledaju i sve.Bar sam zadovoljan sto su mi sve tacno rekli oko stanja drveta.
Vrat je prelep,izlakiran sjajnim finish-om,kao CV,telo je Kedar,mislim indijski crveni.Magneti Duncan Designed.Sada radi odlicno,podesio sam magnete,pa je malo manja razlika,a uvek mogu da promenim masku i da ostavim samo jedan u necku ili da stavim klasican tele neck magnet,ali za sada je ovako sasvim ok.