Fender Strat ?

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Milanares

Re: Fender Strat ?

Post by Milanares » 14 Nov 2011, 15:19

Vidi njega sto se brani jos?
Ajde lepo priznaj ko te placa i koliko?
:D :ziveli: :D

Haralampije

Post by Haralampije » 14 Nov 2011, 15:26

Klepo 15000$ mesecno+premije
Dzo 3500$,al kurva kasni vec dva meseca
Pit kako kad,fender mi salje par gitarica kvartalno
Henri J. nije hteo da placa,pa ga pljujem.... :lol:

fattwang

Post by fattwang » 14 Nov 2011, 16:15

Najviše postova uvek imaju prepucavačke teme :povrac:

Trzalica

Post by Trzalica » 14 Nov 2011, 16:43

fattwang wrote:Najviše postova uvek imaju prepucavačke teme :povrac:
Tako nekako. Kada ozbiljan lik potraži savet, naleti na temu i krene da je čita, baš me interesuje kakav će zaključak izvesti iz svega napisanog.
Verovatno će prvo reći da je o.k. kupiti Fender Strat mex, pa onda nije, već, ako daje lovu, bolje USA model, pa onda ne, već custom, pa onda ni taj nije nešto, već hand made kopija za mastan novac, i na kraju će poput magarca izmedju deset plastova sena, sesti i kupiti Ibanez. :mrgreen:
Niko danas nije glup i ne zna da računa do 1000. Ako želi STRATOCASTER oblik, zvuk, ima para, najverotanije će kupiti FENDER gitaru jer je ona to što pojam "strat" predstavlja. Izbor se uglavnom svede na meksičke i američke modele Fender gitara.
Svi ostali su KOPIJE, pa bili HAND MADE, koštali 15000€, ako nisu Fender, onda su kopije. Čak su i Fender-i reizdanja(Reissue) kopije starih modela i koštaju nepotrebno mnogo novaca. Kao što neko reče:
fattwang wrote: Obrnuto, kastom šop kopira gitare dobrih baja i živi od prodaje imućnim amaterima.
Baš me zanima, šta bi ostali izabrali koji traže stratocaster, kopiju ili original ili pak original reizdanje neke tarabe iz pedesetih na kojoj su svirali šedovsi?

LifelessDead

Post by LifelessDead » 14 Nov 2011, 16:53

Trzalica wrote:
Svi ostali su KOPIJE, pa bili HAND MADE, koštali 15000€, ako nisu Fender, onda su kopije. Čak su i Fender-i reizdanja(Reissue) kopije starih modela i koštaju nepotrebno mnogo novaca.
Napisao neki lik u oglasu , prodavao japansku kopiju LP-a :XD: (pruzeto sa MLP foruma) :

"P.S. to the fool who said copies of anything are not worth more than $500...you are a copy of your mother and father so now I know your true worth as well. Brand loyalty never pays you, think about it. If you played one of these, you would know but you obviously lack education on the matter so I bid you "good day"!"

Milanares

Post by Milanares » 14 Nov 2011, 16:57

:XD: tako istinito...
eto ti lifeless nemas potpis pa taman ....
:XD:

LifelessDead

Post by LifelessDead » 14 Nov 2011, 17:06

da, stvarno odlicna ideja :D

Trzalica

Post by Trzalica » 14 Nov 2011, 17:11

Aaaa imao je "štivo" svaka mu je ... :mrgreen: Naravno da će prodavac učiniti sve da proda kopiju podsmevajući se originalu, umalovažavajući kupce originala, nazivajući ih slugama marci i etiketi, i sl. ali će uvek i on sam hteti da se što pre OTRESE te kopije i kupi sebi original, tako da ...

Milanares

Post by Milanares » 14 Nov 2011, 17:21

ma orginali samo nista drugo.
em ti lepo stoji em ga posle lako prodas.
ionako ce zvucati onako kako je sviras :)

LifelessDead

Post by LifelessDead » 14 Nov 2011, 17:26

Trzalica wrote:Aaaa imao je "štivo" svaka mu je ... :mrgreen: Naravno da će prodavac učiniti sve da proda kopiju podsmevajući se originalu, umalovažavajući kupce originala, nazivajući ih slugama marci i etiketi, i sl. ali će uvek i on sam hteti da se što pre OTRESE te kopije i kupi sebi original, tako da ...
Taj covek ima jedno 20 ili 30 japanskih kopija, mozda i vise...i dobar je poznavalac i pre svega ljubitelj LP-jeva. Verovatno ima i Gibsona, a i cak da nema moze da ga ima kad pozeli.
Ovo je verovatno samo jedan deo njegove kolekcije http://www.flickr.com/photos/bobenis/se ... 55/detail/

Trzalica

Post by Trzalica » 14 Nov 2011, 17:29

Ako su njemu bolje kopije, neka onda ponudi na prodaju ORIGINAL LP za neku smešnu cifru? Jelte, kopije su mu bolje? Onda treba što pre da se otarasi marke i brenda da joj ne bi bio rob i zadrži kvalitet u okviru kopije! :mrgreen:

Milanares

Post by Milanares » 14 Nov 2011, 17:35

E, prekidaj paljbu! Burny iz 80ih? Tokai iz 70ih? To bas i ne spada u pricu kopija/original, to je nesto drugo. Edukuj se sto pre trzalice....

LifelessDead

Post by LifelessDead » 14 Nov 2011, 17:39

Trzalica wrote:Ako su njemu bolje kopije, neka onda ponudi na prodaju ORIGINAL LP za neku smešnu cifru? Jelte, kopije su mu bolje? Onda treba što pre da se otarasi marke i brenda da joj ne bi bio rob i zadrži kvalitet u okviru kopije! :mrgreen:
Ne kapiras ti sustinu. Rekao sam da ne znam da li ima original Gibson, mozda i nema a i da ima za koji ***** bi ga dao za smesnu cifru ako je neki krele spreman da plati 4 puta vise nego sto je on platio neku japansku kopiju a koja je za njega licno jednaka po kvalitetu sa istim Gibsonom. Mozda je covek i imao pa prodao i kupio za te pare 3 ili 4 kopije ili cak samo 1, jer da se razumemo imas japanskih vintage gitara koje su mnogo skupe, kostaju kao CS Gibson modeli, naravno neke su jeftinije, kao sto je Burny.

Sustina je da kupuje te gitare zato sto su jeftinije, ne moraju cak da budu ni bolje od Gibsona. To sto se tice preprodajne vrednosti je tacno, Gibson ce uvek zadrzati vise svoju vrednost, nego recimo neki Tokai, ako kupujes novo. Mada i Tokai je vec izgradio ime, tako da i njegove cene nisu bas male.

LifelessDead

Post by LifelessDead » 14 Nov 2011, 17:48

Evo ti recimo ovaj Navigator, za pare koliko kosta ova gitara mozes da uzmes CS Gibsona, on ju je verovatno kupio polovnu u Japanu, pa nije platio nekih 5-6K dolara http://www.flickr.com/photos/bobenis/page3/

Trzalica

Post by Trzalica » 14 Nov 2011, 18:03

Milanares wrote:....Edukuj se sto pre trzalice....
Nihc kapirenzi? Kakvo edukovanje? Treba da ukapiram da su hand made kopije bolje od originala?

Shvatio bih da neka kopija od 100€ izgleda isto kao original, svira isto, nema nekih vizuelnih razlika izmedju njih, možda čak i bolje radi ... svaka čast, ali da mi neko i dalje trubi da je bolje kupiti kopiju Fender-a za 2500€ umseto originala za 1000€ jer je neko ručno pravio taj model, mučio se i sl., ... e tu stvarno nisam edukovan kako treba.

I ova tema ode u q. Čovek pita za Fender strat a ovde su u upotrebi sve samo ne Fender stratocaster gitare. A ima ih dao bog, i to za 330€ u oglasima: http://www.kupujemprodajem.com/Fender-S ... id=5770591

Ja ne znam da li postoji neko ko bi kupio KOPIJU za 330€ a da zaobidje ovaj ORIGINAL(ako to zaista jeste naravno), pa bio proizveden u meksiku*?!? To mi recite i odoh iz ove teme kao neupućeni laik!

Post Reply