Squier Classic Vibe Stratocaster® ‘60s VS Vintage®V6 ICON
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
- Haralampije
Re: Squier Classic Vibe Stratocaster® ‘60s VS Vintage®V6 I
Svako treba da uzme ono sto moze i zeli,bila ona 2000 dinara ili 1.000.000 evra,samo je bitno da ti izmami osmeh na licu dok sviras.
-
Baba Slim wrote:
Ja iskreno ne znam da li bi mi ikad trebao skuplji Strat od Squiera CV '60. Ako ikad i budem kupio Strata, to će biti taj model i ćao. Za moje potrebe i više nego dovoljan.
I ja mnogo razmisljam o tome. Samo mali je skocila cena u Mitorsu ovih gitara... Izgleda da ih neko vreme nisu imali, pa su davali prilicne popuste,

- LifelessDead
Skocila je samo za promenu kursa koja nije bila mala. To se kupuje samo na popustu, ko je lud da uzima sad
Inace jel zna neko kad su ti popusti u Mitrosu? Znam da je ono standardno pred novogodisnje praznike, mislim da su bili i letnji popusti, sad ne znam da li je to svake godine. Sad trebaju da im stignu ti Squier-i ako vec i nisu, kontam da ce drzati ovu cenu jedno dva, tri meseca pa da stave snizenje.

prosle godine je u julu i avgustu bilo vece snizenje cena.LifelessDead wrote:Skocila je samo za promenu kursa koja nije bila mala. To se kupuje samo na popustu, ko je lud da uzima sadInace jel zna neko kad su ti popusti u Mitrosu? Znam da je ono standardno pred novogodisnje praznike, mislim da su bili i letnji popusti, sad ne znam da li je to svake godine. Sad trebaju da im stignu ti Squier-i ako vec i nisu, kontam da ce drzati ovu cenu jedno dva, tri meseca pa da stave snizenje.
pa idu sigurno pred nabavku robe nove... e sad kad je to nemam pojma, ali treba pratiti sajt, redovno oni kace te akcije..
-
Onda kada nema te robe na stanju!LifelessDead wrote:Skocila je samo za promenu kursa koja nije bila mala. To se kupuje samo na popustu, ko je lud da uzima sadInace jel zna neko kad su ti popusti u Mitrosu?

Mislio sam da je CV oko 300 evra a ovako je prilicno vise...
ovako je oko 32o, toliko je uvek bio kad nije na snizenju, na snizenju bude oko 280...
-
Lose sam racunao, ucinilo mi se ja je 350...
Sva moja iskustva sa CV Squier gitarama bila su samo u trenucima kada sam te gitare upoređivao sa MiM Fender komadima ( classic serija i classic Player), dakle najbolji Sq. proizvod nasuprot serija koje s ponosom mogu da nose Fenderov logo...
Serije Fender MiM Standard ( Tele, Strat, svejedno) mislim da je daleko ispod onoga što bi trebalo da nosi Fenderov pečat i u poređenju sa takvim gitarama uvek bih se opredelio Squier CV ... Ali, mislim da su Fender MiM Classic 50s, 60s, bolje serije od Sq.CV ...
Kada bih danas kupovao prvu ozbiljnu gitaru u životu to bih učinio u društvu nekog iskusnog vuka i pazario bih polovnu kopiju standardnih modela za jeftine pare, neku gitaricu koja je preživela 20-30 godinica, skinuo elektriku, stavio solidne polovne magnete umesto azijske keramike, sredio pragove po želji kod dobrog majstora, stavio kosku i dodao GFS Tremolo block (ako je Strat u pitanju)...evetualno, zamenio čivije, baš ako krljam ručicu tremola...Za 400 evrića imao bih gitaru sa kojom bih mogao na kraj sveta...
Serije Fender MiM Standard ( Tele, Strat, svejedno) mislim da je daleko ispod onoga što bi trebalo da nosi Fenderov pečat i u poređenju sa takvim gitarama uvek bih se opredelio Squier CV ... Ali, mislim da su Fender MiM Classic 50s, 60s, bolje serije od Sq.CV ...
Kada bih danas kupovao prvu ozbiljnu gitaru u životu to bih učinio u društvu nekog iskusnog vuka i pazario bih polovnu kopiju standardnih modela za jeftine pare, neku gitaricu koja je preživela 20-30 godinica, skinuo elektriku, stavio solidne polovne magnete umesto azijske keramike, sredio pragove po želji kod dobrog majstora, stavio kosku i dodao GFS Tremolo block (ako je Strat u pitanju)...evetualno, zamenio čivije, baš ako krljam ručicu tremola...Za 400 evrića imao bih gitaru sa kojom bih mogao na kraj sveta...

apsolutno se slazem sa gore napisanim.pre par dana sam u mitrosu na suvo probao belog strata cv serije sa mepl nekom i iznenadio se kako to sve zvoni za te pare . i jos ga kupiti polovnog za 250 eura to je gitara na kojoj i sladokusci mogu da sviraju.od meksikanaca standard serija je krs ,samo sto ima onaj logo na koji se svi palimo...to treba prosto zaobici u svakom ozbiljnijem razmatranju.e onda dolaze na red classic i classic player serijegde se stvarno fender vec potrudio da to na nesto lici i ima nesto od onog pravog smeka za kojim svi toliko zudimo...mateuspoz wrote:Sva moja iskustva sa CV Squier gitarama bila su samo u trenucima kada sam te gitare upoređivao sa MiM Fender komadima ( classic serija i classic Player), dakle najbolji Sq. proizvod nasuprot serija koje s ponosom mogu da nose Fenderov logo...
ali za pocetnike je ubedljivo najbolja classic vibe serija dok se malo ne snadju i ne vide sta kako....pa samo pronaci dobar vrat i pragove koji ti odgovaraju ,ma sve je to proces za koji je potrebno vreme....sa nestrpljenjem ocekujem neki skup ljubitelja fender opreme kao sto je bilo to u novom sadu prosle godine...ne znam da li je to protivno pravilima foruma da pozovem nekog ko ima iskustva u organizovanju ovakvih i slicnih manifestacija...radujem se kad god odem u mitros i ubrzo po dolasku odusevljenje splasne jersu sve gitare totalno nespremne za probu, sa lose setapovanim vratovima,i starim zicama...bas je tesko da covek dokuci sta mu zaista treba zbog toga.
neki wrote:...radujem se kad god odem u mitros i ubrzo po dolasku odusevljenje splasne jersu sve gitare totalno nespremne za probu, sa lose setapovanim vratovima,i starim zicama...bas je tesko da covek dokuci sta mu zaista treba zbog toga.

A, na moje pitanje , zašto se ne posvete setapu gitara i ne srede struju u onoj sobici sa pojačalima za probu, prodavci (fini momci) kažu da su bili ljudi iz Fendera i da su rekli da to tako treba da bude...zile20584 wrote:neki wrote:...radujem se kad god odem u mitros i ubrzo po dolasku odusevljenje splasne jersu sve gitare totalno nespremne za probu, sa lose setapovanim vratovima,i starim zicama...bas je tesko da covek dokuci sta mu zaista treba zbog toga.
",,daj mi čašu rakijee...hoću da se napijem.."
valjda je najbolje da idemo u p.m.... svi mi, svi odreda kao najprimitivniji deo zemaljske kugle..."..ovi iz Federa.." dali licencu...nama prostacima da mislimo da smo deo sveta...

Potpuno razumljivo, zele da uvale i dobre i lose primerke, pa ti sve manjkavosti pripisi losem setupu
.

- Haralampije
Nigde nisam video da se neko cima po radnji da sredjuje da gitara bude top.bez da joj treba set.Ok da pukne zica pa da se zameni i nastimuje i prebrise masnoca.Setovanje je na kupcu,po svojoj meri da je sredi.Mislim na izlozene instrumente,oni upakovani su takvi kakvi su,pa sta im je promena klime od fabrike gde je pravljena do krajnje destinacije, uradila,uradila je.
-
A kako da isprobam gitaru i vidim njen krajnji domet
kada nije setapovana... 
Oni valjda kontaju da 500-1000 evra nije tako puno, pa ako, zbog nemogucnosti da probas, kupis komad sa kojim nisi zadovoljan, onda nije tako strasno. Ne bih da pljujem Mitros vise nego sto vec jeste do sada, ali i snabdevenost je (govorim za Novi Sad) prilicno losa... Ono meni je puno i 300 evra kada dajem za nesto, jbg to mi je plata, pa bih da bude tacno onda boja koju hocu, isprobano, setapovano, da dobijem sve informacije i tako dalje, ali kao sto rekoh oni valjda kontaju da nam svima pare rastu na drvetu, pa ako se zeznes prilikom kupovine nije tako strasno....
Mislim shvatam ja problem da bi 99% dolazilo da isproba, a 1% da kupi, pa normalno da ne mogu da izlaze svima u susret, ali to opet ne resava problem kada neko hoce stvarno da kupi.

Oni valjda kontaju da 500-1000 evra nije tako puno, pa ako, zbog nemogucnosti da probas, kupis komad sa kojim nisi zadovoljan, onda nije tako strasno. Ne bih da pljujem Mitros vise nego sto vec jeste do sada, ali i snabdevenost je (govorim za Novi Sad) prilicno losa... Ono meni je puno i 300 evra kada dajem za nesto, jbg to mi je plata, pa bih da bude tacno onda boja koju hocu, isprobano, setapovano, da dobijem sve informacije i tako dalje, ali kao sto rekoh oni valjda kontaju da nam svima pare rastu na drvetu, pa ako se zeznes prilikom kupovine nije tako strasno....
Mislim shvatam ja problem da bi 99% dolazilo da isproba, a 1% da kupi, pa normalno da ne mogu da izlaze svima u susret, ali to opet ne resava problem kada neko hoce stvarno da kupi.