Šta ste lepo od opreme probali ovih dana :-)

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
MetalFunk

Re: Šta ste lepo od opreme probali ovih dana :-)

Post by MetalFunk » 23 Apr 2012, 21:53

Gagi wrote:TS je burek sa sirom a RAT burek sa mesom...
Dude.... burek je pita s mesom. Ne postoji burek sa sirom. Osim ako ne eksprimentišeš sa ukusima...

Wagorth
Ex Cane

Post by Wagorth » 23 Apr 2012, 22:17

Nemam ja opremu da bih mogao da experimentisem sa njom, vidim ti je koristis pa reko da te pitam i eventualno se usmerim za buducu neku nabavku.
Sa SD1 radi extra, kao boost, reži prosto, kroz klin kanal, to mi se svidja extra, kroz gain nikako nisam zadovoljan, i generalno mi se gain samog pojacala ne svidja..
Klin je prelep, lepo reaguje na bas/mid/trebl drndanja. Probao sam jos i DS1 kroz pojacalo i to mi se isto nikako ne svidja... Sa SD1 je bash vrlo vrlo blizu nekom tonu koji meni u zadnje vreme jako pasuje. Reverb je u granicama upotrebljivog, rasplinjava se previse preko 4-5... mada opet stvar ukusa.
Zanima me kako zvuci i hteo sam da probam sa nekom metalskom pedalom ispred nje, nikako da nagazim neki klip ili tekst vezan za takvu neku varijantu, verovatno posto nije haj gain pojacalo sta li.
Cenim da sa gitarama tipa fender/tele ovo pojacalo svira za sve pare i jos prekooohoho, ja imam trenutno gitaru sa dva hama, pa opet nije bash to to, ali jako blizu nekom zvuku koji mi je tip u zadnje vreme.
Inace sve mi je fabricki, vidim ti si dosta stvari tu tvikovao, znaci podlozna je za modifikacije i ostale mutant radnje?

fattwang

Post by fattwang » 24 Apr 2012, 06:45

MetalFunk wrote: Dude.... burek je pita s mesom. Ne postoji burek sa sirom. Osim ako ne eksprimentišeš sa ukusima...
U Srbji postoji burek sa sirom, burek sa mesom i prazan burek (osnovne vrste). Bosna ima svoju nomenklaturu i odnosi se na njihove vrste bureka.

Stanko

Post by Stanko » 24 Apr 2012, 07:51

fattwang wrote:
MetalFunk wrote: Dude.... burek je pita s mesom. Ne postoji burek sa sirom. Osim ako ne eksprimentišeš sa ukusima...
U Srbji postoji burek sa sirom, burek sa mesom i prazan burek (osnovne vrste). Bosna ima svoju nomenklaturu i odnosi se na njihove vrste bureka.
Wrong. Objasnio covek, postoji burek (pita sa mesom). Srbija koristi pogrsnu nomenklaturu :ziveli:

Void
kulen zmija

Post by Void » 24 Apr 2012, 08:10

lepo reko Fank:

postoji BUREK i postoji SIRNICA. Ne postoji burek sa mesom i sa sirom i sa višnjama i sa pizzom, to smo se mi napravili pametni pa iščašili idiotski.

Gagi

Post by Gagi » 24 Apr 2012, 08:20

@MetalFunk ja sam preuzeo ovdašnju terminologiju iz naroda, koja je verovatno neispravna, ali ako je to tako tamo odakle burek potiče tvoji argumenti su validni :)

@fattwang u ove ostale spadaju burek sa spanaćem, pica burek, itd... mada ni meni nije jasno da lise oni spravljaju kao klasičan burek pa se ubace drugi sastojci ili se prave kao pita, verovatno ima razlike jel?

@Wagorth baš sam se pitao kakva je sa DS-om i SD-om, ne znam koja bi bila razlika između TS-a i SD-a? Takođe me zanima kako se slaže sa OCD-om, za reverb se slažem, ne idem preko 5. Nisam probao sa nekim hambakerima, takođe ni bright ulaz ne nalazim nešto korisnim, jeste bistriji ali sa manje niskih.
Što se tiče modifikacija kod mene se desila maltene slučajno i stihijski jer smo počeli sa ažuriranjem hladnih lemova a kasnije se stvar otrgla kontroli :) javiću ovde kad se stvar kompletno završi.
Ne znam koji zvuk juriš, samo pojačalo je dosta priča za sebe, mogu da zaključim da ima pomalo i od Fendera i od Marshalla, naravno u dozama koje ne mogu da se stopostotno primete, ali da zvuči bolje nego što košta - sigurno da. Čak je i sam kvalitet izrade kućišta i hardvera zaista solidan i ne deluje prejeftino.
Evo onog klipa sa OCD-om koji si verovatno i ti odgledao, meni je ovaj zvuk sasvim allright.

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 24 Apr 2012, 10:13

Wow you all. :ziveli:

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 24 Apr 2012, 10:14

Void wrote:lepo reko Fank:

postoji BUREK i postoji SIRNICA. Ne postoji burek sa mesom i sa sirom i sa višnjama i sa pizzom, to smo se mi napravili pametni pa iščašili idiotski.
Ma shta god da je, meni je burek (sa mesom), bezveze jer dominira uvek luk, a luk mrzim jer mi jako smeta i ukus i miris (ja sam onaj lik koji izbacuje luk iz zsvega, rostilja, salata...jbg em mi je gadan ukus i miris, em posle smrdish par sati, iskreno zabranio bih luk.. :povrac: ). Onaj sa pica punjenjem recimo, je smrt za zeludac a sir i prazan (Srpske verzije) su totalni WIN, narocito gotivim taj prazan pa uz njega jesti recimo neshto lakse tipa salama i piti jogurt, to je studentska gozba... :mrgreen: . :) :ziveli:

On topic:
te Bugere zvuce sasvim pristojno IMHO. :ziveli:

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 24 Apr 2012, 10:26

Mene kad pitaju stranci, sta si lepo od opreme probao ovih dana, ja ne znam sta da kazem. Probao sam sve. I ono sto nisam probao, probao sam. Ali vi sto volite da serete, to je ono, supewrkalifradzilisticno. Cek, ti objasnim, probao sam sva ova pis ov sit pojacala, i JA, JA , JA, cu da ti objasnim.

Idem....da se autobanujem. Ne mogu vise da izdrzim ove gluposti. Cao.

E da, mozda cu spijunirati ovaj sajt, jer ja to volim. Volim da se napasem ljudkse gluposti.

Odsad, pa nadalje, ako <slucajno> nisam banovan (a molim za ban), kad god naletim na glup post, odracu ga od batina. Fair?

sinisake
The original one

Post by sinisake » 24 Apr 2012, 10:30

:1:

:bambi:

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 24 Apr 2012, 10:51

Al ne jos ocigleno. Videcemo za 24h. Sad u krevet, pa na posao. Sta, ti me ionako imas, a bojis me se.

Errr, pusa.

Milanares

Post by Milanares » 24 Apr 2012, 10:54

Ali Dersu totalni car :!:

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 24 Apr 2012, 11:00

Ma jok.

Milanares, sad razmisljam, totalno sam beskoristan. Zato sto sam lenj, mozda malo oguglao, a i mator. Gadan starac rastem, jel. :mrgreen:

Ali nesto malopre razmisljam...a to sam davno hteo da odradim, ali brate lenj sam, a nece samo da se odradi.

Elem, hteo sam da idem okolo kamerom, a ima nas ovde falabogu kao vas tamo, ima nas ovde i mi sad to mozemo da ono odradimo do bola, ne treba nam Premier Guitar. I znamo bre sve te ljude. I nista. I ja sad gledam ovaj pedalbord miting, sacujem filing.

Kao bilo je ok, ali je nije bilo ok. Tako da jos uvek vagam.

P.S. Mislim, vagam emocije. :bambi:

MetalFunk

Post by MetalFunk » 24 Apr 2012, 11:39

fattwang wrote:

Dude... prazan "burek", tj. prazna pita se zove maslenica. Bar ođe. E sad, dal je to do nomenklature ili ne... :ziveli:

Nego, kako se kaže jogurt kod vas? :bambi:

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 24 Apr 2012, 12:16

Pa kao u celo svetu. jogurt.....turska je rec, znas. :mrgreen:

Post Reply