Oprema Koju Nemate
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
- tommytigh77
Re: Oprema Koju Nemate
Fenomenalno. Ovo da je moglo u vreme Lea Fendera, verovatno bi od ovoga i pravio gitare. 

Потпуно сам сигуран да је тако. Јасен, бор, топола, јова... то су биле даске с којима се кренуло, и кренуло се с тим јер је било јефтино, а не зато што је то фамозно тонско дрво.
Bilo bi dobro da ovo kartonsko saće oblože nekom hi-tec plastikom.
Na isti nacin su konstruisani stealth avioni. Koga put nanese može da u muzeju vazduhoplovstva (kod aerodroma) vidi poprečni presek F117A.
Na isti nacin su konstruisani stealth avioni. Koga put nanese može da u muzeju vazduhoplovstva (kod aerodroma) vidi poprečni presek F117A.
Verovatno već jeste ,nečim su ga morali očvrsnuti. Ne bi izdržalo tenziju i pragove da je samo karton.. Neki transparentni sloj nečega je pao(?).fattwang wrote:Bilo bi dobro da ovo kartonsko saće oblože nekom hi-tec plastikom.
To je kartonska armatura zestoko impregnirana smolama, tu papir ne drzi nikakvu silu, jeste osnova ali sluzi samo da drzi smolu, nemojte se zavaravati da karton moze samostalno da izdrzi tolike sile
- Rockatansky
Interesantno, ali.... Nisam siguran da bih pozeleo ovako nesto... 

slutim da će se (ako ovakve gitare zažive) vrlo brzo razviti diskusija o uticaju smole na zvukmajtimika wrote:To je kartonska armatura zestoko impregnirana smolama, tu papir ne drzi nikakvu silu, jeste osnova ali sluzi samo da drzi smolu, nemojte se zavaravati da karton moze samostalno da izdrzi tolike sile

ako je uopšte ima..tj ako karton nije samo sipresovan mokrim sistemom pod visokom temperaturom..
sada nisi, ali dolazi vreme kada će ljudi sami da prave sve stvari koje im trebajuRockatansky wrote:Interesantno, ali.... Nisam siguran da bih pozeleo ovako nesto...
3D štampači već postoje. Pitanje je vremena kada će postati masovno dostupni, sa mnogo više funkcija.
Setimo se prvih običnih štampača (koliki su bili i šta su mogli)
Setimo se cene prvog mobilnog telefona u srbiji..
A sada već na Thomann-u mogu da se nađu DIY kitovi za pravljenje (kažu, vrlo zadovoljavajućih) gitara
Sećam se da mi je jedan astrolog govorio jednom, kako prolazi vreme (nečega..recimo Riba) a dolazi vreme, recimo..Blizanaca (zaista nemam pojma) i da su to veoma spore promene, ali traju veoma dugo.
Ovaj period koji je trajao do sada npr, trajao je par hiljada godina..
E odlike ovog sledećeg (koji je već i počeo) je prevazilaženje koncepta materijalnih vrednosti, novca isl..a favorizovanje ideja.
Tako da ćeš ubuduće moći da odeš u restoran, jedeš piješ..i umesto da izvadiš lovu, karticu..ti mu ispričaš recimo vic

Al ako ga je već čuo..onda naravno, pereš sudove..
(ako uopšte i bude sudova?

...21.vek je,a ovi metuzalemi jos prave gitare od drveta???
Ne mogu da verujem!
Plastika,brate,materijal buducnosti!Gvozdje,smola,akrilik,polietilen,negasen krec,staklo,stiropor,reciklirani toalet-papir,stampane 3D gitare...drvena gitara,ej? Mislim,bezveze.
Prave elektronsku gitaru,bez zica.Pipnete na vratu mesto gde je ton G i cuje se G ton,senzorski sistem,a radi kao sintesajzer.Ludo,burazere!Nema vise kupovine zica,nema ispadanja iz stima,a svako moze da bude Malmstrem.
Kad imate drvenu gitaru,moze se desiti da je izedu termiti...
Ne mogu da verujem!
Plastika,brate,materijal buducnosti!Gvozdje,smola,akrilik,polietilen,negasen krec,staklo,stiropor,reciklirani toalet-papir,stampane 3D gitare...drvena gitara,ej? Mislim,bezveze.
Prave elektronsku gitaru,bez zica.Pipnete na vratu mesto gde je ton G i cuje se G ton,senzorski sistem,a radi kao sintesajzer.Ludo,burazere!Nema vise kupovine zica,nema ispadanja iz stima,a svako moze da bude Malmstrem.
Kad imate drvenu gitaru,moze se desiti da je izedu termiti...
e to i jeste poentapisac wrote: a svako moze da bude Malmstrem.
Svako može da bude malmstrem, ali ne može svako da bude Mozart
Verovatniji scenario, odeš u restoran, skupo platiš a umesto klope dobješ recept.Overdrive wrote: Tako da ćeš ubuduće moći da odeš u restoran, jedeš piješ..i umesto da izvadiš lovu, karticu..ti mu ispričaš recimo vic![]()

Ono kad izvalim pedalu pa pocnem svinjski da gasujem i da vodim unutarnje borbe i muke; taman hteo da kupim jednu pedalu a sad najvise hocu ovu pa cu nju da uzmem, a kasnije cu ovu sto sam isprva planirao, ali ima jos nekoliko koje mi trebaju kad cu njih, etc
I onda mi padne na pamet, pa sve ove zvukove iste mogu da napravim sa ovim sto vec imam a moze i jos ludje i bolje da zvuci. Kakvo to olaksanje bude, kad bi se samo toga odmah setio.
I tako gomilu puta. 
I onda mi padne na pamet, pa sve ove zvukove iste mogu da napravim sa ovim sto vec imam a moze i jos ludje i bolje da zvuci. Kakvo to olaksanje bude, kad bi se samo toga odmah setio.

Свако може да буде мејнстримOverdrive wrote:e to i jeste poentapisac wrote: a svako moze da bude Malmstrem.
Svako može da bude malmstrem, ali ne može svako da bude Mozart