Hvala svima na cestitkama, dace-bog(tm) pa ce pasti jos koja recenzija, bar za Mini-polytune, i to cim se skupe novci.
@bancika: Jesu totalno tech-y, ali kad pogledas, sta god da ti rikne u tom rangu i tog tipa, npr. Hardwire chorus, opet si najebao. A taj sto prodaje pokvarenu Coronu, kontaktirao sam ga, hmm, ko zna sta je radio, mada kaze da je samo koristio sa Fuel tankom... :-/
I naravno, bas sam pitao tog drugara iz Artista da li su imali IJEDNU reklamaciju iz Toneprint serije, i kaze NITI JEDNE nije bilo, za sve vreme, evo, koliko ih vec prodaju. Mislim, od takvih sprava, sta god da ti rikne nakon garancije - cao. Tako da, uzecu ili Coronu ili Harwire chorus, ali da mogu da biram - Corona.
Od TC-a ja bih koristio jedino one njihove Nova analogne procesore, tj bar je overdrive analogan. Nova System iz it called? To i G Major i Minor rack prodzhe. Modulacioni efekti im zvuche sjajno, strashno je to profesionalna firma jelte, ali eto, ja bih samo ovo nabrojano od njih izabrao. Zanimljivo je da nijedna njihova dirt pedala nije ni anywhere remotely popular...
Kao i Bancika, u toj nekoj mid budget varijanti, sve bih birao od MXR-a. Prosto sve zvuchi odlichno, od fuzzeva, preko drajvova, do modulacija, i sve je analogno. Npr meni je bash njihov micro flanger potpuno dojajan. Kao debil sam izbegavao flangere duuugo dugo, i samo furao chorus, a sad mi chorus potpuno neinteresantan. Flanger je keva, mozhe sve zvuke koje mozhe i chorus, samo bolje i prezentnije, i plus ima josh gomilu drugih I'm-gonna-sweep-you-through-an-entire-frequency-spectrum ludila od zvukova koji su svi upotrebljivi. Baba razmotri flangere obavezno, meni je bash TC-ev taj Vortex najbolji od svih njihovih modulation-in-a-box pedala naravno nije ovo nikakav argument ZA, to shto je MENI to najbolji takav njihov efekat, who the fuck am I really...ali ono, aj da spakujemo to u formu dobronamerne prijateljske preporuke
Vidiš, nešto nikad nisam razmatrao MXR, ni sam ne znam zašto, iskreno. Definitivno ću preslušati njihove modulacije...
Ali, opet, u priči analogno vs. digitalno, ako pričamo o mogućnosti opravke/servisiranja (pošto je to jedan od aspekata koji je bancika pomenuo pre par postova), svejedno ne znam koliko su servisi ovde sposobni da se snađu u slučaju ozbiljnog kvara, da kažemo.
Što se flangera tiče, veruj mi, iz nekog meni nepoznatog razloga to je poslednja modulacija koju bih želeo da posedujem, jednostavno mi ama baš nikad nije bila bliska. A sa druge strane, chorus koristim oduvek, čini mi se. I kapiram da će mi uvek biti prvi na listi modulacionih šminki.
Dugo sam posedovao Small Stone Nano, i to mi je bio jako drag phaser koji sam rado koristio, i takođe sam se oduševio whosyourdaddy-jevim klonom MXR Phase 90 script u 1590A kućištu koji je igrom slučaja završio kod mog dobrog drugara. Tako nešto bih voleo da ponovo posedujem recimo. Ali flanger, nikad.
Ili jednostavno uzeti i ovo kad sam već krenuo, pa i sa modulacijama završiti doveka.
Iskreno, jako bih voleo da ponovo posedujem Ibanezov CS-9, ali, za te pare koje bih platio polovan CS-9, mogu da kupim Coronu, koja pruža daleko više mogućnosti, ili pak MXR Analog Chorus...
Jaoj majko, kako je dobar na 1:19...
Kada gledaš šta dobijaš za svoje pare, i TC i MXR kidaju kvalitetom zvuka, ali jednostavno sa Coronom imaš daleko više mogućnosti zbog Tone Printa, ali MXR tu jednu stvar koju radi, radi neverovatno dobro ako je suditi po klipovima...
Hm, ali najpoznatiji chorus zvuci like...ever...su odsvirani sa flangerom samo tako podeshenim - is all I'm sayin'
Ok dakle zvanichno nisi vishe Carl MArtin bijatch vec TC Bijatch
Jbg, stvarno je dobar, i definitivno vredan razmatranja.
Sada imam neki chorus privremeno (Nux Vintage chorus, ponovo kupio nazad od drugara za male pare, jer ni nov ne kosta puno), cisto da je tu, dok se ne skupe pare za nesto bolje, ali necu zuriti sa tom kupovinom.
Next stop - TC Polytune Mini.
@Cortex: Istini za volju C.M. ce uvek imati mesto na mom bordu i u srcu...
Ja posedujem ovo cudo i uzeo sam ga naravno kao polovnjak ali ocuvan kao nov nije 2x sviran dobio ga lik koji tome nije ni znao funkciju pa sam lepo ucario
Definitivno je tacno to da kada im pipnes bilo koje dugme shvatis ozbiljnost firme
Funkomat wrote:Cestitam baba na pedali. Da sluzi lepo.
Sjajan delay i odlična firma, u zdravlje ga gazio
guv'nor wrote:
Čekam 1.9. da vidim kako ću se snaci sa ovim šaltanjem po preset-ima.
Nisam mnogo obraćao pažnju i uspeo da čujem, jer je tonac bio neki matori koji se prvi put susreo sa mixetom, pa mu je malo bio problem da izvali za šta služi gain na mixeru, koje su kontrole za monitore a koje za "napred" - dva sata panike.
Nego:
Šaltanje je prelako, delay sjajno zvuči, samo sam se malo pogubio u prebacivanju druge pedale na memory select i tap tempo.
Hteo sam da nabacim tap pedalu, ali nisam imao mesta na board-u i nešto me zeza ovaj prekidač - tapnem za neki spalbac, a ovaj mi izbaci delaz od par sekundi, moraće da padne jedan Boss-ov heavy duty.
Funkomat wrote:Cestitam baba na pedali. Da sluzi lepo.
Hvala brate. Doneću ti ga na probu kad malo prođe ludnica...
guv'nor wrote:Sjajan delay i odlična firma, u zdravlje ga gazio
Hvala puno, takođe čestitke za Giga delay ako nisam već rekao...
guv'nor wrote:...jer je tonac bio neki matori koji se prvi put susreo sa mixetom, pa mu je malo bio problem da izvali za šta služi gain na mixeru, koje su kontrole za monitore a koje za "napred" - dva sata panike.
Ooo, radosti...
@Guv'nor: hajde šibni neku sliku kako ti izgleda board ovih dana...
Ništa nema novo , malo sam ih možda drugačije rasporedio pri kraju lanca, ali sve je već odavno viđeno.
Jedino mi je malo bedak, oko celog lanca, što me klon preterano baca u njonjavost ispred mixa, tako da će verijatno uskoro leteti u korist nekog DS1, za te "opštenaredno prihvaćene svirke". U tom slučaju ću OCD moći da koristim onako kako treba™ (sunface-ds1-ocd kao uvek uključen), dok ću za ovu moju priču u nastanku valjda nekada nabaviti Giggity, pa će biti sunface-ocd-giggity kao uvek uključena pegla zvuka...
Baba Slim wrote:
Ooo, radosti...
Celu svirku su gitara i klavijatura išle od neprijatne glasnoće do toga da se toliko ne čujem pa gledam u basistu da bih znao šta da sviram... Meni apsolutno ništa nije bilo jasno, njemu valjda jeste. Vrhunski neprijatno iskustvo
Odlican setup, nema sta...iako nisam vibe/fuzz kinda guy, ali sto jes' - jes'.
Kazi mi, koja je poenta stalno drzati ukljucenu drive pedalu posle svih drive-ova? Pretpostavljam simuliranje pojacala u break-up-u kad za to nemas mogucnost da postignes samim pojacalom, ako sam dobro skapirao?
Ako je to slucaj, moram priznati da za tim nikad nisam imao prakticne potrebe, barem ne u svirci kojom sam se bavio do sada... Uvek sam koristio cist klin, bez trunke break-up-a, a sva prljavstina sa pedala. I, to stalno cackanje volume pota za ciscenje nikad nisam praktikovao. Ne zbog nemogucnosti ili neznanja, vec jednostavno uvek mi se cinilo da gitara izgubi punocu sa smanjenim vol potom...
I da, los monitoring treba doziveti. Jednom, i to je dovoljno za zivota.
Definitivno najlepši pjedalniz u Yugoslavii, čekaj još jednom da ga vidimo :
Uh!
Nego pobratime moj, vrlo je interesantna činjenica da si sa ovom kombinacijom pedala odlučio da odradiš svirku sa Crvenom jabukom , Guverneru - Landau stari! Da sam znao da ćeš svirati obavezno bih došao (zašto mi nisi javio ).