Kupio sam PRS-a Custom 24, Ten Top, Blue matteo......

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
T - Rex

Re: Kupio sam PRS-a Custom 24, Ten Top, Blue matteo......

Post by T - Rex » 01 May 2009, 11:48

tyler durden wrote:Nisam jos hteo da snimam nista, iz sledeceg razloga. Imam kuci procesor Line 6 POD, i glupo mi je da snimam preko njega, jer u principu, to ustekano u komp, skoro svaka gitara ce isto da zvuci. Tako da cekam dobru priliku da ozvucim negde pojacalo, i da snimim nesto kvalitetno.
Mislis zvucice dobro ! :lol:

MUzzY

Post by MUzzY » 01 May 2009, 12:13

prolong2009 wrote:Probao sam u Mix-u Hamer Studio i Hamer Monaco (USA gitare).Za 1.000 EUR jeftinije nego PRS Custom koji si pazario a nie velika razlika.Jeste PRS 10top,sminka i naravno kvalitet ali te nijanse se skupo placaju.Na zalost nemam ni za Hamer Monaco a bas mi pase.
Ma i moj Peavey sad sa coil splitom zvuci ko taj PRS i ko taj Hamer i sije sve zivo i pozerska je gitara ... :roll:

tyler durden
MF veteran

Post by tyler durden » 01 May 2009, 13:18

Kristijan wrote:A to kažeš pošto si probao naporedo Hammer i Top 10? Nemoj pogrešno da me kapiraš, zasigurno cene jako skupih instrumenata nisu takve samo da pokriju troškove proizvodnje, ima tu i onog momenta: "Dakle hoćeš instrument koji će da izmami uzdahe čim ga izvadiš iz kofera, i pre nego što pipneš žice? E pa to košta..." ali ovde se čovek javio da podeli svoje oduševljenje, kupio instrument iz svojih snova, koji ni pod razno nije loš instrument, dakle 2 muve jednim udarcem - srećan je do bola zbog ispunjenja sna, i ima odličan instrument, i ja računam da je to 100% uspeh u kupovini instrumenta, ne može bolje od toga. Međutim, vidim razne komentare koji imaju onaj tako poznati domaći prizvuk: "Ma nije nešto... ma za#ebao si se... ma preplatio si..." I ako ne piše bukvalno tako, potpuno je jasno šta stoji iza toga. Nije baš neka fora...

Brate, ne vredi. To ti je veliki problem srbije. Ono, ''da komsiji crkne krava''..... Mnogi su popili svu pamet ovog sveta, i mnogi znaju najbolje. A da ne pricam o poznatom sindromu, kako ja volim da ga zovem ''sindrom golfa dvojke''. Ukapiraces na sta mislim. Jednostavno, ljudi kod nas su takvi. Losi, i to je to......

tyler durden
MF veteran

Post by tyler durden » 01 May 2009, 13:20

prolong2009 wrote:Probao sam u Mix-u Hamer Studio i Hamer Monaco (USA gitare).Za 1.000 EUR jeftinije nego PRS Custom koji si pazario a nie velika razlika.Jeste PRS 10top,sminka i naravno kvalitet ali te nijanse se skupo placaju.Na zalost nemam ni za Hamer Monaco a bas mi pase.

U pravu si skroz, ne znam sta mi bi da kupim PRS-a pored Hammera. Evo sutra cu da ga prodam, i da uzmem Hammera, ne znam kako sam mogao biti toliko glup, i baciti tolike pare. :XD: :O.o: :bow:

BTW, Nesto se ne secam da sam video u mixu nekog hammera za 2800 €

Blake

Post by Blake » 01 May 2009, 13:40

Svaka cast na gitari...live your dreams... to je jedino bitno...neka je sa srecom :ziveli:

tyler durden
MF veteran

Post by tyler durden » 01 May 2009, 21:13

hvala.... :ziveli:

Trooper
Urednik

Post by Trooper » 01 May 2009, 21:20

E, stvarno je gitara strasna, ni Santana joj ne bi nasao manu (pricam o Karlosu, ne ovom nasem xD)
Samo mi jedna stvar nije jasna kod dosta skupocenih gitara... Kako to da samo prednju stranu farbaju? Mislim... Meni je to ruzno :O.o:

tyler durden
MF veteran

Post by tyler durden » 02 May 2009, 04:33

theTrooper wrote:E, stvarno je gitara strasna, ni Santana joj ne bi nasao manu (pricam o Karlosu, ne ovom nasem xD)
Samo mi jedna stvar nije jasna kod dosta skupocenih gitara... Kako to da samo prednju stranu farbaju? Mislim... Meni je to ruzno :O.o:
Zavisi kako na kojoj. Imas i farbanih modela.... Meni se najvise svidja ova blue matteo sa kombinacijom prirodne boje drveta, ove tamne. Meni je bas zbog toga lepa.....

MUzzY

Post by MUzzY » 02 May 2009, 10:10

theTrooper wrote:E, stvarno je gitara strasna, ni Santana joj ne bi nasao manu (pricam o Karlosu, ne ovom nasem xD)
Kljucna rec: tebi! :)

oboss

Post by oboss » 02 May 2009, 10:30

:D zamisli koliko bi kostala da je cela ofarbana :shock: :lol:

Trooper
Urednik

Post by Trooper » 02 May 2009, 10:51

:XD:
Mada.... Svejedno je prelepa, oni inlayi su medju najlepsim koje sam video ^^

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 02 May 2009, 13:40

oboss wrote::D zamisli koliko bi kostala da je cela ofarbana :shock: :lol:
:lol:

bubu63

Post by bubu63 » 02 May 2009, 17:02

E sad i meni da zavidite malo :))))
Ja sam doticnu gitaru probo malko u jednom beogradskom studiju jes da je bilo na suvo!
Utisak je sledeci,izrada i finis su fenomenalni,gitara nije teska s obzirom da je od mahagonija,vrat je meni super.
Lepo lezi,i bez pojacala oseca se da je to to,drvo odlcino vibrira i daje lep prav akustican ton.
Setap je odlican,nut je perfektan,pragovi,sve je to uglacano namunjeno da prosto izgleda neprirodno koliko je dobro :)))
Prosto receno"izuzetan"instrument!
E sad sto se tice cene,vidim da mnogi ovde polemisu dal je mnogo para.
Nikada para nije dovoljno ako je to ono sto zelis :)))
Neki vole Gibson,neki Fender,ESP,Ibanze...... sto znaci da je sve individualno,al jedna stvar stoji,razlike postoje i ko
ima i misli da je to to vala neka pazari,srecno mu bilo i kamo srece da svi mozemo da ostvarimo neke nase male snove sto se tice instrumenata.
"Bespotrebno je govoriti e ima za manje para ovo ili ono a bolje"
Fala tyleru sto mi je dao da probam gitaru,a sledeci put kad budemo imali vise vremena
malko cemo je prikacimo na pojacalce ;)

teodorica
MF veteran

Post by teodorica » 02 May 2009, 20:49

Interesuje me da nije chambered taj PRS posto videh komentar da nije teska.Kontam da full telo ima masu od oko 4 kg.Ja glasam za olovo u svakom slucaju

tyler durden
MF veteran

Post by tyler durden » 02 May 2009, 22:09

teodorica wrote:Interesuje me da nije chambered taj PRS posto videh komentar da nije teska.Kontam da full telo ima masu od oko 4 kg.Ja glasam za olovo u svakom slucaju

Nije, solid body je, ali je stvarno izuzetno laka. Dosta laksa nego prethodni PRS koji sam imao......Izmericu, pa cu ti reci koliko je tacno teska....

Post Reply