Zar Gibson Les Paul STANDARD nije br.1 gitara Jimmy Page-a? I ko zna koliko drugih gitarista je koristilo i sviralo STANDARD Les Paul model Gibson gitare. Sigurno tada nisu tražili neke GIBSON LP "Custom" i "VOS" gitare, koje se danas štancuju pod parolom "vintage".Haralampije wrote: Samo cini mi se da sam bas nekoga ovde jednom pitao, i nikada mi nije odgovorio,pa da pitam i tebe a i bilo koga ovde na forumu,navedite mi jednog jedinog poznatog gitaristu kome je taj pristojni americki standard glavna gitara.....

Da je Fender imao u ponudi 1960. godine Standard Stratocastere umesto onih koji su nosili imena godišta proizvodnje, takodje bi bili prisutni u arsenalu svih muzičara od Hendrix-a do Blekmura.
Ja nikako da shvatim tu podelu na "VINTAGE" stratocaster?!?
Šta je VINTAGE???? Da li su tada Marvin, Hendrix, Klepton, .... znali za "VINTAGE" termin i time nabavljali VINTAGE Fender Stratocaster-e, ili?!? Ili je VINTAGE termin kasnije uveden kao i sve ostalo u megalomanskoj reklamnoj mašineriji zapada????
Tada su to bile najobičnije gitare koje niko nije hteo da kupi ni za 100 dolara i to je potvrdio i Klepton.

Glupo je više i raspravljati o ovakvoj temi. ODJAVLJUJEM SE ... pozdrav svima!!!