Instrumenti i pojačala koje niste mogli da zadržite
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Instrumenti i pojačala koje niste mogli da zadržite
joj drazestan je taj Pro Reverb, znam o cemu pricash @Baba Slim 

- Hillybilly
I ja sam imao Pro Reverba...Opasno mi trebala kinta pa sam ga prodao. I dan danas to nisam prezalio.
-
pa napravi sebi jednog onda 

- Hillybilly
Kao sto verovatno znate, ja sam se ranije bavio isklucivo izradom Hi-Fi pojacala, dok me tuga za ovim ampom nije naterala da pocnem da se zanimam sa gitarskim pojacalima.nenadnenad wrote:pa napravi sebi jednog onda
Cinjenica da sam ostao bez dragog mi pojacala je u meni prouzrokovala G.A.S. koji je za posledicu imao ovu gomilicu!

Evo slike krivca za sve sto je u poslednje vreme izaslo iz P&K radionice

Nemam za cim da zalim, realno. Osim, mozda, malko, za ovim:

Ovo na slici je najslicnije sto sam mogao da nadjem, inace je moj amp imao jos nekoliko ulaza pride.

Ovo na slici je najslicnije sto sam mogao da nadjem, inace je moj amp imao jos nekoliko ulaza pride.

- Hillybilly
Imam ja na prodaju jedan Orgaphone 18MH.sinisake wrote:Nemam za cim da zalim, realno. Osim, mozda, malko, za ovim:

Peco, jedno pitanje:
da li je moguće napraviti klona Pro Reverba, ali da bude manje snage, npr. 15-20W ?
Tj. da bude taj isti zvuk, taj klin (kombo sa 1 ili 2x12"), ali manje, podnošljivije i praktičnije snage?
da li je moguće napraviti klona Pro Reverba, ali da bude manje snage, npr. 15-20W ?
Tj. da bude taj isti zvuk, taj klin (kombo sa 1 ili 2x12"), ali manje, podnošljivije i praktičnije snage?
- Hillybilly
Ja sam to radio u 112 varijanti i zovem ga Jive King Deluxe! Ako insistiras na tremolu onda ti preporucujem moj Swing King. Swing King je klon Pro Reverba i mogu ga uraditiu verziji 40 i 20W a izbor zvucnika moze biti 210, 410, 112 i 212!Baba Slim wrote:Peco, jedno pitanje:
Rekoh negde da mi je ovo bila prva pedala...

sad mi je krivo, ali u tom trenutku je dosla potreba...
sad kad sam na pedalama, razmisljam da je nekad-nekad opet nabavim...
onu ken multi metal master.. nije mi krivo... mada cisto iz "kolekcionarskih" razloga... mozda... ali ovog bosa.. 99% budem nabaviJo opet

sad mi je krivo, ali u tom trenutku je dosla potreba...
sad kad sam na pedalama, razmisljam da je nekad-nekad opet nabavim...
onu ken multi metal master.. nije mi krivo... mada cisto iz "kolekcionarskih" razloga... mozda... ali ovog bosa.. 99% budem nabaviJo opet
Deki, el ima masti ta pedala? Mislim da sam je probao pre stotinu ljeta... i konj uzeo neki DOD usrani... 

Masti nema, stvarno je klasicni OverDrive u off modu, a u "turbo" modu dodaje vise.. hmm granulacije.. neki malo jaci drive. koji nije distorzija... i meni je licno smetalo, ali kao drive je super..
btw.. pre nego sto sam skontao sve kako treba, ja sam drive objasnjavao kao zvuk koji se rasipa, a dist zvuk koji je usmeren... e zamisli zvuk koji se rasipa pa plus rasiri to. eto tako je zvucalo. Taj turbo mod mi nije pasovao..
btw.. pre nego sto sam skontao sve kako treba, ja sam drive objasnjavao kao zvuk koji se rasipa, a dist zvuk koji je usmeren... e zamisli zvuk koji se rasipa pa plus rasiri to. eto tako je zvucalo. Taj turbo mod mi nije pasovao..
taj Boss Turbo Overdrive very drazesno radi sa stratolikim djitrama, koliko se secam, tj. singlecoile vishe ljubi as far as I can remember
U stvari glavna char sa pjedalama je sto te iznenade u nekim kombinacijama i provalis tek onda za sta su najzgodnije
joj Ljubo drazesna je ta DM-2 jka very drazesna

joj Ljubo drazesna je ta DM-2 jka very drazesna

Ne uspevam da iskopam i sliku boksa, imao sam vertikalno postavljeni 1x15 boks uz ovu glavu. Ovo je pre svega bas pojačlo, ali kada sam na njega kačio boksove sa manjim zvučnicima, radilo je vrlo srećno i kao gitarsko pojačalo. Prodao sam ga nesrećne 1993. jer mi je bilo preglomazno za tezgarenje. Inače je radilo ka' zmaj, i samo mi je nedostatak sopstvenog prevoza (a i cena goriva) tada pravio problem, pa nisam mogao da ga zadržim. Precission bas i ovo pojačalo onako dooobro otpanjeno... uh... nezaboravno.
Jive King Deluxe zvuči kao savršeno pojačalo za mene.Hillybilly wrote:Ja sam to radio u 112 varijanti i zovem ga Jive King Deluxe! Ako insistiras na tremolu onda ti preporucujem moj Swing King. Swing King je klon Pro Reverba i mogu ga uraditiu verziji 40 i 20W a izbor zvucnika moze biti 210, 410, 112 i 212!