Kupujem električnu gitaru do 400 e... tražim savete...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Makijavelli

Re: Kupujem električnu gitaru do 400 e... tražim savete...

Post by Makijavelli » 21 Dec 2008, 07:11

Ok, vidim da se sve svodi na to da moram da idem lichno da probam... Teracu tamo one likove shto rade da mi sviraju, a ja cu da vidim koja gitara mi lezhi... Idem u ponedeljak, pa cu da svratim da iskomentarishem...

P.S. Ne razumem kako je moguce da mi uvale loshu fabrichku gitaru, al ajd sad... Mozhda ste vi ljudi malo paranoichni...

bokicasa

Post by bokicasa » 21 Dec 2008, 10:37

Nismo mi paranoicni nego ti nemas iskustva sa nasim prodavcima i nasim radnjama,kupio sam 5 gitara,a sa ortacima jos jedno 7 i znam sta moze da se desi,a ti ako smatras da znas vise od nas teraj po svome..

johnny_b_good

Post by johnny_b_good » 21 Dec 2008, 11:45

Daj kupi tu gitaru vishe

dimmu
MF veteran

Post by dimmu » 21 Dec 2008, 12:07

dobro ti kazhe decko iznad.povedi bolje nekog ko zna sa gitarama i ko zna da svira ako ti vec neznash.ti gitaru MORAS uzeti u ruke i barem okinuti tri akorda ako nishta samo da je osetish,kako ti lezhi pod rukom,da li ti je preteska ili prelagana,da li ti vrat vishe naginje od tela,da li ti se mozhda svidja ili nesvidja debljina vrata..jeste sad ces reci shta ti znash ti si pochetnik,al' tu gitaru ces ti svirati,a ne neko drugi tako da ma koliko je neznao svirati morash je malo osetiti i videti da li ti odgovara..

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 21 Dec 2008, 12:10

Makijavelli wrote:P.S. Ne razumem kako je moguce da mi uvale loshu fabrichku gitaru, al ajd sad... Mozhda ste vi ljudi malo paranoichni...
Elektricne gitare iz tog cenovnog ranga ne spadaju u vrhunske instrumente, pa je i kontrola u proizvodnji labavija. Jednostavno isti model istog proizvodjaca moze da ima razlicit kvalitet, i najsrecnija je varijanta kad u prodavnici imaju vise primeraka istog modela, pa da mozes malo da proberes.

Inace strasno smo paranoicni... toliko paranoicni, da nas sije samo jedan lik koji ne sme da potrosi 400 eura dok ne napravi raspravu od 6 strana na forumu :lol:

bokicasa

Post by bokicasa » 21 Dec 2008, 12:29

majke mi,evo ako oces ja cu da idem sa tobom jer ovo postaje pricaonica..:)
nadji nekog od nas,daj nam po dnevnicu i pivo i idemo..xaxaxa

Zombified

Post by Zombified » 21 Dec 2008, 12:54

Jel' zna neko gde mogu u Beogradu da kupim BC Rich WMD Warbeast ili WMD Beast? Da li ima negde da se naruci?

sinisake
The original one

Post by sinisake » 21 Dec 2008, 13:32

Kristijan wrote:
Makijavelli wrote:P.S. Ne razumem kako je moguce da mi uvale loshu fabrichku gitaru, al ajd sad... Mozhda ste vi ljudi malo paranoichni...
Elektricne gitare iz tog cenovnog ranga ne spadaju u vrhunske instrumente, pa je i kontrola u proizvodnji labavija. Jednostavno isti model istog proizvodjaca moze da ima razlicit kvalitet, i najsrecnija je varijanta kad u prodavnici imaju vise primeraka istog modela, pa da mozes malo da proberes.

Inace strasno smo paranoicni... toliko paranoicni, da nas sije samo jedan lik koji ne sme da potrosi 400 eura dok ne napravi raspravu od 6 strana na forumu :lol:
Pa, jbg, Kristijane, kad nam lova ne raste na drvetu, nego pada s neba. :)

Ja ga potpuno razumem, i jos bih dodao da i instrumenti u visem cenovnom rangu opasno kvalitativno variraju, tako da je pravljenje rasprave na forumu od 6 strana, potpuno normalno. :D

Mislim da je moja tema o kupovini gitare ipak neprevazidjena, u tom smislu. :mrgreen:

Samo jedan savet, mada mislim da su to mnogi vec pomenuli - povedi sa sobom nekoga ko STVARNO ZNA. Ako neki drugar ima instrument koji ti se svidja, a u istom cenovnom rangu je, ponesi ga da uporedis zvukove...

I tako.

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 21 Dec 2008, 13:34

Zombified, Mix Music, ali ne znam da ti kazem tacno za te modele, idi pa vidi.

Sinisa, naravno da ne treba tek tako potrositi 400 eura, apsolutno se slazem, ali mi je malo bilo smesno da covek koji toliko pazljivo skuplja informacije prozove bilo koga za paranoju zato sto mu kaze da otvori 4 ociju kad kupuje jer nije najbitnije sta pise na glavi gitare, nego ono sto se cuje kad se gitara ukljuci.

Chord-Master
MF veteran

Post by Chord-Master » 21 Dec 2008, 19:09

Ma to sto proziva za paranoju, to najmanje, nego covek ocigledno ocekuje da mu neko od nas kupi tu gitaru umesto njega.
Koliko iz svega ovoga vidim, on hoce da mu svi slozno kazemo "najbolji ti je taj Jackson" ili vec, taj Ibanez, da bi mogao da ode kupi preporucenu gitaru bez ikakvog isprobavanja te ili bilo koje druge gitare.
E pa jebiga, to se nece desiti, vec ce morati da ode da ih isproba ili da natera prodavce da mu ih prosviraju.

I ono u sta ne mogu da poverujem je da pored toliko informacija ovde i uopste na netu, covek nema ni najmanju zelju da se obavesti sta je sta pre nego sto kupi gitaru, u to sam se uverio kad je rekao da pretpostavlja da su pickups "polja".

Makijavelli

Post by Makijavelli » 21 Dec 2008, 21:30

Chord-Master wrote:Ma to sto proziva za paranoju, to najmanje, nego covek ocigledno ocekuje da mu neko od nas kupi tu gitaru umesto njega.
Koliko iz svega ovoga vidim, on hoce da mu svi slozno kazemo "najbolji ti je taj Jackson" ili vec, taj Ibanez, da bi mogao da ode kupi preporucenu gitaru bez ikakvog isprobavanja te ili bilo koje druge gitare.
E pa jebiga, to se nece desiti, vec ce morati da ode da ih isproba ili da natera prodavce da mu ih prosviraju.

I ono u sta ne mogu da poverujem je da pored toliko informacija ovde i uopste na netu, covek nema ni najmanju zelju da se obavesti sta je sta pre nego sto kupi gitaru, u to sam se uverio kad je rekao da pretpostavlja da su pickups "polja".
uuuuuu... raskrinkao si me :? ... Ko da moram da znam shta je elektrichni stabilizator na motoru automobila da bih mogao isti da vozim, ja hocu gitaru da sviram, a ne da drzhim seminare o njenoj anatomiji...

Makijavelli

Post by Makijavelli » 21 Dec 2008, 21:36

A za ostale, ok... Rekoh, ici cu da probam, teracu prodavce da mi sviraju, onda cu i verovatno da vidim nekog od vas da zamolim da podju samnom, ili nekoliko vas (poshto se druzhim sa amaterima, jedini ortak koji ima gitaru ima je godinu dana a svirao je mozhda svega 5 puta u pochetku dok mu ideal rock zvezde nije izvetrio iz mozga), a onda cu da svratim ovde i da postavim josh hiljadu pitanja, mozhda i hiljadu puta postavim isto ili slichno pitanje, poshto rekoh sam kupujem ovu gitaru, fizikalishem za nju i veliki su ulozi u pitanju i dok ne budem bar 70% siguran u izbor necu da se igram sa parama... Sutra idem u Mitros!!

vbraca
vrabac

Post by vbraca » 21 Dec 2008, 21:38

Makijavelli wrote: Sutra idem u Mitros!!
Najpametnije je tako. :)

johnny_b_good

Post by johnny_b_good » 21 Dec 2008, 21:46

Probaj Yamahu pacificu 112 obavezno

Chord-Master
MF veteran

Post by Chord-Master » 21 Dec 2008, 22:05

@Makijavelli
Sto bolje poznajes ono o cemu se prica, manja je sansa da se zajebes, a sto se tice ovoga:
Makijavelli wrote:onda cu da svratim ovde i da postavim josh hiljadu pitanja, mozhda i hiljadu puta postavim isto ili slichno pitanje, poshto rekoh sam kupujem ovu gitaru, fizikalishem za nju i veliki su ulozi u pitanju i dok ne budem bar 70% siguran u izbor necu da se igram sa parama... Sutra idem u Mitros!

Tako je najbolje, vec sam ti pre nekoliko stranica rekao da odes u radnju, vidis sta ti se svidja i onda dodjes ovde i pitas za misljenja, jer ces imati daleko bolji uvid u to sta ima i sta te zanima, tako da, ako si shvatio da ja imam nesto protiv da postavljas pitanja, varas se, samo mi "smeta" to sto neces da se obavestis o osnovnijim stvarima kod elektricne gitare, jer mozes da pogresis i kupis nesto sto ti nece odgovarati, a to osnovno znanje ce ti upravo pomoci u tome da budes sigurniji u izbor, jer, kao sto takodje rekoh, nikome ne raste novac na drvecu.

Post Reply