Nemanja nemam chime da se menjam inache bih i te kako
Oprema Koju Imate
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Oprema Koju Imate
Ma nema kraja, sad GASujem za jazzmasterom, wide range deluxe telcom, nekim Reverend-ima, Danelectro-om, i tako....nema kraja.
- Dersu Uzala
Ovo je samo za Korteksa, naseg poznanika.
ah dobro je, znash ti shta ja volim 

Moja nova sprava za voskiranje pickup-a
p.s. moja nije rozla
Ja se neshto lozim da jednom kupim Gretsch Silver Jet. To mi je neki plan, ali nishta od tog ni na vidiku , samo zelja. Bio je sad jedno vreme kod mene burazerov Ibanez Les Paul sa Bill Lawrence pickupom u bridge poziciji. Odlichan magnet . Sa dist pedalama fenomenalno radi. Neck magnet neznam koji je, on mi je bio bezveze. Suvishe mutan i basovit za moj ukus. Od humbacker gitara sam probao i nekog nadrkanog PRS-a na Oranzadi. Gitara ima mogucjnost da se splituju magneti na single . Meni se tako vishe svideo , ali to je verovatno zbog dugogodishnjeg druzenja sa single coil gitarama. Inache jako dobro odradjena, prijatna za sviranje i strava zvuchi. Tako da su se przili i hambakeri , bez brige!umart wrote:'aj' da ga natjeramo da uzme i neku dzitru sa hamovima,meni bi bilo stoput lakse da znam da ponekad pogoni to i nakav ham.Cortex wrote:
Ljubomoran sam kao ljubomorno pseto![]()
Ja bash imam osecaj, da Orange josh kulje radi sa singlovima. samo ti to cepaj Tufli kako ti srce kazhe
I Tufli nemoj Silver Jet nego uzmi onaj Penguin model, it doesn't come more flashier than that 
Jedno offtopic zapazanje:SkyHero94 wrote:
Clean je apsolutno savrsen. Cist do zla boga.![]()
Koji smo mi pacijenti !
Od lampasa (koji je po prirodi sklon distorzijama) trazimo lep clean .
Takodje od lampasa trazimo da bude glasan , a svaka lampa ako je preko 30W je monstrum 50 kila tezak.
A kad imamo tranzistorca ,a tranzistorac moze da ima i 500W i da ne bude tezak 100 kila, onda se zalimo da nema lep dist ( a u prirodi je tranzistora da radi mnogo cistije od lampe ) . Sve su to smislili Ameri da bi nam uzimali pare !
Cortex wrote:I Tufli nemoj Silver Jet nego uzmi onaj Penguin model, it doesn't come more flashier than that
Moze da radi chistije, ali ne i toplije.jagoda wrote:( a u prirodi je tranzistora da radi mnogo cistije od lampe ) . Sve su to smislili Ameri da bi nam uzimali pare !
Pazi imao sam malog fender frontmana i imao je lep clean ali ovo je pribliznije onome sto slusam. Jer jeli svetske poznate grupe vecinom koriste lampase jer im se moze. Uglavnom po mom subjektivnom opazanju mi se vise svidja clean na Bugeri. Moram dodati da nemam puno iskustva sa opremom i nisam probao ko zna koliko pojacala.jagoda wrote:Jedno offtopic zapazanje:SkyHero94 wrote:
Clean je apsolutno savrsen. Cist do zla boga.![]()
Koji smo mi pacijenti !
Od lampasa (koji je po prirodi sklon distorzijama) trazimo lep clean .
Takodje od lampasa trazimo da bude glasan , a svaka lampa ako je preko 30W je monstrum 50 kila tezak.
A kad imamo tranzistorca ,a tranzistorac moze da ima i 500W i da ne bude tezak 100 kila, onda se zalimo da nema lep dist ( a u prirodi je tranzistora da radi mnogo cistije od lampe ) . Sve su to smislili Ameri da bi nam uzimali pare !
Sto se tezine tice navikao sam na malo prenosivo pojacalo. Nosis ga gde hoces,kad hoces. Ovo je za mene monstrum.
Eto zakljucke koje sam bio izneo su vecinom prilicno subjektivni i iz mog ugla gledanja.
Ja sam bas iz tih nasim "uslova" saznao da je razlika i u KG i u jacini izmedju tranzistora i lampe ko nebo i zemlja
.
Tako sam imao imao Frontmena R212 100 w i cinilo mi se da na vecim mestima ne moze da potera kako treba i rekoh cim sam skupio malo novca da ga teslimim i uzeo sam PEAVEY VK 212 takodje 100w i mogu vam reci da sam se iskreno zeznuo sto sam uzeo lampasa od 100w ali mnogo. Em sto mi ruke otpadaju em je bucan do zla boga ama uopste ne moze u sobi normalno da se koristi a da to ne prelazi u buku. Nego sta je tu je tako da svakom ko nema iskustva a zeli nesto kvalitetno sa lampama ne mora da trazi uopste preko 50w cak i 30w ubijaju i mogu podjednako dobar i kvalitetan zvuk da izvuku. Sledeci put uzimam i ja sigurno 50 w max.
Tako sam imao imao Frontmena R212 100 w i cinilo mi se da na vecim mestima ne moze da potera kako treba i rekoh cim sam skupio malo novca da ga teslimim i uzeo sam PEAVEY VK 212 takodje 100w i mogu vam reci da sam se iskreno zeznuo sto sam uzeo lampasa od 100w ali mnogo. Em sto mi ruke otpadaju em je bucan do zla boga ama uopste ne moze u sobi normalno da se koristi a da to ne prelazi u buku. Nego sta je tu je tako da svakom ko nema iskustva a zeli nesto kvalitetno sa lampama ne mora da trazi uopste preko 50w cak i 30w ubijaju i mogu podjednako dobar i kvalitetan zvuk da izvuku. Sledeci put uzimam i ja sigurno 50 w max.
-
Boogie Woogie
lampaš i tranzistorci su kao kada bi poredili naliv-pero i hemijsku olovku..
neke stvari jesu praktičnije i jeftinije, ali neke su lepše i skuplje...
neke stvari jesu praktičnije i jeftinije, ali neke su lepše i skuplje...
ah da...to je onaj "hand-wired" fuzz...
-
Boogie Woogie
gitara sa njim zuvuči ko da je da prostiš stolicom priklještio onaj kabal što ide do pojačala..
kako kome, ja bolji fuzz nisam čuo.