Pogledao sam neke demonstracije i koliko mi se cini, ubi kako radi. Letos sam svirao na full velikoj verziji glave, i jako mi se svidelo kako radi na klinu (znam, prosto za ne poverovati ) i kako je primilo sve pedale koje sam koristio. nisam imao vremena da isprobavam i koristim njegov drive na toj svirci jer je bila grupnog karaktera (Sirmium Rocks Fest u Mitrovici, svirao s Kofeinom), ali mi se svidelo pojacalo toliko koliko sam cuo. Verujem da ova glavica nije nista manje dobra.
Meni je Peavey kao proizvodjac pojacala potpuno nejasna firma. Kao da unutar firme postoje dve frakcije koje zasebno rade i developement i marketing. A rezultat je da npr. Peavey u beskonacnost reklamira 'Valve King' pojacala koja su gola kita u odnosu na 'Classic' seriju, koja su brutalno dobra pojacala, pogotovo uzevsi u obzir price point, a marketing za njih prakticno ne postoji. Stvarno zbunjujuce.
tommytigh77 wrote:Meni je Peavey kao proizvodjac pojacala potpuno nejasna firma. Kao da unutar firme postoje dve frakcije koje zasebno rade i developement i marketing. A rezultat je da npr. Peavey u beskonacnost reklamira 'Valve King' pojacala koja su gola kita u odnosu na 'Classic' seriju, koja su brutalno dobra pojacala, pogotovo uzevsi u obzir price point, a marketing za njih prakticno ne postoji. Stvarno zbunjujuce.
Peavey Classic serija je toliko dobra da joj ne treba reklama , prodaje se sama od sebe. Sto tesko da se moze reci za Valve King koji je jedno od losijih lampaskih resenja na trzistu.
VK vazi za dobrog kandidata za mod-ovanje, znam da su ga uzimali neke kolege sa DIY foruma i dobro ga budzili za male pare. Kao sto je epi VJ u kategoriji malih lampasa.
Baba Slim wrote:Ako niste videli, napravili su pocetkom ove godine istovremeno i manju verziju Classic 30 komboa, Classic 20 Mini Head:
Ovo postoji odavno tipa od mozda vec prvih classic serija , ali su ga ne znam zasto prestali proizvoditi, mozda nije bilo popularno, drago mi je da ga opet ima i onda mi proradi gas
bancika wrote:VK vazi za dobrog kandidata za mod-ovanje, znam da su ga uzimali neke kolege sa DIY foruma i dobro ga budzili za male pare. Kao sto je epi VJ u kategoriji malih lampasa.
Moguce, nisam znao. Ali ovako stock zvuci prilicno jadno s obzirom na svoju cenu, posebno clean kanal. Kad sam kupovao pre jedno 5 godina pojacalo naprobavao sam se raznih lampasa u klasi do 600e i na kraju uzeo Classic 30. Vec sam imao Vox AC15 cc1, koji je extra pojacalo ali se slabo kapira sa pedalama i nema effect loop, pa mi je trebalo nesto malo jace a opet dovoljno malo da mogu i u stanu da ga sviram. Valve Kinga sam prvo probao i bas sam se razocarao, a dugo sam se dvoumio izmedju Orange Tiny Terrora (onaj box od 30w sa pentodom) i Classic 30. Prilicno su me bili razocarali i Blackstarovi u toj klasi, iako su oni tada bili reklamirani kao nesto revolucionarno i neprevazidjeno po kvalitetu.
evo, možda je več vreme za novogodišnje želje:
nemam, ali bi (skromno ) jako voleo da imam ovo: ž
(ako deda mraz čita) umesto prve može i michael landau 63, a druga svakako sa P90!