Oprema Koju Imate

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
nex-81

Re: Oprema Koju Imate

Post by nex-81 » 07 Sep 2012, 09:50

ljudi da li neko ima iskustva sa Tubeman-om

http://www.google.rs/imgres?q=tubeman+h ... 1,s:0,i:73

mnogo mi se svidja i imam zelju da ga uskoro pazarim pa bih da cujem i vase misljenje

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 07 Sep 2012, 12:37

Ne znam da li ima ljudi na forumu koji ga aktivno koriste, ali ja sam ga probao prilicno davno, i ostavio mi je jako dobar utisak. Onako debeo, zdrav, krupan drive, koji ide od low gaina do solidno zasicenog drajva, kapiram da sasvim ima dovoljno gaina za lead zvuk.
Ne moze da se bajpasuje (osim ako je ne povezes preko nekog bypass loopera naravno), dakle uvek radi, ima svoj klin kanal (prvi).

E sad, fora je da je njemu namena takva da se ne steka direkt u instrument input pojacala, jer bi tako nizao dva preampa jedan na drugi. Znaci ako hoces da ga koristis sa pojacalom, onda ga kopcas direkt na snagasku sekciju, znaci FX Return.

Jbg, namenjen je za direktno snimanje ili direktno povezivanje na razglas, u sebi ima poseban izlaz sa njihovim Red Box cab simulacijom.

Jbg, sprava koja je uvek kostala poprilicno, i pri tome je uvek drzala dobru cenu i kao polovna. Samo je pitanje da li odgovara tvojim potrebama sto se tice tipa zvuka i nacina koriscenja, ali smatram da u kvalitet zvuka i izrade nikako ne treba sumnjati. :ziveli:

Trooper
Urednik

Post by Trooper » 07 Sep 2012, 12:41

Odlicna sprava, mislim da je Dusan S iz Triggera svirao sa njom, pa mozes poslusati na YT kako to zvuci

guv'nor

Post by guv'nor » 07 Sep 2012, 18:53

Baba Slim wrote: Kazi mi, koja je poenta stalno drzati ukljucenu drive pedalu posle svih drive-ova? Pretpostavljam simuliranje pojacala u break-up-u kad za to nemas mogucnost da postignes samim pojacalom, ako sam dobro skapirao?

Ako je to slucaj, moram priznati da za tim nikad nisam imao prakticne potrebe, barem ne u svirci kojom sam se bavio do sada... :? Uvek sam koristio cist klin, bez trunke break-up-a, a sva prljavstina sa pedala. I, to stalno cackanje volume pota za ciscenje nikad nisam praktikovao. Ne zbog nemogucnosti ili neznanja, vec jednostavno uvek mi se cinilo da gitara izgubi punocu sa smanjenim vol potom...
E, iskreno, nisam baš najsigurniji otkud ja u toj priči. :)
Prvo, drajv sam baš rano počeo non-stop da držim uključenim. Valjda mi je smetao taj nagli prelazak sa ekstra čistog zvuka na očigledan zvuk dista sa pedale. Samim tim sam i počeo da vrtim potove k'o nenormalan i da tražim te nijanse od clean-a, preko slight breakup-a itd... Mislim, trajalo je to godinama... :mrgreen:
Posle nekog vremena sam skapirao, opet kao i u prethodnom slučaju, da kada imam dva drajva ili fuzzface i drajv opet dolazi do preterano naglih promena u boji i kvalitetu prljavštine - što rešava taj neki neprimetni always on drajv, ili još bolje Giggity, tj najbolje pojačalo na blagom prljavom klinu.
Opet, mnogo ume da pomogne kada kreneš put Srbije™ i ne znaš šta te čeka na bini a.k.a "Kako mi je OCD par puta spasao život". :lol:
Funkomat wrote:Deja vibe cu jednom kupiti pa makar crko. Odlican setap Ljubo.
Kako ti se drzi pedaltrejn?
Hvala matori! :ziveli:
PT šljaka k'o blesav, mada me je još više iznenadila ova futrola, očekivao sam da već uveliko negde vrisne, pupupu da n'ureknem. Nego, mora da padne neko malo napajanje, za ispod borda, ovo već počinje ozbiljno da smeta.

p.s. Možda izleti DejaVibe uskoro od jednog lika, pa ako budeš pri parama i voljan mogu da ti javim. Kapiram da će cena da bude ok.
Gagi wrote:Nego pobratime moj, vrlo je interesantna činjenica da si sa ovom kombinacijom pedala odlučio da odradiš svirku sa Crvenom jabukom
:rlol: :bow:
Jbga, to je što je, nemam drugo :bambi:
Falio mi je jedan pop-rok-osamdesete-sfrj dist, ali o tom' potom, ovo ostalo sam sve lepo poubacivao gde sam mislio da treba i to je sasvim ok ispalo. Nisam mislio da će mi tako lako biti da u svakoj drugoj stvari malo met'em Vajb, ali provukao sam se. :mrgreen:
Gagi wrote:E da, white coil cable!
:1: Najbolja stvar na svetu za šetkanje po bini - savršeno amortizuje svako saplitanje o bilo šta. :)

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 07 Sep 2012, 22:36

guv'nor wrote:
Baba Slim wrote:
Spoiler:
Kazi mi, koja je poenta stalno drzati ukljucenu drive pedalu posle svih drive-ova? Pretpostavljam simuliranje pojacala u break-up-u kad za to nemas mogucnost da postignes samim pojacalom, ako sam dobro skapirao?

Ako je to slucaj, moram priznati da za tim nikad nisam imao prakticne potrebe, barem ne u svirci kojom sam se bavio do sada... :? Uvek sam koristio cist klin, bez trunke break-up-a, a sva prljavstina sa pedala. I, to stalno cackanje volume pota za ciscenje nikad nisam praktikovao. Ne zbog nemogucnosti ili neznanja, vec jednostavno uvek mi se cinilo da gitara izgubi punocu sa smanjenim vol potom...
E, iskreno, nisam baš najsigurniji otkud ja u toj priči. :)
Prvo, drajv sam baš rano počeo non-stop da držim uključenim. Valjda mi je smetao taj nagli prelazak sa ekstra čistog zvuka na očigledan zvuk dista sa pedale. Samim tim sam i počeo da vrtim potove k'o nenormalan i da tražim te nijanse od clean-a, preko slight breakup-a itd... Mislim, trajalo je to godinama... :mrgreen:
Posle nekog vremena sam skapirao, opet kao i u prethodnom slučaju, da kada imam dva drajva ili fuzzface i drajv opet dolazi do preterano naglih promena u boji i kvalitetu prljavštine - što rešava taj neki neprimetni always on drajv, ili još bolje Giggity, tj najbolje pojačalo na blagom prljavom klinu.
Opet, mnogo ume da pomogne kada kreneš put Srbije™ i ne znaš šta te čeka na bini a.k.a "Kako mi je OCD par puta spasao život". :lol:
Aha, ok, sve jasno. Makes pefect sense. :) :ziveli:

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 07 Sep 2012, 22:38

guv'nor wrote: p.s. Možda izleti DejaVibe uskoro od jednog lika, pa ako budeš pri parama i voljan mogu da ti javim. Kapiram da će cena da bude ok.
Javljaj matori pa cemo videti. Definitivno mi treba nesto novo u bordu. Taman ce se naci mesta za njega. :)

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 08 Sep 2012, 01:33

Mada sad nesto gledam... kontam da cu da napravim pedalu.

guv'nor

Post by guv'nor » 08 Sep 2012, 14:21

Ja javljam pa ti vidi šta ćeš. :)
Baba Slim wrote: Makes pefect sense.
:ziveli: :)

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 08 Sep 2012, 14:29

Funkomat wrote:Mada sad nesto gledam... kontam da cu da napravim pedalu.
Vibe?
Uzmi Warhead projekat od Mad Bean-a :ziveli: Ja imam to, pravio whosyourdaddy shljaka do jaja, s tim shto trimeri moraju da se podese po zhelji, dosta menjaju zvuk, na najsporijim setinzima i na vibrato modu nije to 100% to like a real thing ali je veoma veoma blizu i lepo zvuchi :ziveli:

guv'nor

Post by guv'nor » 08 Sep 2012, 14:37

Aj' ne zekite sa projektima, nego :arrow: http://www.univox.org/pics/schematics/univibe1.jpg :)

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 08 Sep 2012, 20:42

Narucih juce delove za neovibe. Od klonova koje sam slusao po jutubu, neovibe jebe majke.
A i trebao bi da bude najpriblizniji originalnoj semi, ako sam dobro razumeo...
Last edited by Funkomat on 08 Sep 2012, 20:55, edited 1 time in total.

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 08 Sep 2012, 20:45

guv'nor wrote:Aj' ne zekite sa projektima, nego :arrow: http://www.univox.org/pics/schematics/univibe1.jpg :)
:)

Treba SSMC da proba da uradi xD Jbt forumashi, da vidite samo SSMCov projekat Rotosphere-a...brate mili, velichine je matichne ploche za kompjuter, lik je potpuno poludeo.

ssmc
Floyd

Post by ssmc » 08 Sep 2012, 21:15

Cortex wrote: SSMC lik je potpuno poludeo.
:1: ^^

Vibe je inače tricky bastard za napraviti. Videću kako budem stajao sa parama u oktobru/novembru/decembru pa možda pazarim osciloskop sa kojim ću uopšte moći da se bavim malo frekventnom analizom, za signal generator ću se snaći, to se kontam može i napraviti.

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 08 Sep 2012, 21:35

http://www.geofex.com/FX_images/vibeschm.pdf

Ne deluje mi preterano komlikovano ali onda opet... sve se da usrati.

ssmc
Floyd

Post by ssmc » 08 Sep 2012, 21:52

Jeste jednostavno, ali čari počinju kada trebaš da nateraš komponente da rade kako ti hoćeš (ili još gore, kako treba). Zato i zazirem od fuzza :hide:

Post Reply