American Deluxe Telecaster vs Duks Sirmium Telecaster

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
boki1978

Re: American Deluxe Telecaster vs Duks Sirmium Telecaster

Post by boki1978 » 01 Mar 2009, 11:47

Sava wrote:
boki1978 wrote: Evo bas, kad si me povukao za jezik, g-din Milan KAran koji radi jedan od najboljih integralnih pojacala na svetu em broji samo jednog majstora(pogodi), em bira vrhunske distributere sirom sveta, em bira delove, em dobija popust na kontigent ali mu zato pojacalo u Britaniji kosta oko 4-4500 funti iako toliko ne vredi(nego recimo 3200 EUR)...
Na početku svoje profesionalne karijere u velikoj svetskoj firmi sam naučen da razlikujem business i trade i ne bih dalje razglabao ovaj segment teme.

Što se tiče Radoševića probao sam dve njegove gitare i odlične su, ali su mu i cene razumne i poredive sa inostranim proizvodima, to sam već i napisao.

Sumirano, lično bih bez mnogo razmišljanja uzeo Fender Telecaster za 1.600 e a ne Sirmium telecaster za 1.600 e jer bih dobio proveren kvalitet za koji znam kako će da izgleda i da se ponaša i kroz 10 ili 20 godina. Onaj ko misli drukčije će uzeti Sirmium Telecaster i zdravo!
Slazem se dragi kolega, ja eto sam isto imao srecu da zavrsim i MBA i radim u velikoj firmi-proizvodnji gde know-how licence prodajemo po celom svetu.. Kapiramo se mi oko biznisa, trzista itd., ali nam se misljenja i negde razilaze...

A ovo stoji, svako ima pravo izbora, to je receno, i zna sta mu se dopada. Sto se tiche ponasanja instrumenta, bilo je i velikih firmi ciji su se instrumenti raspali posle nekoliko godina, ali da ne sirimo dlaje temu.
:ziveli:

NikolaNis
MF veteran

Post by NikolaNis » 11 Mar 2009, 15:22

Ovo je meni jako zanimljiva tema i sa uživanjem sam je pročitao. Hajde da vas pitam, pa ko želi neka odgovori, kolika je po vama realna cena ručno rađenog Teleca u Srbiji, odnosno koliko bi vi dali para? Uzmimo u obzir da se koristi prosečan hardwear kako bi dobili neku osnovnu cenu, naravno bolji delovi dižu cenu... :idea:

majtimika

Post by majtimika » 11 Mar 2009, 15:47

NikolaNis wrote:Ovo je meni jako zanimljiva tema i sa uživanjem sam je pročitao. Hajde da vas pitam, pa ko želi neka odgovori, kolika je po vama realna cena ručno rađenog Teleca u Srbiji, odnosno koliko bi vi dali para? Uzmimo u obzir da se koristi prosečan hardwear kako bi dobili neku osnovnu cenu, naravno bolji delovi dižu cenu... :idea:
za 550-600 mozes da dobijes rucno radjenog telca sa sd magnetima i recimo wilkinson -spretzel hardverom sto ce reci odlicnog

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 11 Mar 2009, 18:15

Cini mi se da je Nikola hteo da napise, nesto kao u fazonu, kad bi se hiopoteticki pojavio nov majstoru u gradu (mislim i sire, naravno) i uspesno okoncao jedan od svojih prvih projekata, pritom koristio prosecan hardver sa Stew-Mac-a i prosecan alat koji je uspeo da nabavi za svoje prve radove, koliko bi to vredelo na trzistu? :)

Eto i mene ovo zanima, koja bi bila realna procena, videli smo svi da je to nemoguce da se za 200-300 evra dobije kvalitetno i posteno rukom radjena gitara, koliko bi to onda bilo? Da li biste vi dali 600-700 ili vise evra kad bi se pojavio neki novi majstor, jos uvek bez i najmanjih referenci, bez zvucnog imena, sa svega par pazljivo uradjenih gitara? Neko ko tek gradi svoju karijeru, ali je odlucan da nastavi i da se usavrsava.

teodorica
MF veteran

Post by teodorica » 11 Mar 2009, 21:18

Ja bih dao pare i takvom majstoru bez kilometraze,pod uslovom da fabricki instrument ne zadovoljava moje prohteve(sto je teoretski nemoguce predpostavljam i za mnoge druge),a pri tom nemam mnogo para za skup custom hand made instrument.Ali onda dolazim u sukob sa samim sobom-sta ce mi rucno radjen instrument kad mi to nije alat s kojim radim i zaradjujem.To sve pod uslovom da vidim bar jednu uradjenu gitaru,da je osetim,nista na nevidjeno.
A ono da neko trazi rucno radjenu gitaru za 200e.To je sramocenje pred majstorom.Govorim o ruganju majstorskom radu,jer i ja pripadam majstorskoj bransi

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 11 Mar 2009, 22:19

NikolaNis wrote:...kolika je po vama realna cena ručno rađenog Teleca u Srbiji, odnosno koliko bi vi dali para?
Bitan faktor: ime.

Mirko može da traži 1500 za Les Paula, jer ih je on izradio / popravio / servisirao nebrojeno mnogo, pravi i popravlja gitare skoro četrdeset godina, dokazano je dobar majstor i ima završen Šumarski fakultet, odsek za izradu i održavanje muzičkih instrumenata.

Mladi majstor Mirku može da konkuriše samo cenom.

Niti praksa i istrajnost u branši ne obezbeđuje ime. Primera radi, opšti stav je da Žan & Joca nisu stručni & ne opravdavaju svoje cene. Itd.

NikolaNis
MF veteran

Post by NikolaNis » 12 Mar 2009, 08:54

Hvala lepo na iznesenim mišljenjima, imaću ih u vidu u narednom periodu...

majtimika

Post by majtimika » 19 Mar 2009, 23:24

Rocket Roll wrote:
NikolaNis wrote:...kolika je po vama realna cena ručno rađenog Teleca u Srbiji, odnosno koliko bi vi dali para?
Bitan faktor: ime.

Mirko može da traži 1500 za Les Paula, jer ih je on izradio / popravio / servisirao nebrojeno mnogo, pravi i popravlja gitare skoro četrdeset godina, dokazano je dobar majstor i ima završen Šumarski fakultet, odsek za izradu i održavanje muzičkih instrumenata.

Mladi majstor Mirku može da konkuriše samo cenom.

Niti praksa i istrajnost u branši ne obezbeđuje ime. Primera radi, opšti stav je da Žan & Joca nisu stručni & ne opravdavaju svoje cene. Itd.
dali si ti nekad svirao neki zanov mstrument

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 19 Mar 2009, 23:46

majtimika wrote: dali si ti nekad svirao neki zanov mstrument
Da.

majtimika

Post by majtimika » 19 Mar 2009, 23:49

i hoces da kazes da to nevalja

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 19 Mar 2009, 23:52

Moj komšija ima jednog pseudo-Ibaneza kojeg je Žan skarabudžio. Izgleda kao da ju je pravio maloumnik kojem je imbecil objasnio kako izgleda gitara.

Žan mu je za taj abortus uzeo trista pedeset ONIH maraka (devedeset devete). Ne bih dao dve cigarete za njega.

majtimika

Post by majtimika » 20 Mar 2009, 00:16

ja se slazem da svako zna da zajebe pa i tvoj fender koga toliko volis zna cesto da zajebe, ali od tada je proslo deset godina ,i savetovao bih ti da svratis kod coveka u radionicu i da probas sta pravi i za koje pare pa ces promeniti misljenje

ovako samo pricas napamet. osvrni se malo unazad pa vidi na sta su licili neki od tvojih prvih efekata (siguran sam da su bili skarabudzeni), a ipak je gitaru mnogo teze napraviti nego efekat.

BTW tada za 350 maraka ma koliko bile velike ipak nisi mogao da dobijes nesto sjajno.boli amera ili nemca ona stvar sto je kod nas kriza magnet, civuje i ostale zajebancije se ni tada kao ni sada nisu pravile u srbiji.
Last edited by majtimika on 20 Mar 2009, 00:20, edited 1 time in total.

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 20 Mar 2009, 00:20

Pa dobro stvarno, mozda je i napredovao za ovijeh deset i kusur godina... :)

A mozda mu se i ta kvazi-gitara slucajno omakla :D

Ma za sve ovdasnje majstore idu price, e onaj krsh sto je napravio, bruka ziva, do komentara, ova gitara je najbolja na svetu... Sta bese sa onim basom sto je prodat na nekoj aukciji u SAD-u za neke preterane pare, kako to u vise navrata rece, stari, ali ne toliko aktivan clan django...?

Evo nadjoh i taj post sada:
django wrote:
==============================================

Jean & Jean

Zhan (Jean) je Mirkov ucenik, koji je pobegao ili je najuren. Zavisi od koga ste culi pricu. I Zan je dobar majstor, ali VEOMA cesto zna da ofuseri kao sto je meni izgrebao gitaru kad je popravljao. Dosta je skup, pa ako nemate neku preporuku kod njega ili niste poznati ne savetujem vam da idete kod njega. Ovo drugo Jean to je Joca, Zanov drugar koji radi sa Zanom. Joca zna puno toga o vrstama rakija, pa ako nemate predznanje ili bar iskustvo ne idite tamo. Njih dvojica prave i visoko budzetne gitare, pa je tako i ova na slici koja kosta oko 4000 $ i trenutno je na komisionoj prodaji negde u USA. Bas je odlican i nemojte se zavaravati da ce vasa gitara ovako pedantno biti uradjena!
Zhanovi telefoni su:

011/304-6729
064/1466-364

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

==========================================
==========================================
Meni ovo deluje ok... verovatno da meni ne bi napravili takvu gitaru ni za kakve pare, ali eto, mogu.
Last edited by sirac-šunka on 20 Mar 2009, 00:33, edited 1 time in total.

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 20 Mar 2009, 00:29

Svakako, navratiću jednom do Miksa da probam i te nove gitare koje pravi.
majtimika wrote:josvrni se malo unazad pa vidi na sta su licili neki od tvojih prvih efekata (siguran sam da su bili skarabudzeni)...
...s tim da ih ja nisam prodavao, bila bi me sramota da za njih tražim pare. Žana očigledno nije bila sramota. Možda ga je Mirko zato i najurio.
majtimika wrote:BTW tada za 350 maraka ma koliko bile velike ipak nisi mogao da dobijes nesto sjajno.
Ja ne znam gde si ti tad živeo, ja sam živeo u Beogradu u kojem je Gibsonov SG Supreme koštao 250 maraka, a ultraočuvan Twin Reverb sa narandžastim JBLovima 150 maraka. Ako si se cenkao, dobijao si i Bossov DM-2 pride.

guv'nor

Post by guv'nor » 20 Mar 2009, 00:36

sirac-šunka wrote:A mozda mu se i ta kvazi-gitara slucajno omakla
Neću da grešim dušu i pričam ono što ne znam, jer nisam nikada probao ni jednu njegovu gitaru, ali mogu samo da zamislim kako je Zafa odreagovao kada je počeo da mu se odlepljuje javorov top sa tela onog njegovog Strata... :roll:

Post Reply