Duane wrote:...al to je replika gitare koja je koštala 100$ u ono vreme, a danas košta.. previše... i plus je IZGREBANA!
Dobar stratocaster, mit ili činjenica?
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Dobar stratocaster, mit ili činjenica?
Sta se toliko tripujete oko relikovanih gitara...?
Neko ih voli, neko ne i sta sad...
evo ja na primer bas volim izgrebane i oljustene gitare
bilo da je namerno, slucajno, bilo da sam ja greb'o, ljustio, tuko, ili neko pre mene ili neko u fabrici, eto bas mi se svidja da fender bude otvoren da primi moj znoj, da udje moj dnk u telo gitare i generalno da osetim da je gitara drveni instrument a ne nesto plastificirano i nasminkano da sija i sl.
mozda je to neukusno al' zabole me
bilo da je namerno, slucajno, bilo da sam ja greb'o, ljustio, tuko, ili neko pre mene ili neko u fabrici, eto bas mi se svidja da fender bude otvoren da primi moj znoj, da udje moj dnk u telo gitare i generalno da osetim da je gitara drveni instrument a ne nesto plastificirano i nasminkano da sija i sl.
mozda je to neukusno al' zabole me
- whosyourdaddy
da cujem ko voli? to je kao da kupis iscitanu knjigu da bi se videlo da si "citao".Funkomat wrote:Sta se toliko tripujete oko relikovanih gitara...?
nova bajo, pa delji 40 godina po blues-u i r'n'r....
moze to i mnogo brze da se izdelje, veruj mi 
- whosyourdaddy
moze. ali svaki milimetar otpalog laka sa Rory-evog strata upisan je na nosace zvuka koje toliko cenimo i volimo (point)Milanares wrote:moze to i mnogo brze da se izdelje, veruj mi
ma sav sam se istopio....
- Guitar_thrill
- MF veteran
pa ne sviđa se to svakome da bi se videlo da si je svirao, Keith Richards je prvi tražio da mu relic-uju gitaru, John Mayer svira relic strata, ima još dosta primera, misliš da je njima bitno da li će neko da misli da ih je toliko svirao?whosyourdaddy wrote:
da cujem ko voli? to je kao da kupis iscitanu knjigu da bi se videlo da si "citao".
nova bajo, pa delji 40 godina po blues-u i r'n'r....
Neko prosto voli matore stvari, ja patike kad kupim, ne volim da ih nosim prve dve nedelje dok se ne isprljaju i prestanu da sijaju...
što bih ja čekao 40 godina da mi se sjebe gitara, ako to želim sada, mislim, tek je to glupo, kao "e volim relic gitare, ali ću biti tr00 i čekaću 40 godina da se raspadne, pritom ću se truditi da je čuknem gde god stignem, jer ovaj novi lak teško da će sam da se skida, kao nitro"
danas gitare izlivaju u onom poliesteru ili poliuretanu, ljudi budu srecni ako se providi koja sara drveta 
AMAN vise sa tim lasnama od gitare. ovo je 21. vek ljudi nemojte da se bazirate na nekim zvukovima od pre 50 godina. Kupite gitaru bilo koju i svirajte sami svoje melodije
- Guitar_thrill
- MF veteran
ovo u potpis!
Realno ko je taj Hendrix uopste?
- Guitar_thrill
- MF veteran
bubnjar sa mog avatara?!
DIY FTW!!!