MUzzY wrote: Nemam ja nista protiv ljudi koji sviraju tudje a dobro.
ovde bih nešto rekao.
ZAŠTO bih slušao nekoga ko svira tuđe, akd to tuđe mogu da slušam sa ploče?
to pod jedan.
Pod dva, ti koji sviraju tuđe, ako već imaju taj drajv, treba da sviraju BOLJE. ("take a sad song and make it better")
Pod tri, u redu je ako neko uči, pa svira tuđe u tu svrhu..ali da mi sad svira tu npr AC/DC i da ja dobijem bolji utisak nego na njihovom koncertu? pfft...
To sam slično hteo da objasnim i oovm liku što se reklamira ovuda kao Beatles tribute (što on očigledno shvata ili previše lično, ili ne shvata uopšte pa ide za mnom i briše moje kritike kako ih napišem) a to je: sve te tribute "ja sam pljunuti on" kopije, ako već sviraju tuđu muziku,
ne treba da prenose informaciju (dakle muziku kao muziku), jer tu informaciju svi već znaju (neki i napamet, a mnogima je i dosadila).
dakle šta to treba onda da prenesu?
Treba da prenesu energiju. Plamen. Kao olimpijci.
Šta ću ja novo da čujem ako neka 4 momka otpevaju She loves you, perfektno? Ništa.
Ali ako uspeju da prenesu energiju? i tojest.."plamen"? e, to je već druga priča
Ali je to i njihov prvi zadatak.
Sve ostalo je zajebancija i neki "vidi kako i ja umem isto" fazon.
Zato i preferiram obrade. Tamo se lepo vidi da je neko i odao poštovanje originalu (samim tim što se bavi tom pesmom) ali i uneo svoj talenat, lični pečat, kreaciju i možda čak pomerio tu istu muziku malo napred, učinio je pitkijom, lepšom, moćnijom, ili je jednostavno izvukao iz zaborava.