Vasha prva gitara :)

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
MrMoT
MF veteran

Re: Vasha prva gitara :)

Post by MrMoT » 13 Jun 2012, 17:58

Au bre, pa ima ovde i dosta fancy prvih gitara....
Evo na cemu sam ja lomio prste...
Image
Ural made in cccp... samo sa zelenim pickguardom :ziveli:

teodorica
MF veteran

Re: Vasa prva gitara

Post by teodorica » 13 Jun 2012, 18:35

sinisake wrote:Image

Lead star by Musima (bas je bila ovakva, kao na slici, samo plava). Melodija Menges akustara. :)
E ista ovakva samo crna,Lead star II je bila moja prva gitara+ bejbi marsal ms2(valjda).Znam da je imala tvrde zice u pm,ali u ono vreme '93 ko je jos razmisljao o debljini zica.Nikad se nisam iskajao sto sam je prodao,u stvari zamenio u doplati za kramer 620 iznjakani koji se ispostavio kao vanserijsko govno

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 13 Jun 2012, 18:59

meni nedostaje moj parker po malo..bez obzira shto su svi bili u fazonu da je narodnjachka gitara bash je bila dobra

dweezil

Post by dweezil » 13 Jun 2012, 19:31

pa narodnjacka je koliko i stradza :bambi:

Trzalica

Post by Trzalica » 13 Jun 2012, 21:18

dweezil wrote:pa narodnjacka je koliko i stradza :bambi:
Kako li se onda tek naziva TELECASTER gitara? Gitara srpskih rok legendi?!? :mrgreen: Valjda samo ovde u ovoj ludoj državi Srbiji mogu da se mešaju babe i žabe i da deca po ovakvim forumima maštaju o veslu od gitare koja ne služi ničemu osim specifičnoj formi muzike ruralnih zajednica amerike - čitaj: američkih seljaka, koji sviraju svoju seljačku (country) muziku! U prevodu na srpski - narodnjak, folk, grandovac, itd.

Zanimljivo za širu raspravu, no, da skratim,, mene je uvek fascinirala činjenica u kojoj je telecaster, kao Nr.1 primer narodnjačke gitare, koju sviraju ona američka seljačka dečica kravari (cowboy's), dok sa druge strane, gle čuda, naši grandovci, narodnjaci, svadbari i svi ostali folkeri prihvataju u 99% gitaru koja je sušta suprotnost - oličenje BLUES-a i ROCK-a amerike, a ne nekog COUNTRY zvuka (seljake narodne muzike u grubom prevodu)? Zašto to?!? :|

Samo ne vidim gde je tu Parker gitara? Kojim to naodnjacima ona pripada?

Kill surf city

Post by Kill surf city » 13 Jun 2012, 21:22

Image

sinisake
The original one

Re: Vasa prva gitara

Post by sinisake » 13 Jun 2012, 21:41

teodorica wrote:
sinisake wrote:Image

Lead star by Musima (bas je bila ovakva, kao na slici, samo plava). Melodija Menges akustara. :)
E ista ovakva samo crna,Lead star II je bila moja prva gitara+ bejbi marsal ms2(valjda).Znam da je imala tvrde zice u pm,ali u ono vreme '93 ko je jos razmisljao o debljini zica.Nikad se nisam iskajao sto sam je prodao,u stvari zamenio u doplati za kramer 620 iznjakani koji se ispostavio kao vanserijsko govno
E, koliko se secam, fin, lagan i skoro ravan vrat je imala ova moja, pa mi nije bilo pretesko da predjem sa najlon akustare ne nju. Dakako, tada nisam razmisljao o zvuku, vise se samo sviralo. :D
Prica o kupovini je isto zanimljiva, ali o tome u nekom drugom filmu (Bota™). :mrgreen:

Randy

Post by Randy » 13 Jun 2012, 21:46

Trzalica wrote:
dweezil wrote:pa narodnjacka je koliko i stradza :bambi:
Kako li se onda tek naziva TELECASTER gitara? Gitara srpskih rok legendi?!? :mrgreen: Valjda samo ovde u ovoj ludoj državi Srbiji mogu da se mešaju babe i žabe i da deca po ovakvim forumima maštaju o veslu od gitare koja ne služi ničemu osim specifičnoj formi muzike ruralnih zajednica amerike - čitaj: američkih seljaka, koji sviraju svoju seljačku (country) muziku! U prevodu na srpski - narodnjak, folk, grandovac, itd.

Zanimljivo za širu raspravu, no, da skratim,, mene je uvek fascinirala činjenica u kojoj je telecaster, kao Nr.1 primer narodnjačke gitare, koju sviraju ona američka seljačka dečica kravari (cowboy's), dok sa druge strane, gle čuda, naši grandovci, narodnjaci, svadbari i svi ostali folkeri prihvataju u 99% gitaru koja je sušta suprotnost - oličenje BLUES-a i ROCK-a amerike, a ne nekog COUNTRY zvuka (seljake narodne muzike u grubom prevodu)? Zašto to?!? :|

Samo ne vidim gde je tu Parker gitara? Kojim to naodnjacima ona pripada?

Trzalica

Post by Trzalica » 13 Jun 2012, 22:05

Eh baš vas volim, ČOPORATIVNA POTRAGA ZA SPOTOVIMA nekih alternativaca u kojima koriste neke verzije TELECASTER gitara, kako bi opovrgli moje teze. Jaooo ... pa vi ste baš deca. To bi trebalo da me ubedi da su to baš ono, rock the guitars, ha, a da stratocasteri ipak pripadaju jeleni karleuši???????

Randy

Post by Randy » 13 Jun 2012, 22:12

:mrgreen:

A za narodnjake Les Paul naravno :bambi:

Funkd

Post by Funkd » 13 Jun 2012, 22:14

Evo jednog poznatog kantri muzicara
Image

Ne, pa ocigledno je troll. Ne znam zasto ga shvatate ozbiljno na ostalim temama...

Trzalica

Post by Trzalica » 13 Jun 2012, 22:20

Ja se iskreno izvinjavam na uvredi vašeg božanstva - the TELECASTER.
Eeto, svečano obećavam da neću zalaziti u vaš svet narednih 2 meseca. Jel može? :kokice: :kokice: :kokice:

cwija

Post by cwija » 13 Jun 2012, 22:37

polako, sedi tu, de si digo frku, opusteno

Tenji

Post by Tenji » 13 Jun 2012, 22:58

Trzalica wrote:Eh baš vas volim, ČOPORATIVNA POTRAGA ZA SPOTOVIMA neke kosmicke sile u kojima koriste neke verzije TELECASTER gitara, kako bi opovrgli moje teze.
Evo ispravio sam.
Trzalica wrote:Ja se iskreno izvinjavam na uvredi vašeg božanstva - the TELECASTER.
Nikakav problem, sto rece Dersu, tu smo da te edukujemo.

Randy

Post by Randy » 13 Jun 2012, 23:08

:1: :1: za kosmičke sile
:1: za ostatak
:ziveli:

Post Reply