Milionita tema o kupovini gitare :D

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

dimmu
MF veteran

Re: Milionita tema o kupovini gitare :D

Post by dimmu » 01 Oct 2008, 15:48

bio sam juche u mitrosu probao sam js30dk kada sam ga uzeo u ruke i pomerio potencimetre na max,sledece shto sam hteo je da stavim magnet na bridge rad i onda mi se desilo da mi je ostala kapica u ruci Oo drug me je samo pogledao i rekao KINEZ :lol: nije losha gitarica al' narochito mi se nije svidelo jer je kinez..posle toga probao sam jedan esp ltd mislim da je bio mh100qm(na sajtu stoji da prave samo plave,a ja juche probao zelenog oO) nesecam se bash najbolje i odushevili smo se obojica gitarica je super a koshta 28000din..sad neznam shta da radim dvoumim se i dalje oko tog jacksona js30dk i tog esp-a,a tog jacksona naravno da ne bi uzeo kada bi qpovao qpio bi indonezhanina i neznam da li postoji japanac :? no sve u svemu jel mozhe neko da mi kazhe za jackson js30dk u beogradu ili u subotici kakvi su i gde su napravljeni?

friedman

Post by friedman » 01 Oct 2008, 15:53

Ja imam Jackson js30dkT, i mogu ti reci da mi se tako nesto nikad nije desili. Mozes da skines kapicu sa switch-a, ali samo ako malo zapnes. Inace, ova moja je "Crafted in India".

dimmu
MF veteran

Post by dimmu » 01 Oct 2008, 16:17

pa dobro mislim ako je samo to problem onda stvarno nishta nije strasno,ali kinezi mi nimalo neulivaju poverenje :\ zato ocu da vidim jel zna neko mozhda kakvi su oni iz mitrosa u bg-u i subotici ili su i tamo isti..e za taj tvoj dk2m nisam video jbg brate izvini al' napisao sam na ruku i video tek kada sam jeo burek kasnije :lol: ali nesecam se da sam u mitrosu video dk2m,a i video sam par stranica unazad da chovek reche da ga je platio 600eura u mitrosu :]

friedman

Post by friedman » 01 Oct 2008, 18:42

Ma nema veze breee, nisi trebao prljati ruke zbog toga. :D
Dobih ja informaciju u medjuvremenu, ali hvala ti svakako!

Bodomovac

Post by Bodomovac » 02 Oct 2008, 14:19

Jacksoni se prave u Indiji, Japanu i Americi. Ove JS serije su iz Indije, a oni na kojima ne piše na glavi "made in usa" su Amerikanci... većinom su svi Japanci...
ESP-ova, Jacksona, Ibaneza itd. imaš u Subotici, sve radnje su u centru grada, tako da ih nije teško naći, mogu ti ja obeležiti na mapi ako misliš ovde dolaziti da kupuješ. Al kontam da ti neće biti potrebno napuštati mitros. Vikendom povratna karta vozom ti je 240din...

dimmu
MF veteran

Post by dimmu » 02 Oct 2008, 15:00

odlichno! mogao bih doci u suboticu ovih dana pa da ih isprobam.ajde molim te ako mozhesh obelezhi mi puno bi mi znachilo :D zvao sam suboticki mitros pre neki dan i kolko se secam nisu imali js30dk al dobro nazvacu ih josh jednom ovih dana chisto da neidem bzvz tamo,a da nemaju modele koji mene zanimaju..koliko prodavnica gitara ima u subotici?

jcm 800

Post by jcm 800 » 02 Oct 2008, 15:37

Oprez, oprez, oprez!

Pazi...ako se ja dobro sjecam,JS serija je pravljena od indijskog cedra...sta god mu to znacilo. Izbjegavaj tako neuobicajene kombinacije drveta, nisu bez razloga sve dobre gitare pravljene od odredjenih par vrsta drveta. Sve na gitari mozes promijeniti: magnete, civije, bridge, pa cak i vrat...ali drvo ne mozes...Zato potrudi se da kupis gitaru od nekog boljeg drveta, pa makar imala i slabiji hardver, jer se isti moze naknadno promijeniti.
Jackson japanci X serije se uglavnom prave od lipe (baswood) koje nije loshe drvo (narocito ne za schredding), ali nije ni neko ekstra drvo...u svakom slucaju bolje je od indijskog cedra...Daje topao i njezan zvuk...onako pun srednjih. Nedostaje mu pomalo definicija i rezonanca dubokih...jer je dosta mekano drvo.

Sledeca opcija je alder (americka jova) koja je majka za sve stratolike gitare. To ti je vec jako dobro drvo...izbalansirano i onako djevojka za sve...Ali su Jacksoni koji se prave od aldera (kao sto je Dk2m) skuplji od ovih od baswooda...Ne bez razloga...To ti je uglavnom Pro i MG serija Jacksona.

Postoji i de luxe opcija...a to su ti Jacksoni od mahagonija. Ali, to je druga prica. Mnogo skupo. (Ali i dobro, dodushe)

Dakle, ako vec mozes da biras...potrudi se da uzmes gitaru od sto boljeg drveta. Sve ostalo se da zamijeniti.

Pozz

dimmu
MF veteran

Post by dimmu » 02 Oct 2008, 16:14

hvala na savetu definitivno cu obratiti paznju na to!

Post Reply